25.04.2024 11:37:36
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

100 BİN TL HİBE!

Tarım ve Orman Bakanlığının “Uzman Eller Projesi” kapsamındaki üreticilerin hayvansal, bitkisel ve su ürünleri üretimine yönelik projeleri ile yöresel ürünler ile tıbbi aromatik bitki üretimine yönelik projeleri ile söz konusu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelerine 100 bin liraya kadar hibe desteği verilecek.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR04 Haziran  2021 Cuma - 18:00
KIRSALDA UZMAN ELLERE 100 BİN TL HİBE
Cumhurbaşkanı Kararı ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri bölümlerinden mezun üreticilerin projelerine 100 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacaktır.
Kırsal alanda tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren meslek yüksekokullarından veya üniversitelerin bu bölümlerinden mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak, söz konusu sektörlerde girişimciliği destekleyerek bu faaliyetlerin uzman kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, eğitimli işgücü ile tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini artırmak, kırsal alandaki tarımsal üretim yapan işletmelere örnek ve önderlik oluşturacak sürdürülebilir yatırımları desteklemek kararın esas amacıdır.
2022-2024 Yılları Arasında Kırsalda Yaşama Taahütü
2022-2024 yıllarında kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden ve meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun olanların mahallinde uygulayacağı projeler hibeye esas olacaktır.
Hibe Desteği Alacak Projeler
Tarım ve Orman Bakanlığının “Uzman Eller Projesi” kapsamındaki üreticilerin hayvansal, bitkisel ve su ürünleri üretimine yönelik projeleri ile yöresel ürünler ile tıbbi aromatik bitki üretimine yönelik projeleri ile söz konusu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelerine 100 bin liraya kadar hibe desteği verilecektir.
Hibe ödemesi yapılabilmesi için hibe sözleşmesi imzalanması ve proje yatırımının tamamlanmış olması gerekmektedir.
Desteklemeden Kimler Faydalanamayacak
Üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun olmayan kişiler, desteklerden yararlanamayacak. Hak sahipleri, verilen hibe desteklemesinden sadece bir kez faydalanabilecektir.
Aynı proje konusunda Tarım ve Orman Bakanlığının diğer hibe programlarından yararlanan kişiler de desteklemeden yararlanamayacaktır.
Kararın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, Tarım ve Orman Bakanlığınca çıkarılacak tebliğle belirlenecektir.
Yayımı tarihinde yürürlüğe giren Karar hükümlerini, Tarım ve Orman Bakanı yürütecektir.
İlgili Cumhurbaşkanlığı kararını görmek için TIKLAYINIZ






YAZARLAR

Tamamı