29.03.2024 13:02:03
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

2017 Yılı Kursları Planlanıyor!

Bolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” ve Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projeler” kapsamında; 2017 yılında düzenlenecek olan kursların planlamalarını Ağustos ayı itibariyle başlattı. İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada hangi kursların açılabileceği duyuruldu.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM10 Ağustos  2016 Çarşamba - 16:15
Tarımsal Nüfus Gençleşiyor, Yeni Dönem Kurs Kayıtları Başlıyor
Tarımsal Nüfus Gençleşiyor ve Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projeleri kapsamında; Bolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu arasında düzenlenen protokol gereği 2017 yılında düzenlenecek olan kursların planlamaları Ağustos ayı itibariyle başlamıştır.
Kurslara katılanlara istihdam desteği de verilmektedir.
Sürü yönetimi elemanı benim projesi kapsamında gerçekleştirilen 120 saatlik kurslar sonrası edinilen belgeler sayesinde bünyesine sürü yönetimi elemanı bulunduran küçük baş işletmelerine yıl sonunda gerekli başvuruları gerçekleştirmeleri sonucu sürü yöneticisi istihdam desteği verilebilmektedir.
Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projeleri kapsamında açılan kurslara katılım sonucu çiftçilerimiz geleneksel tarım yöntemlerine ek olarak pratik ve profesyonel tarım yöntemlerini de öğrenmektedir ve edinilen belgeler sayesinde genç çiftçilerimiz büyük işletmelere işe alım durumlarında CV'lerinde ekstra puan kazanabilmektedirler. Tüm bunlara ek olarak Kırsal Kalkınma desteklerinden olan genç çiftçi projelerinde artı puan sağlamaktadır.
Ayrıca bütün çiftçilerimiz İŞKUR tarafından kurs süresi boyunca iş kazası riskine karşı ferdi kaza sigortası yapılacaktır. SSK kaydı bulunmayan (çalışmayan) 18 yaş ve üzeri çiftçilerimiz de kaza sigortasının yanı sıra günlük yol yemek harçlığı verilecektir.
Kursa katılmak isteyen çiftçiler, köy ve mahalle muhtarlığı olarak başvurabilecekler.
Süt Sığırı Yetiştiriciliği, Besi Sığırı Yetiştiriciliği, Arı Yetiştiriciliği, Organik Tarım, Bitki Zararlılarıyla Mücadele, Tıbbi Aromatik Bitkiler, Meyve Ağaçlarında Budama, Meyve Bahçelerinde Gübreleme ve bunun gibi talep doğrultusunda değişebilen kurslarımıza katılmak isteyen çiftçilerimiz köy veya mahalle muhtarlığı olarak köy veya mahallelerinde kurs alacak grupları oluşturup; T.C. kimlik numaraları, isim-soy isim, eğitim durumu, telefon numaralarını ve adres bilgilerini içeren listeler oluşturup; Bolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine verecekleri dilekçe ile başvurularını yapabileceklerdir.



 

YAZARLAR

Tamamı