19.04.2024 07:26:32
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

3,5 MILYON GELDI

Bolu Kartalkaya ile Dörtdivan - Tekke Baraj yolu yapımı için Bolu İl Özel İdaresi hesabına Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 3.5 Milyon TL ödenek yolladı. Yollanan ödenek Bolu İl Özel İdaresi hesabına geçti. Tahsis edilen ödenek ile Kartalkaya yolu yapılacak ve Dörtdivan ilçesi ile Tekke Dere Barajı arasındaki bağlantı yolu sıcak asfalta kavuşacak.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SİYASET21 Eylül  2016 Çarşamba - 11:13
KARTALKAYA İLE DÖRTDİVAN-TEKKE BARAJI YOLLARI SICAK ASFALTA KAVUŞACAK
Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Bolu'ya kazandırılan 3,5 milyon TL'lik ek ödenek ile yeni bir ulaşım projesi hayata geçireceklerini belirterek, "Bolu turizminin en önemli gelişim bölgelerinden Kartalkaya'ya Ankara istikametinden ulaşımı sağlayan karayolunu sıcak asfaltla yenileyeceğiz. Ayrıca, Dörtdivan İlçesi ile Tekke Dere Barajı arasındaki bağlantı yolunu da yine sıcak asfalta kavuşturmayı planlıyoruz" dedi.
AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İl Özel İdaresi tarafından il genelinde başarılı bir şekilde gerçekleştirilen ulaşım yatırımları yanı sıra milyonlarca liralık yeni ulaşım yatırımlarının ayrıntılarını açıkladı.
Bakan Eroğlu, Milletvekili Ercoşkun'un Talebini Kabul Etti! Kartalkaya Yolu İçin 3,5 Milyon Tl Kaynak Gönderildi
Konuya ilişkin ayrıntılı açıklamada bulunan Milletvekili Ercoşkun, şöyle konuştu: "Bolu-Kartalkaya yolu çeşitli tamiratlarla aktif olarak kullandığımız bir yol. Ama Ankara istikametinden Kartalkaya'ya bağlantı yaptığımız ve Dörtdivan üzerinden geçen yolda ise, özellikle Tekke Dere Barajı inşaatı nedeniyle, ciddi manada sorunlar oluştu. Ulaşımda karşılaştığımız bu sorunun giderilmesi noktasında Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na yapmış olduğumuz talepler kabul gördü ve Sayın Bakanımızın göndermiş olduğu 3,5 milyon TL'lik kaynak Bolu İl Özel İdaresi hesaplarına aktarıldı. Bu kaynakla Tekke Dere Barajı'nın yapıldığı bölümdeki yol güzergahı sıcak asfaltla kaplanacak ve sıcak asfalt çalışmamız Kartalkaya'ya kadar devam edecek."
Bölgede Sıcak Asfalt Çalışmaları Devam Edecek
Milletvekili Ercoşkun, açıklamalarının devamında, bölgedeki sıcak asfalt çalışmalarının bununla da sınırlı kalmayacağını belirterek, "İkinci aşamada ise, Dörtdivan İlçesi ile Tekke Dere Barajı arasındaki bağlantı yolunu da yine sıcak asfaltla yenilemeyi planlıyoruz" diye konuştu.
Milletvekili Ercoşkun'dan Bakan Eroğlu ve OGM Müdürü Üzmez'e Özel Teşekkür
Milletvekili Ercoşkun, açıklamalarının son bölümünde, "Önemli turizm bölgelerimizden Kartalkaya'ya ulaşımı rahatlatacak yatırıma 3,5 milyon TL tutarında kaynak temininde bulunan Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na ve yine yol yatırımlarımıza sağladığı katkılardan ötürü Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez'e özel bir teşekkür etmek istiyorum. Ulaşım noktasında Bolu turizmini daha ileri taşıyacak çalışmalarımız önümüzdeki dönemde de Allah'ın izniyle devam edecek" ifadelerini kullandı.




 

YAZARLAR

Tamamı