26.04.2024 08:45:15
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

3 Hastane Öne Çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğünce yürütülmekte olan, Çevre Dostu Projesi Kapsamında, hastanelerde oluşan atıkların kaynağında daha doğru ayrıştırılmasını sağlamak amacıyla başlatılan proje sonuçlandı.“Çevre Dostu Hastane Projesi” kapsamında ilimizin Çevre Dostu Hastaneleri seçildi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SAĞLIK14 Haziran  2016 Salı - 09:57
Gerekli bilinci oluşturmak, sürdürülebilir sistemler kurmak, bu doğrultuda atıkları kaynağında azaltarak çevre kirliliğinin önlemesine katkıda bulunmak amacıyla Bolu Valiliği himayelerinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile birlikte başlatılan “Çevre Dostu Hastane Projesi” kapsamında ilimizin Çevre Dostu Hastaneleri seçildi. Proje kapsamında hastane bazında gönüllüler seçilerek, hastane personeline hasta ve hasta yakınlarına eğitimler düzenlendi. Çevre dostu sertifikası alma kriterleri çerçevesinde gerekli değerlendirmeler yapılarak, “Çevre dostu sertifikası” verilecek hastaneler belirlendi. Çevre Dostu Sertifikası almaya hak kazanan hastanelere, sertifikanın geçerli olduğu süre içerisinde tıbbi atık toplama, taşıma ve bertaraf ücreti olarak Mahalli Çevre Kurulu tarafından belirlenen özel fiyat uygulanacak.Proje kapsamında ilimizde İzzet Baysal Devlet Hastanesi, AİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve AİBÜ İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma HastanesiÇevre Dostu Hastane sertifikası almaya hak kazandı.
Ayrıca yapılan çalışmalarda en yüksek puanı alan AİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi “Çevre Dostu Hastane Belgesi” almaya hak kazandı. Verilen Çevre Dostu Sertifikalarının süresi 1 yıl olup süre 05 Haziran 2017 tarihinde sona erecek. Yıl içerisinde periyodik olarak 3’er aylık dönemlerde denetimler yapılması planlanan hastanelerde, denetimlerde olumsuzluk tespit edilmesi halinde, bir kereye mahsus olmak üzere, olumsuzluklar giderilinceye kadar verilen sertifika askıya alınacak. İkinci defa olumsuzluk tespit edilmesi halinde sertifika iptal edilecek. Sertifikası iptal edilen kuruluşların yeni sertifika başvuruları bir yıl süre ile değerlendirilmeyecek.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Çevre Dostu Projesi her yıl devam ettirilecek ve sanayi tesislerine, eğitim kurumlarına, konutlara ve kamu kurumlarına da uygulanacak. (bolugundem.com)



 

YAZARLAR

Tamamı