26.04.2024 01:17:09
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

35 köyde kadastro çalışmaları yapılacak

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “Bolu'da 35 köyde kadastro çalışmaları gerçekleştirilerek, taşınmazların sınırları ve malikleri belirlenecek. Bu sayede tapu siciline tescil edilecek taşınmazların tapu belgeleri hak sahiplerine verilecek” dedi. Bolu Merkez'in 15, Gerede'nin 6, Göynük'ün 3, Mengen'in 11 Köyünde kadastro çalışmaları yapılacak.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SİYASET09 Temmuz  2017 Pazar - 20:13
Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun açıkladı “35 köyde kadastro çalışmaları yapılacak”
AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, yaptığı açıklamada, Bolu’da 35 köyde kadastro çalışmaları gerçekleştirileceğini açıkladı.
Milletvekili Ercoşkun, açıklamalarının ayrıntılarında şöyle konuştu: “Bolu’nun her köşesindeki çeşitli köylerden kadastroyla alakalı, özellikle 2/B’yi ilgilendiren konularda, çalışma talepleri gelmişti. Bu manada Kadastro İl Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda, Bakanlığımız ve genel müdürlük nezdinde yaptığımız girişimler olumlu neticelendi. Çalışmalar için 10 Ağustos 2017'de saat 10.00'da ihale yapılacak. İhale sürecinin ardından, Merkez de 15, Gerede’de 6, Göynük’te 3 ve Mengen’de 11 olmak üzere, toplam 35 köyümüzde kadastro çalışmaları gerçekleşecek.
“2/B İLE İLGİLİ EKSİKLİKLERİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”
Bu çalışmaları gerçekleştirmekle çok önemli problemleri inşallah ortadan kaldırmış olacağız. Göynük bölgesinde paftalardaki kaymaları gidereceğiz. Merkez de özellikle 2/B ile ilgili eksiklikleri ortadan kaldıracağız. Aynı şekilde Mengen ve Gerede’de 2/B ile alakalı çalışmaları bu manada oldukça ileri bir noktaya götürmüş olacağız. Ben kadastro il müdürümüze ve genel müdürlük nezdindeki çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, Bolu’ya ve Bolu’daki köylü vatandaşlarımıza çalışmaların hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Milletvekili Ercoşkun, ayrıca, kadastro çalışmalarıyla taşınmazların sınırları ve maliklerinin belirleneceğini, tapu siciline tescil edilecek taşınmazların tapu belgeleri hak sahiplerine verileceğini söyledi.
İŞTE KADASTRO ÇALIŞMASI YAPILACAK KÖYLER
Milletvekili Ercoşkun, açıklamalarının sonunda, kadastro çalışmaları gerçekleştirilecek ilçeleri ve köyleri şöyle açıkladı:
Bolu Merkez: Çampınar, Çamyayla, Çaygökpınar, Çayırköy, Çepni, Demirciler, Doğancı, Gökpınar, Gövem, Kındıra, Piroğlu, Sultanbey, Sultanköy, Ulumescit, Yenice Felakettin köyleri.
Gerede: Akçaşehir, Aktaş Kurtlar, Beşkonak, Çalışlar, Davutbeyli, Macarlar köyleri.
Göynük: Bölücekova, Bulanık, Çayköy köyleri.
Mengen: Ağacalar, Ağalar, Apak, Babahızır, Çorakmıtırlar, Çubuk, Elemen, Kıyaslar, Pazarköy, Şahbazlar, Yellice Demirciler köyleri.





YAZARLAR

Tamamı