29.03.2024 10:24:33
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

50 TL için Mahkemelik Oldu!

Dörtdivan da bir öğretmen, iki yıl önce sınıfa bilgisayar almak için 14 öğrenciden para topladı. Fatih Projesi kapsamında bilgisayar dağıtımı nedeniyle bilgisayar alınmadı. Paraların geri iadesi sırasında pürüz çıkınca, öğretmen 50 TL için Ağır Ceza da yargılanıyor.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : KÜLTÜR-SANAT22 Ekim  2015 Perşembe - 09:00
50 LİRA İÇİN AĞIR CEZA'DA YARGILANIYOR
Bolu'da öğretmenlik yapan Ş.K. , iki yıl önce sınıfa bir bilgisayar alınması için harekete geçti. Sınıftaki 14 öğrenciden 50'şer lira toplandı. Ancak Fatih Projesi kapsamında bilgisayar dağıtımı nedeniyle öğretmen Ş.K.'nın bilgisayar alma projesi rafa kaldırıldı. Bunun üzerine toplanan paraların geri iadesi konusunda çıkan anlaşmazlık mahkemeye gitti. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan öğretmen Ş.K. “50 lira için buralara kadar geldik” dedi.
Bolu Dörtdivan Şehit Orhan Yalçın İlköğretim Okulu’nda öğretmen olan Ş.K., iki yıl önce sınıfına bir bilgisayar alınması için öğrenci velilerine haber gönderdi. Velilerin teklifi kabul etmesi üzerine öğrencilerden 50’şer lira toplanmaya başladı. 23 öğrenciden 14 öğrenci 50’şer lira bağışta bulundu. Fakat para toplanma işleminin sürdüğü sırada 4+4+4 eğitim sistemi dolayısıyla öğrencilerin sınıfında değişiklik meydana gelmesi ve Fatih Projesi kapsamında sınıflara bilgisayar dağıtılması gibi nedenlerle bilgisayar alımı durduruldu.
Bunun üzerine öğretmen, toplanan paraları velilere geri iade etmeye başladı. Ancak çıkan anlaşmazlık nedeniyle öğretmen Ş.K., Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde 50 liralık bağış nedeniyle yargılanmaya başladı.
“BENİM KİMSENİN 50 LİRASINA İHTİYACIM YOK”
Mahkemede ifade veren Ş.K. Gerede’de görev yaptığı sırada zimmet suçlaması nedeniyle 4 ay tutuklu kaldığını belirterek, “Dörtdivan’da iyi niyetli bir girişimle çocuklara bilgisayar alınmasını istedim. Bunun içinde para toplandı. Ancak 4+4+4 eğitim sistemi dolayısıyla öğrencilerin sınıfında değişiklik meydana gelmesi ve Fatih Projesi kapsamında sınıflara bilgisayar dağıtılması nedeniyle bilgisayar alımını durdurduk. Elimde kalan 700-800 lira parayı geri iade etmek istedim. Kimisinin çocuğundan, kimisinin eşinden bu paraları geri gönderdim. Benim kimsenin 50 lirasına ihtiyacım yok. 50 lira için buralara kadar geldik” dedi.
/
“ÖĞRENCİ VELİSİ İLE TARTIŞTIK”

Velilerden Ş.Ö. ile bir tartışmalarının olduğunu, bu yüzden kendisinin bu şahıs tarafından şikayet edildiğini öne süren öğretmen Ş.K., “Daha önce 4 ay tutuklu kalmış olmam suçlu olduğumu kanıtlamaz. Ama Ş.Ö. bana ‘sende mi bunu yapacaktın’ gibi şeyler söyledi. ‘Ben ne yapmışım’ dediğimde de hakarete varan sözlerde bulundu ve atıştık. Bu yüzden beni şikâyet etti. Diğer veliler paralarını iade ettiğimi söyleyeceklerdir zaten” dedi.
Hâkim ise yalnızca iki velinin para almadıklarını, diğerlerinin paralarını geri iade aldıkları yönünde ifade verdiklerini hatırlattı. Duruşmaya katılan öğrenci velisi A.K. de Dörtdivan’da pazaryerinde öğretmen Ş.K.’nin 50 lirayı geri iade ettiğini söyleyerek, şikâyetçi olmadığını belirtti. Duruşma 19 Kasım 2015 tarihine ertelendi.
Haber: Ebru EYVAZOĞLU boluekspres.com

YAZARLAR

Tamamı