28.03.2024 13:08:33
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

51 Çeşit Meyve Üretiliyor !

Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce Karacasu yolu üzerinde bulunan fidanlıktaki seralarda, jeotermal kaynak kullanılarak yılın 365 günü bitkisel üretim yapılıyor. 500 metrekarelik otomasyonlu serada muzdan ananasa ve turunçgillere kadar 51 farklı türde tropikal meyvenin üretimi ve tanıtımı gerçekleştiriliyor.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL21 Mart  2018 Çarşamba - 14:34
Biliyormusunuz ? Bolu’da 51 çeşit tropikal meyve yetiştiriliyor
Batı Karadeniz bölgesinde yer alan Bolu’da, jeotermal ısıtmalı ve otomasyonlu sera ile 51 çeşit tropikal meyve yetiştiriliyor. Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce hayata geçirilen serada yılın 365 günü tropikal meyve yetiştirilirken, çalışma ile kentte seracılığın yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce Karacasu yolu üzerinde bulunan fidanlıktaki seralarda, jeotermal kaynak kullanılarak yılın 365 günü bitkisel üretim gerçekleştiriliyor. Örnek çalışma ile kentteki çiftçilere her türlü meyve-sebzenin yetiştirilebilir olduğunu gösterilmesi ve tanıtılması amaçlanıyor. Seralarda ayrıca, peyzaj bitkileri de üretilerek, yaz aylarında şehrin dört bir yanına dikiliyor.
Tropikal ve Turunçgiller Serası ilgi çekiyor
Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait fidanlıkta yer alan “tropikal ve turunçgiller” serası, Karadeniz iklimine uygun olmayan türleri bünyesinde barındırmasıyla sıra dışı çalışma olarak göze çarpıyor.

51 farklı türde 365 gün üretim
500 metrekarelik otomasyonlu serada muzdan ananasa ve turunçgillere kadar 51 farklı türde tropikal meyvenin üretimi ve tanıtımı gerçekleştiriliyor. Serada yılın 365 günü üretim yapılabildiği gibi ziyaretçiler, birçok meyveyi dalında görme şansı elde ediyorlar.
Öğrenci akınına uğruyor
Hafta içi her gün çok sayıda kişinin ziyaret ettiği seralar ayrıca, eğitime de önemli katkılar sağlıyor. Düzenlenen gezilerle seraları dolaşan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri hayatlarında daha önce hiç görmedikleri birçok meyve ağacını burada görerek, ağaçlar hakkında bilgi sahibi oluyorlar.





YAZARLAR

Tamamı