29.03.2024 15:25:29
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

63 Milyon 200 Bin TL Yatırım

Bolu İl Genel Meclisi toplantısına katılan Bolu Valisi Ahmet Ümit toplantıların ilk oturumu öncesi meclis üyelerine başarılar dileyerek, 2020 yılı içerisinde yapılacak proje ve yatırımlardan söz etti. Vali Ümit, 2020 yılı için yaklaşık 63 milyon 200 bin TL tutarında bir yatırım yapılacağını söyledi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR11 Haziran  2020 Perşembe - 14:44
VALİ ÜMİT, 2020 YILI YATIRIM VE PROJELERİNİ AÇIKLADI
Bolu Valisi Ahmet Ümit, pandemi süreci nedeniyle yaklaşık 75 gün sonra olağan gündemiyle toplanan İl Genel Meclisi toplantısına katıldı.
Bolu İl Genel Meclisi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısına katılan Bolu Valisi Ahmet Ümit, normalleşme dönemi olarak adlandırılan süreçte toplantılarına başlayan İl Genel Meclisi’nde alınacak kararların ülkemize, ilimize ve vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni etti.
Bolu Valisi Ahmet Ümit toplantı öncesinde yaptığı açıklamada Bolu’da, pandemi sürecinde yürütülen çalışmalar ve 2020 yılında ilçelerde yapılması planlanan projeler hakkında konuştu.

“Ülkemize Paralel Olarak İlimizde de Çok Başarılı Mücadeleler Verdik”
Bolu Valisi Ahmet Ümit, Koronavirüs salgının sürecinin Bolu’da ve ülke genelinde başarılı bir şekilde yönetildiğini ifade ederek, “Ülkemiz, pandemiyle mücadelesini sürdürdü ve başarıyla çıkmaya doğru ciddi bir adım içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Ülkemize paralel olarak ilimizde de çok başarılı mücadeleler verdik. Belki 81 vilayetimizin içinde en iyi durumda olanlardan biriyiz. Netice olarak, hepimizi etkiledi, hayat yavaşladı. Çalışmaların şekli değişti, toplantılar online yapılmaya başladı. Ancak 1 Haziran’dan itibaren hayatın tüm kademelerinde normalleşmeye doğru bir geçiş başladı. İl Genel Meclisi’miz açıldı, Allah hayırlı etsin, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“Bütün Yatırımlarda Düşüncelerinize ve Onayınıza İhtiyacımız Olacak”
Bolu İl Genel Meclisi’nin önemli bir görevi icra ettiğini söyleyen Vali Ümit, “Bu sebeple tüm üyelerimizi kutluyor ve teşekkür ediyorum. İl Genel Meclis üyelerimiz seçilmiş insanlar ve bulundukları muhiti, ilimizi temsil ediyorlar. Bütün yatırımlarda meclis üyelerimizin fikir ve katkılarına hep ihtiyacımız oldu ve bundan sonra da ihtiyacımız olacak. Birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığınızı görüyorum, hissediyorum, yaşıyorum. Bundan sonra da inşallah bu birlikteliğimiz güçlenerek devam edecektir.” şeklinde konuştu.
“Yatırımlarımız Başladı ve Devam Ediyor”
Konuşmasının devamında Bolu İl Özel İdaresi’nin 2020 yılı yatırım programı hakkında da katılımcılara özet bilgiler veren Vali Ümit, yatırımları ana hatlarıyla açıkladı.
Köylümüzün yaşam standardını geliştirmek ve refah seviyesini yükseltmek amacıyla 2020 yılı için yaklaşık 63 milyon 200 bin TL tutarında bir yatırım yapılacağını söyleyen Vali Ümit çalışmaların yılbaşından itibaren başladığını ifade etti.

Vali Ümit, Asfalt Yatırımlarını da Açıkladı

Bolu İl Genel Meclis Toplantısında İl Özel İdaresi’nin 2020 yılı yatırımlarını 4 ana başlık altında açıklayan Vali Ümit, özetle şu ifadelere yer verdi: “2020 yılı yatırım programı içerisinde 16 km sıcak asfalt, 73 km 1. kat asfalt, 187 km. 2. kat asfalt olmak üzere toplam 276 km asfalt yapılacak. 3.000 km asfalt yolda ise bakım onarım çalışmaları yapılacaktır. Bu projelerden 254 köyümüz ve 40 mahallemiz faydalanacaktır.”
“95 Bin M² Kilitli Parke Yapacağız”
Köy meydanlarında da düzenlemeler yapıyoruz ve bu kapsamda toplam 95 bin m² kilitli parke yapılacaktır. Bu çalışmayı yaparken köy muhtarlarımızdan Kaymakamlarımıza kadar ilgili herkesten fikir alıyoruz ve birlik beraberlik içerisinde hareket ediyoruz. Kilitli Parke Projelerinden 104 köyümüz ve 23 mahallemiz faydalanacaktır.

“Sezonun Sonunda Klorlama Cihazı Olmayan Şebekemiz Kalmayacak”
58 tane içme suyu projemiz var. Bu projelerin içinde depo yapımı, içme suyu tesisi yapımı, tesis geliştirme çalışmaları vs’ler vardır. Bu sene 445 adet klorlama cihazı alıyoruz. Sezonun sonunda inşallah klorlama cihazı olmayan şebekemiz kalmayacak.
“53 Tane Yangın Hidrantı Alınacak”
Bunların dışında; 53 adet yangın hidratı ve 39.000 m. içme suyu borusu alımı gerçekleştirilecektir. İçme Suyu Projelerimizden 290 köyümüz 136 mahallemiz faydalanacaktır.

“Sene Sonunda Açığa Akan Evsel Atık Kalmayacak”

14 adet atık su projemiz var. Bu projelerden 20 köy 7 mahalle istifade edecektir. Arıtma tesisi yapılmadan kanalizasyon asla yapılmayacaktır. Çevre konusunda hep birlikte duyarlıyız ve duyarlı olmaya devam edeceğiz. Bu tempomuzu daha da artıracağız. Çevre bizim olmazsa olma şartımız, yaşam kaynağımız. Çünkü her canlının temiz çevreye ihtiyacı var ve bizler de bu çevreyi çok iyi korumalıyız. Sene sonunda inşallah açığa akan evsel atıklar kalmayacak. En kötü ihtimalle bu atıklar kapalı alanlarda bertaraf edilmiş olacaktır.
“Projelerden 169.000 Vatandaşımız Faydalanacaktır”
Diğer taraftan 2 adet gölet yapımı planımız var. 12.000 m sulama borusu alımı yapacağız, 2 göletin bakım onarımını yapacağız ve bunlardan 3 köyümüz ve 3 mahallemiz faydalanacaktır.
487 köyümüzün muhtelif ihtiyaçlarını program dâhilinde ve imkânlarımız ölçüsünde gidereceğiz. Sonuç itibariyle gerçekleştirilecek olan projelerden toplamda 169.000 vatandaşımız faydalanacaktır.
Herhangi bir aksilik olmadığı takdirde yapılan projelerin Ekim Ayı sonu itibariyle bitirilmesi planlanmıştır.”

“İnşallah Millet Olarak Ergenekon’dan Çıkar Gibi Bu Pandemi Sürecinden Çıkacağız”
Son olarak pandemi süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Ümit, “Bu sene önemli bir süreçten geçtik ve geçmeye devam ediyoruz. Herkesin endişesi, “Türkiye acaba bu yıl yatırım yapabilecek mi? Türkiye bu süreçte sıkıntıya düşecek mi?” gibi endişeler vardı. Allah’a şükür ki bu noktaya kadar ülke ve ilimiz olarak çok iyi geldik. İnşallah millet olarak Ergenekon’dan çıkar gibi bu pandemi sürecinden çıkacağız. Bunu görüyoruz, hissediyoruz. Herkes gibi bizim de pandemi sürecinde olumsuz etkilendiğimiz yönler oldu ve olacak ama özellikle sağlık turizminin de gelişmesi ile birlikte çok ciddi şekilde bir amorti sağlanacağını görüyoruz, inanıyoruz. Küçük bir örnek verecek olursak; Yüzün üzerinde ülkeye devletimiz sağlık ekipmanı gönderdi birçok ülkeye yardım yaptı. Yine bu kısa süre içerisinde, 45 günde devletimiz binlerce yatak kapasiteli hastaneler yaptı. Tüm dünyanın ihtiyacı olan solunum cihazını 1 hafta içerisinde üreterek tüm dünyaya ihraç etmeye başladık” ifadelerini kullandı.

“Tedbirlere Aynen Devam Etmemiz Gerekiyor”
Vali Ümit, Bolulu vatandaşların alınan tedbirlere uyulması konusunda hassasiyet gösterdiğini belirterek, “Bilindiği gibi 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımıza dışarıya çıkma kısıtlamaları vardı. Bugünden itibaren 20 yaş altı gençlerimiz, velilileriyle birlikte olmak kaydıyla dışarı çıkabilecekler. 65 yaş üstü vatandaşlarımız her gün 14.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarıya çıkabilecekler. Normale doğru hızlı bir şekilde yaklaşıyoruz ve gelişmeler bu yönde iyi gidiyor. Bugün yaptığımız kamuoyu yoklamalarından da görüyoruz ki pandemiyle mücadele konusunda vatandaşlarımızda memnunlar. Vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu memnuniyetin, başarının altında da vatandaşımızın kendi imzası var. Vatandaşımızın konuyu ciddi bir şekilde anlayıp kavraması ve gerekleri yapması var. Devletimizin gerekli tedbirleri aldı. Bizde ilimizde gerekli tedbirleri aldık. Vatandaşlarımızda bu tedbirlere çok güzel bir şekilde uydular. Bütün vatandaşlarımıza kurallara uydukları için gönülden teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde bu başarıyı sürdüreceğiz. İçerisinde bulunduğumuz durum iyi. Halen en iyilerden bir tanesiyiz ama bu iyimser havayı kötümser bir sonuca götürmemek için tedbirlere aynen devam etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Sayın Valimize Destekleri İçin Teşekkür Ediyorum”
Bolu İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, Vali Ahmet Ümit’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Bolu İl Genel Meclisi olarak ilimizde, ülkemizde ve dünyamızda yaşanan pandemi olaylarından dolayı son 2 aydır toplantılarımızı gerçekleştiremedik. Bugün alınan tedbirlerle birlikte normal toplantımıza başladık. Bu anlamda başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bolu İl Genel Meclisi olarak birlik ve beraberlik halinde Bolu’muzun her bir köşesine hizmet etme konusunda birlikte çalışıyoruz, birlikte kararlar alıyoruz. İl Genel Meclisi arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bolu İl Genel Meclisi olarak birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sayın Valimiz ile de yaklaşık 1,5 yılı aşkın bir süredir birlikte çalışıyoruz. Bu süre içerisinde bize verdiğiniz desteklerden dolayı size teşekkür ediyorum. Meclisteki aldığımız ve alacağımız kararların da ilimize, ilçelerimize, mahallelerimize ve köylerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Bolu Valisi Ahmet Ümit, Yapılan açıklamaların ardından yatırımların ülkemize ve ilimize hayırlar getirmesini diledi.



YAZARLAR

Tamamı