27.04.2024 07:39:11
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Alanhimmetler Köyünde İftar

Bolu Kıbrıscık Alanhimmetler Köyü'nde iftar programı düzenlendi. Ankara'da faaliyet gösteren bir firmanın yönetim kurulu başkanlığını yapan ve aslen Kıbrıscık ilçesi nüfusuna kayıtlı iş adamı Mehmet Bilgin, Alanhimmetler köyünde düzenlenen 300 kişilik iftar yemeğine destek verdi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR13 Mayıs  2019 Pazartesi - 18:36
Alanhimmetler de 300 kişi, Köy iftarında bir araya geldi
Bolu ili Kıbrıscık ilçesi Alanhimmetler Köyü'nde sılada yaşayan hemşehrileri ile bir araya gelip kaynaşmak, amacıyla iftar programı düzenlendi Sılahi rahimde bulunan Alanhimmetler köylüleri birlik beraberlik için 300 kişi köy iftarında bir araya geldi. İftar sonrası çay içip, hasretlik gidererek, hep birlikte teravih namazını eda ettiler.

Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu Başkanı Kıbrıscıklı iş adamı Mehmet Bilgin, ilk defa yapılan iftar yemeğine katılımın yoğun olması bizleri memnun etmiştir. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum diyerek şunları söyledi; “İftarımızda bizlerle birlikte olan Kıbrıscık İlçemizin değerli yöneticileri kardeşlerimiz Kaymakamımız Mustafa Köleoğlu, Belediye Başkanımız Emin Tekemen, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ergin Atmaca, İlçe Müftümüz Sinan Yıldız, İlçe Emniyet Amirimiz Murat Şeker, İlçe Karakol Komutanımız Metin Özür, Belediye Yazı İşleri Müdürümüz Dursun Demir, İlçe Sağlık Müdürü Afer Bilgin Ankara’dan, Beypazarı’ndan, Bolu’dan, Kıbrıscıktan, Düzce’den, Kocaeli’nden gelerek bizlerle beraber olan köylülerimize teşekkür ederiz.

Hep birlikte yeni yapılan yemekhanemizin gezilmesinden sonra huzur içinde birlik beraberlik kardeşlik içinde dualarla iftarımızı açtık. Hep birlikte akşam namazını kıldıktan sonra eski köy konağında bir arada olan köylülerimizle ilçe yöneticilerimiz toplantılara başladık. Ayrıca, Alanhimmetler köyümüze yapılacakları konuştuk. Sonra hep birlikte Kıbrıscık müftümüzün kıldırdığı terafi namazımızı kıldık. Memleketimin birliğine beraberliğine şehitlerimize Atatürk’e yapılan duadan sonra tekrar köy konağında sohbete başlayarak köylülerimizle kaynaşma içinde Kıbrıscık’tan gelen misafirlerimizi yolcu ettik daha sonra eski köy konağında başlanan toplantıda köyümüzde yapılacak işleri masaya yatırdık.

Aşama aşama bunların üzerinden geçilerek kısa sürede köyümüze ait Derneğimizin kurulmasına ve geçici Başkanlığının Durmuş Bahşi tarafından yürütülmesine karar verildi. Köy yemekhanemizin dışının boyanmasına, yeni tuvalet abdest alma mekanı yapılmasına cami etrafının parke taşı ile kaplanmasına Ramazan boyunca köylülerimize iftar yemekleri verilmesine devam edilmesi kararı verildi. Gece saat 24,00 civarında toplantı sonlandırılarak köy dışından gelen misafirlerin ayrılmasıyla gecemiz sonlandırıldı. Köyümüze gelerek bizlerle beraber olan yağmurlu ve soğuk gecemize, köylülerimizin sıcaklığına sıcaklık katan değerli misafirlerimize bizlerle beraber oldukları için teşekkür ederiz” dedi.

İftar Fotoğrafları için Tıklayın




YAZARLAR

Tamamı