28.03.2024 18:44:42
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Altınköy ve 112 Tesis Törenle Açıldı

Altındağ Karapürçek Mahallesi tarihi bir gün yaşadı. Mahşeri bir kalabalıkla Altındağ Belediyesi tarafından yapılan ve 1 milyon metrekare alana kurulan Türkiye'nin ilk ve tek açık hava köy müzesi olan Altınköy'ü ve 112 Tesisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapılan törenle hizmete açtı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL21 Şubat  2019 Perşembe - 13:23
Altınköy ve 112 Yatırım Cumhurbaşkanının Teşrifleriyle Açıldı
Altındağ Belediyesi, 1 milyon metrekare alana kurulan Türkiye'nin ilk ve tek açık hava köy müzesi Altınköy'ü ve 112 yatırımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla törenle hizmete açtı. Karapürçek Köroğlu Parkı'nda gerçekleşen açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Üç dönemdir Altındağ'a hizmet eden bu dönemde ise Yenimahalle Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiğimiz Veysel Tiryaki kardeşime emekleri ve gayretleri için şahsım, tüm Altındağlılar ve partim adına özellikle teşekkür ediyorum" sözleri ile Altındağ Belediye Başkanı ve AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki'yi kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Altındağ, sadece tarih ve kültürün değil TBMM'ye ev sahipliği yapmasıyla da aynı zamanda milli iradenin de merkezidir. Altındağ, Ankara'nın bağrındaki Anadolu'dur" ifadelerini kullandı.

Altındağ Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki ise, "Bir şehre gönül gözüyle bakanlar, şehrin ruhunu, tarihini, medeniyetini, kültürünü görürler. Biz de 15 yıl boyunca Altındağ'a gönül gözümüzle baktık. Bir zamanlar çarpık kentleşme ve büyük sorunlarla boğuşan Altındağ, bugün Türkiye'de kültürel varlıklarına sahip çıkan, turizm zenginlikleri ile dikkat çeken, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği bir Altındağ'a dönüştü. Gerçekleştirdiğimiz projeler ile sadece Ankara'da değil, tüm Türkiye'de Altındağ'ın adını duyurduk. Altındağlıların duaları sayesinde çok güzel işler başardık. Artık yeni hayaller ile Yenimahalle'de çok daha büyük projelere imza atacağız"

Cumhurbaşkanın'dan övgü dolu sözler
Altındağ Belediyesi, açılış rekoru kırarak Altınköy Açık Hava Müzesi ve 112 tesisin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, pek çok bakan ve milletvekili ile çok sayıda Altındağlı vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.
Konuşmasında Altındağ'ın önemine değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Veysel Tiryaki hakkında da övgüyle bahsetti. "Üç dönemdir Altındağ'a hizmet eden bu dönemde ise Yenimahalle Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiğimiz Veysel Tiryaki kardeşime emekleri ve gayretleri için şahsım, tüm Altındağlılar ve partim adına özellikle teşekkür ediyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Veysel Tiryaki'yi tebrik etti.

Altınköy ve 112 Tesis Altındağlıların Hizmetine Sunuldu
112 tesisin içinde Altınköy Acık Hava Müzesi dışında, Hamamarkası'na inşa edilen 60 konağın bulunduğu Konut Projesi, 29 park, 5 Acil Sağlık Hizmet binası, 2 Aile Sağlığı Merkezi, 2 mahalle camisi, 3 kapalı semt pazarı, Siteler çok katlı otopark, Zübeyde Hanım Polis Merkezi, Başkent Doğalgaz Hizmet Binası, Tapu Kadastro Müdürlüğü, 2 mahalle kütüphanesi, Karapürçek Spor Merkezi, Battalgazi Kültür Merkezi, Hamamönü Millet Kırathanesi ve Hayvan Barınağı da bulunuyor.

Altınköy, bir Türkiye projesidir
15 yıl içinde, Altındağ'ı tüm donatıları ve yapıları ile örnek bir ilçe haline getirdiklerinin altını çizen Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki şöyle konuştu: "Bu tarihi ilçeye, Altındağ'a bugüne kadar yüzlerce tesis kazandırdık. En değerli projelerimizden birisi Altınköy Açık Hava Müzesi... Özellikle şehirde yaşayan çocuklarımızın mutlaka Altınköy'ü görmesi gerektiğine inanıyorum. Altınköy'ün kendisi bir müze. Ancak içinde de farklı müzeler var. 100 yıllık çantı evlere sahip çıktık bu projeyle. Karadeniz'in orman köylerinde fırınlara odun olarak satılan bu evleri kamyonlarla Altınköy'e getirdik. Sadece bu bile, projenin büyüklüğünü göstermeye yeter. 100 yıl öncesinin köy hayatının yaşatıldığı bu değerli projemizin toplam büyüklüğü 1 milyon metrekare. Binicilik tesisinin bulunduğu 350 dönümlük ikinci etabı yeni tamamlandı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da teşrifleri ile açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu proje benim için çok kıymetli. Altınköy bir Türkiye projesidir."

Eski mahalle kültürü yeniden canlandırılacak
"Açılışını yaptığımız bir başka kıymetli proje ise, Hamamarkası bölgesine yaptığımız konut projesi. Arzu ediyorum ki, burada mahalle kültürü yeniden canlansın. İnsanlar, Ankara'nın a€˜Old City' denilen bu tarihi yerinde yeniden otursun, yaşamaya başlasın. 60 tarihi Ankara evinin inşaatı tamamlandı. Tamamı ahşap ve taştan yapılan bu konakların hiç birinde beton kullanılmadı ve Ankara'nın merkezinde eski mahalle kültürü yeniden canlandırıldı. Tarihimize hak ettiği değeri vererek ve Altındağ'ı bugünkü modern görüntüsüne kavuşturduk. Biz her yıl, bütçemizin yarısını yatırıma harcadık. Borcu olmayan bir belediye oluşturduk.

"Gönül bağımız, kader birliğimiz her zaman devam edecek"
"Artık yepyeni bir dönem başlıyor. Yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu yolculuğa çıkarken de yine siz değerli Altındağlı kardeşlerimin desteği, güveni, inancı ve dualarının da hep yanımda olduğunu biliyorum. 31 Mart 2019 itibarıyla Altındağ Belediye Başkanlığı görevim sona erecek olabilir. Ancak sizlerle kurduğumuz gönül bağımız, kader birliğimiz her zaman devam edecek. Altındağ'a hizmet etmekle geçen 15 yılımı daima sevgiyle, mutlulukla ve özlemle hatırlayacağım. Yolunuz, yolumuz açık olsun. Hakkınızı helal ediniz, varsa hakkımız helal olsun."

Ankara ili Altındağ İlçesi Karapürçek Mahallesi tarihi bir günü yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılan açılış törenine binlerce kişi katıldı. 




YAZARLAR

Tamamı