25.04.2024 19:17:43
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Ankara da Mengen Rüzgarı.!

7. Büyük Ankara Festivali'nde (TAFED) Türkiye Aşçılar Federasyonu ile Mengen Derneği, Mengen'in tanıtımına yönelik bir kampanyaya imza attılar. Mengen'in doğal güzelliklerinin sergilendiği fotograf sergisinin yanı sıra, TAFED üyesi Mengenli aşçılar ziyaretçilere Mengen'i tanıttılar.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR05 Ağustos  2017 Cumartesi - 13:35
7. Büyük Ankara Festivalinde, Mengen Rüzgarı Esti.
Günlük ortalama yüzbin kişinin ziyaret ettiği festival alanında Mengen Derneği'ne tahsis edilen 14 no'lu stand'da Bay Çalışır'ın hazırlamış olduğu Mengen Usulü Kavurma ve Nohutlu Pilav'ın ikram edildiği bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Mengen'in doğal güzelliklerinin sergilendiği fotograf sergisi de açıldı. TAFED üyesi Mengenli aşçılar ziyaretçilere Mengen'i tanıttılar.

Geleneksel Mengen kültürünün önemli figürlerininde sergilendiği tanıtımda, Kayı Boyu kıyafetleri giymiş Alpler ve Osmanlı kıyafetli Akıncılar atlarıyla görsel bir şov yaptılar.
Yoğun bir ilgiyle seyredilen tanıtımda Akıncılar atları üzerinde; "Doğanın yeşile insanın yemeğe doyduğu yer Mengen, "Aşçılığın Başkenti Mengen" "Mengen'i Gördünüz mü.?" yazılı dövizler taşıyarak, festival alanını da dolaştılar.

Etkinlikle ilgili konuşan (TAFED) Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz; "Beyaz kelebeklerin dünyaya dağıldığı lezzet diyarı Mengenimize sevdalıyız. Her platformda bilinirliğini artırmak için çaba sarfediyoruz. Memleketimiz için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Ardından söz alan Mengen Derneği Başkanı Mesut Yaman; "Muhteşem doğasıyla Mengen, Türkiye'nin yaşanabilecek en güzel yerlerinden biri. Aşçılıkta dünya markasıyız. Özellikle yaylalarımızı tanıtarak turizm alanında da memleketimizi ön plana çıkarabiliriz. Bugün binlerce kişinin katılım sağladığı festival alanında müthiş bir farkındalık oluşturduk ve çok verimli bir tanıtım yaptık" 

Ziyaretçilere meşhur Mengen Pilavı ve Mengen Kavurmasının ikram edildiği 7. Büyük Ankara festivali, pazar gününe kadar devam edecek.





 

YAZARLAR

Tamamı