16.04.2024 20:36:39
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Ankara Valisi Ziyaret Edildi

Batı Karadeniz İlleri Ankara İli Dernekleri – Federasyonları olarak (Sinop, Kastamonu, Çankırı, Karabük, Bartın, Zonguldak ve Bolu İlleri) Ankara Valisi Vasip Şahin'i ziyaret ettiler. Milletin makamına milletin temsilcileri olarak geldik ifadesini kullandılar.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR23 Şubat  2020 Pazar - 15:18
Batı Karadeniz İlleri STK’ları Ankara Valisi'ni Ziyaret Etti
Batı Karadeniz İlleri Ankara İli Dernekleri – Federasyonları olarak (Sinop, Kastamonu, Çankırı, Karabük, Bartın, Zonguldak ve Bolu İlleri) yaklaşık bir yıl önce başlattıkları birlikte çalışma projelerinde önemli yol kaydetti. Batı Karadeniz İlleri olarak sorunlara ortak çözümler üretmeye ve geleceğe yönelik bölge çapında etkisi olabilecek yatırımlar, projeler ve beklentilerle ilgili ortak akılla hareket etmeye başladılar. Bu birliktelik ile başkentte bölgemizle ve hemşerilerimizle ilgili konularda lobi faaliyetinde bulunmaya başlayan 7 il olarak, güç birliğiyle bölgemize katkı vermeye yönelik çalışmalar kapsamında Ankara Valisi Vasip Şahin’i ziyaret ettiler.

Milletin makamına milletin temsilcileri olarak geldik
Ankara'daki Batı Karadeniz İlleri Dernekleri Birliği temsilcilerinin üst düzeyde katılım sağladığı ziyaret, samimi bir sohbet havası içerisinde geçti. Batı Karadeniz Birliği'nin Genel Başkanı Tuncay Gencer, “Valiliğe milletin makamına milletin temsilcileri olarak geldik, toplantıya rağbet çok daha fazla olmasına rağmen, kabul edemedik, birliğimiz samimiyetimizde, ortak geleceğimiz için ortak çözümler arayacağız”

Biz il bazında ayrışma değil, bölge bazında birleşiyoruz
Ankara Valisi Vasip Şahin, dernek deyince aklına ayrışmanın geldiğini, derneklerin sürekli bölünerek yenilerini oluşturduklarını, oradan da federasyon, konfederasyon ya da konfederasyonların birlikleri gibi bir sürü dağınık ve güçsüz yapıların oluştuğunu söyleyerek, aslında birlik olunsa çok daha etkin olunabileceğini söyledi.
Bunun üzerine Birlik Genel Sekreteri Yaşar Okur, “Sn. Valim, biz il bazında ayrışma değil, bölge bazında birleşiyoruz, ortak sorunlarımıza birliğimizin gücüyle ortak çözümler arıyoruz” dedi.

Dernekler şehre zenginlik katmalı
Vali Şahin, derneklerin olabildiğince ayrışarak köyü şehre taşıma ve değişmeden yaşamanın bir aracı gibi kullanıldığını belirterek, "halbuki şehrin Arapça'daki Medine kavramından geldiğini, medeniyeti, gelişimi ifade ettiğini belirterek, dernekler şehre zenginlik katmalı dedi. Birlik olarak biz de derneklerin dönüştürücü etkisi, hemşerilik ve komşuluğun geliştirilmesi, toplum olarak güzel değerlerimizin yaşatılması gereği üzerinde durarak, toplumumuzdaki insani zenginliğin kaybedilmemesi, aksine dünyaya insanca yaşamanın bir modeli olarak sunulması gereğinden bahsettik. Ancak, insani değerlerimizi bir bir kaybettimiz konusunda herkesin ortak görüşüne tanık olduk" dedi.




YAZARLAR

Tamamı