26.04.2024 03:22:53
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Atlar Köroğlu Adına Yarıştı.!

Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda bu yıl ilk kez düzenlenen Köroğlu Koşusu'nu Ahmet Kurt'un sahibi olduğu, jokey Halis Karataş ile start alan MANDARİN isimli safkan at oldu. Koşu öncesi Bolu Belediyesi Halk oyunları ekipleri yöresel oyunları sergilerken, açılan standla da Bolu Yöresi ürünleri at severlerin beğenisine sunuldu.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SPOR20 Ağustos  2016 Cumartesi - 23:20
Köroğlu Koşusu’nu MANDARİN kazandı
20 Ağustos Cumartesi günü Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda bu yıl ilk kez düzenlenen Köroğlu Koşusu’nu (KV - 7 / D) kazanan Ahmet Kurt’un sahibi olduğu, jokey Halis Karataş ile start alan MANDARİN isimli safkan oldu.

3 yaşlı 7 dişi İngiliz tayının birincilik mücadelesi verdiği koşu çim pistte 1900 metre mesafede gerçekleştirildi. Birincilik ikramiyesi 58.500 TL olan koşunun ikinciliğini RUMBA elde ederken, OCEAN SERAPH  üçüncü, LIFETIME da dördüncü oldu.

6. startında 3. birinciliğini elde eden MANDARİN için koşuda bitiriş derecesi 1.56.76 olurken, farklar 3.5 Boy - 1 Boy - 4,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Ankara Hipodromu’nda bu yıl ilk kez düzenlenen Köroğlu Koşusu'nun Kupa Törenine; Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, Ankara Bolulular Derneği Başkan Yardımcısı ve Dörtdivan Köroğlu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Yaman, Dörtdivan Köroğlu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Süleyman Yücel, TKJ Asil Üyesi Hayrettin Karamazı, Ankara 75. Yıl Hipodrom Müdürü Mehmet Şirin Bozkurt katıldı.

Köroğlu Koşusu'nu kazanan tayın sahibi adına TJK Asli Üyesi Hayrettin Karamazı'ya kupasını, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu verdi.

El İşlemesi Türk Bayrağı Hediye Edildi

Törende ayrıca Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert Ankara 75. Yıl Hipodrom Müdürü Mehmet Şirin Bozkurt'a, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu da TJK Asli Üyesi Hayrettin Karamazı'ya günün anısına birer el işlemesi Türk Bayrağı hediye ettiler.

Halkoyunları ve Yöresel Ürünler Sergilendi

Köroğlu Koşusu öncesi Bolu Belediyesi Halk oyunları ekipleri yöresel oyunları sergilerken, açılan standla da Bolu Yöresi ürünleri at yarışı sevenlerin beğenisine sunuldu. Hipotroma gelen Ankaralılar değişik bir gün yaşadıklarını ifade ederek, Bolu Halk oyunları ekiplerinin at yarışlarına renk kattıklarını ifade ettiler. Bolu standına akın eden At Yarışı severleri Bolu Töresel ürünlerini görme ve satın alma fırsatını buldular.


Habere ait Foto Galeri için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı