29.03.2024 09:44:26
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Aysel Demirel Tekrar HSK'ya seçildi

Bolu Kıbrıscıklı hemşehrimiz Aysel Demirel, 26 Ekim 2014 ile 6 Haziran 2017 tarihleri arasında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştu. Danıştay 8. Daire, Yüksek Disiplin Kurulu ve İnsan Hakları Komisyonu üyeliği görevlerini sürdürürken, TBMM Genel Kurulunda yapılan oylama sonrasında tekrardan HSK üyeliğine seçildi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR26 Mayıs  2021 Çarşamba - 19:01
BOLU KIBRISCIKLI HEMŞEHRİMİZ AYSEL DEMİREL TEKRAR HSK’NA SEÇİLDİ
Hâkim ve Savcılar Kurulu (HSK) üyelerinin görev sürelerin 7 Haziran’da bitecek olması nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) nin seçeceği yeni 7 üye için Meclis’te gizli oylama yapıldı.
21 aday arasında yapılan oylama 3’te 2 çoğunluğu (400) oy alan 7 aday HSK üyesi olarak seçildi. Seçilen yeni HSK üyeleri arasında Kıbrıscıklı hemşehrimiz Aysel Demirel de yer aldı.
AYSEL DEMİREL 458 OY ALDI
Danıştay üyeleri arasından seçilecek HSK üye adayları arasında yer alan Aysel Demirel, diğer adaylar Lütfiye Akbulut ve Musa Heybet ile oylama girdi. Aysel Demirel Milletvekillerinden 458 oy alırken, Lütfiye Akbulut ve Musa Heybet 4’er oy aldılar.
13 ÜYEDEN OLUŞUYOR
Hâkimler ve Savcılar Kurulunun (HSK), görev süresi 7 Haziran'da dolacak. HSK’ 13 üyeden oluşurken, bu üyelerin 7’si TBMM tarafından seçiliyor. 4 üye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanırken, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz doğal üye olarak HSK’da bulunuyorlar.
4 YIL GÖREV YAPACAKALAR
TBMM’nin seçtiği 7 üye için Genel Kurulda gizli oylama yapıldı. Yapılan oylama sonucu hemşehrimiz Aysel Demirel’le birlikte, Ergün Şahin, Ömür Topaç, Sinan Esen, Cumhur Şahin, Bilal Temel ve Hamit Kocabey, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyesi olarak seçildi.
TBMM OYLAMA SONUÇLARI ŞU ŞEKİLDE OLUŞTU;
Yargıtay üyeleri arasından seçilecek birinci üyelik için aday listesi: Ergün Şahin (460 oy), Ahmet Kar (4 oy), Faruk Şener (2 oy).
Yargıtay üyeleri arasından seçilecek ikinci üyelik için aday listesi: Ömür Topaç (460 oy), Zeynep Şahin (3 oy), Nevzat Özsoy (2 oy).
Yargıtay üyeleri arasından seçilecek üçüncü üyelik için aday listesi: Sinan Esen (459 oy), Mehmet Reşat Koparan (3 oy), Sevinç Türközmen (2 oy).
Danıştay üyeleri arasından seçilecek üyelik için aday listesi: Aysel Demirel (458 oy), Lütfiye Akbulut (4 oy), Musa Heybet (4 oy).
Öğretim üyeleri arasından seçilecek üyelik için aday listesi: Cumhur Şahin (460 oy), Müslüm Akıncı (4 oy), Mehmet Altunkaya (2 oy).
Avukatlar arasından seçilecek üyelik için aday listesi: Bilal Temel (460 oy), Önder Ataseven (3 oy), Alaaddin Varol (1 oy).
Öğretim üyeleri ile avukatlar arasından seçilecek üyelik için aday listesi: Hamit Kocabey (437 oy), Arzu Sonsuz (25 oy), Ali Aydın Akpınar (2 oy).
Boş oy kullanılmayan seçimde, 11 oy da geçersiz sayıldı.

AYSEL DEMİREL KİMDİR?
Aysel Demirel, 1968 yılında Bolu'da dünyaya geldi. Ortaöğrenimini Bursa'da tamamlayan Demirel, 1987 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi Elektronik Meslek Yüksek Okulu'na girerek burayı 1989 yılında tamamladı. 1990 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi'ni kazanarak buradaki öğrenimini 1994 yılında tamamlayan Demirel, lisans öğrenimi sonrasında, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ile İstanbul Üniversitesi Özel Hukuk alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Eğitim hayatının ardından serbest avukatlık ve Emlak Konut Yönetim Kurulu üyeliği yapan Demirel, 26 Ekim 2014 ile 6 Haziran 2017 tarihleri arasında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 19 Mayıs 2017 tarihinde Danıştay üyeliğine seçilen Aysel Demirel, Danıştay 12. Daire üyeliği ve Başkanlık Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Demirel, Danıştay 8. Daire, Yüksek Disiplin Kurulu ve İnsan Hakları Komisyonu üyeliği görevlerini sürdürürken,  TBMM Genel Kurulunda yapılan oylama sonrasında tekrardan HSK üyeliğine seçildi. (Kaynak: boluhavadis.net)

 

YAZARLAR

Tamamı