28.03.2024 15:44:18
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Baharda Belediye Yeni Binasında

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediyesinin yeni 'hizmet binası' inşaatıyla ilgili bilgi verdi. Yılmaz; “Hizmet binamızın kabası bitti. Şu an ince işyeri çalışmaları sürüyor. Ekiple yaptığımız toplantılarda iç teşrifatıyla ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. İnşallah baharla birlikte yeni hizmet binasında hizmet vermeye başlayacağız”

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL08 Ocak  2018 Pazartesi - 01:19
“YENİ HİZMET BİNASI SERÜVENİ BİRAZ DAHA FARKLI OLACAK”
Bolu Belediyesi’nin inşaatına başladığı yeni hizmet binasında ve 2 adet teraslı çarşıda ekipler önemli mesafeler kat etti. Yüklenici firma, yağışlı hava ve kış şartlarına rağmen çalışmalarını Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü denetiminde sürdürüyor.
Binanın tamamlanmasıyla birlikte ise belediyenin tüm birimlerinin burada toplanacağı, çeşitli toplantı ve kültürel etkinliklerin yapılacağı 607 kişilik dev bir konferans salonu ile belediye meclis salonu da yer alacağı yeni hizmet binasında, projenin son halkasını oluşturan ve gelecekte ticaretin cazibe merkezlerinden biri olması öngörülen “Teraslı Çarşı 2”nin (C Blok) de kaba inşaatı tamamlandı. Tarihi Yıldırım Beyazıt Camii ile Aşağı Taşhan’ın silüeti zarar görmemesi için bodrum + zemin kat + 1 olarak planlanan blokta ekipler tarafından an itibariyle duvar ve sıva gibi ince inşaat çalışmaları yapılıyor.
Başkan Yılmaz, iç teşrifat işlerinde proje ve yapım ihalesini gerçekleştirdiklerinde hizmet vermeye başlayacaklarını belirterek; “Hizmet binamızın kabası bitti. Şu an ince işyeriyle çalışmalar sürüyor. Camlar takılmaya başladı. Kış dönemi geldiği için içindeki çalışmaların toparlanabilmesi için camların takılması lazım. Ekiple yaptığımız toplantılarda iç teşrifatıyla ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. Büyük ihtimalle iç teşrifat işlerinde teorik anlamda proje ve yapım konusunun ihalesini gerçekleştirebilirsek, inşallah baharla birlikte yeni hizmet binasında hizmet vermeye başlayacağız. Buradaki hizmet serüveni biraz daha farklı olacak” diye konuştu.
“VATANDAŞ DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNİ BOLU’DA ALMAYA BAŞLAYACAK”
Kurumsal bir yapı oluşturmaya çalıştıklarını ve vatandaşa verilecek bir numara ile tüm evrak işlemlerinde hizmet alacaklarını ifade eden Başkan Yılmaz; “Bolu Belediyesi olarak kurumsal bir yapı oluşturuyoruz. Bu kurumsal yapıyı Türkiye’de ilk hayata geçiren Belediye olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Bu da şu; Vatandaş ya telefon ya kendisi gelerek Bolu Belediyesiyle ilgili bir işi varsa ona bir numara verilecek. O numarayla elindeki bilgisayar sisteminden evrakının hangi birimde ve hangi memurun önünde olduğunu görebilecek. Dolayısıyla aksamayı bizzat kendisi görecek. Sistem kendi iç bünyesi içinde kimde evrak takılı olduğunu göreceği için neden evrak sende takılı kaldı, devam etmiyor diye onu zorlayacak. En kısa zaman içinde problemin çözümü sağlanacak. Eğer çözüm sağlanamayacaksa, hukuken mümkün değilse, bir problem varsa o da vatandaşın kendisine iletilecek. Vatandaş ya telefonla yada gelerek talebini ilettikten sonra artık müdürü, Belediye Başkan Yardımcısını veya Belediye Başkanını aramak zorunda kalmayacak. Dünyanın en gelişmiş Belediyecilik hizmetlerini Bolu’da almaya başlayacak. Geldiği zamanda kendisine şerefli bir vatandaş olduğunu, Belediyenin ise emredici değil, hizmetkâr olduğunu algılayarak ve yapılamayacaksa bile niye yapılamayacağının mantıklı izahını alarak mutlu olarak dönecekleri bir Belediyeyi oluşturmaya çalışıyoruz. Bu Belediyeyi de adım adım hayata geçirmemizin mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.




YAZARLAR

Tamamı