19.04.2024 04:44:26
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Belediye 2. Blogu da Yıkılıyor...

Üç bloktan oluşan Altındağ Belediye binasının bir blogu 2016'da yıkılarak, yeşil alana dönüştürülmüş, böylelikle Hamamönü ve Hamamarkası bölgesi Anafartalar Caddesi'ne bağlanmıştı. Başkan Tiryaki, belediye binasının ikinci blogunun yıkımını da başlattı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL02 Nisan  2018 Pazartesi - 12:50
Altındağ Belediye binasının ikinci bloğu da yıkılıyor...
Altındağ'da göreve geldiği günden itibaren 45 binden fazla gecekondu yıkan, uyguladığı "Değişim Yönetimi Modeli" ile Altındağ'ın çehresini baştan aşağı değiştiren Başkan Tiryaki, belediye binasının ikinci bloğunun yıkımını da başlattı.
3 bloktan oluşan Altındağ Belediye binasının bir bloğu 2016'da yıkılarak, yeşil alana dönüştürülmüş, böylelikle Hamamönü ve Hamamarkası bölgesi Anafartalar Caddesi'ne bağlanmıştı.
Şimdi ise belediye binasının bir diğer bloğunda yıkım başladığını söyleyen Başkan Tiryaki, "Geçmişte burası Esenpark olarak adlandırılan Ankaralıların nefes aldıkları bir park ve meydan olarak işlev görüyormuş. Daha sonra ise ne yazık ki buranın tarihi dokusuna hiç uymayan bir yapı olan belediye binası buraya yapılmış. Burası yeniden ayağa kalkması gereken bir bölge. Biz yapmak için yıkıyoruz, iş ve şov olsun diye yıkım yapmıyoruz." açıklamasında bulundu.
Başkan Tiryaki "Altındağ Belediyesi'nde uyguladığımız güçlü, kalifiye, az ve öz personel politikası nedeniyle, belediyenin boş kalan ve kullanılmayan bölümlerini yıkıyoruz. 2016 yılında, belediyenin yemek salonu, evlendirme müdürlüğü birimleri, oda nikah salonu ve bazı dükkanların bulunduğu ilk bloğu tamamen yıkarak arkasındaki tarihi alanı ortaya çıkardık. Böylelikle Hamamönü ve Hamamarkası bölgesi Anafartalar Caddesi'ne bağlanmış oldu. Yıkılan bölüm, yeşil alan olarak değerlendirildi. Ankaralılar, şehrin merkezinde tertemiz, ferah ve yeşil bir alana kavuştu. Yapılması gerekli bir çalışma idi. " dedi.

"Şov olsun diye yıkım yapmıyoruz"
Şu anda da ikinci bloğun yıkımına başlandığını açıklayan Veysel Tiryaki, kısa süre önce Hacettepe ve İbn-i Sina Hastanesi tarafına bakan ikinci kısmın da boşaltıldığını ve ardından yıkım çalışmalarının başladığını söyledi.
Başkan Tiryaki, şöyle devam etti: "3 bloktan oluşan Altındağ Belediye Binası yıkımın tamamlanmasının ardından bir bloktan oluşacak. İş ve şov olsun diye yıkım yapmıyoruz. Bu bölge yeniden ayağa kalkması gereken bir bölge. Yıkılan blok ile açılacak alanla birlikte arkasında bulunan tarihi yapı ortaya çıkacak. Geçmişte burası zaten Esenpark olarak bilinen bir park ve meydanmış. "





YAZARLAR

Tamamı