28.03.2024 13:30:30
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bengüboz Fotoğraf Sergisi Açıldı

"Anadolu'dan Bir Tanık: Bengüboz'un Objektifinden Mudurnu'da Erken Cumhuriyet Dönemi" fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Yoğun katılımla açılışı yapılan Fotoğraf Sergisini Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi Füreya Koral Sergi Salonunda 30 Nisan Cumartesi gününe kadar gezilebilir.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : KÜLTÜR-SANAT20 Nisan  2016 Çarşamba - 12:54
“Mudurnu'da Erken Cumhuriyet Dönemi” Fotoğraf Sergisi açıldı
Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), Mudurnu Belediyesi, Mudurnu Kaymakamlığı, Mudurnu Kültürel Miras Alan Yönetimi Başkanlığı ve Bolu Mudurnulular Derneği ortaklığı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi desteği ile hazırlanan "Anadolu'dan Bir Tanık: Bengüboz'un Objektifinden Mudurnu'da Erken Cumhuriyet Dönemi" fotoğraf sergisi yoğun bir katılımla kapılarını açtı.

Açılışa; Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, VEKAM Direktörü Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, Mudurnu Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Ahmet İzzet Bengüboz'un torunu Mehmet Kadri Bengüboz, Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Sina Akşin, Nurperi İnönü, Prof. Dr. Cevat Erder, Merkez Valisi Enis Yeter, Avrasya İncelemeleri Merkezi Başkanı Emekli Büyükelçi Alev Kılıç, Mudurnu Kültürel Miras Alan Yönetimi Başkanı Dr. Ayşe Ege Yıldırım, Bolu Mudurnulular Derneği Başkanı Celalettin Çelebi, Ankara Bolulular Derneği Yönetiminden, Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu Yönetiminden, Bolu Federasyonu Yönetiminden ve Ankara'da yaşayan çok sayıda Bolulu ve Mudurnu dostu katıldı.

Mudurnu’da bir dönemin sosyal yaşamına ışık tutan önemli fotoğraflar sergileniyor

Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan ‘Mudurnu Tarihi Ahi Kenti’, İpek Yolu üzerindeki stratejik coğrafi konumu ile Erken Osmanlı döneminin önemli bir Ahilik-esnaf kenti ve yurtsever bir Cumhuriyet şehridir. 1. Dünya Savaşı sırasında düştüğü esir kampında fotoğrafçılığı öğrenen Ahmet İzzet Bengüboz’un, memleketi Mudurnu’da 1920li ve 30lu yıllarda çektiği fotoğraflar, bir dönemin sosyal yaşamına ışık tutan önemli bir belge niteliğindedir. Yaklaşık 100 yıl sonra, yüksek tarihi ve sanatsal değere sahip bu özel fotoğraf koleksiyonu, tarihçe bilgileriyle birlikte sergi ve kitap olarak değerlendirilmektedir.

Özenle seçilmiş eserler, 30 Nisan’a kadar gezilebilecek.

Mudurnu Kültürel Miras Alan Yönetimi Başkanı Dr. Ayşe Ege Yıldırım'ın küratörlüğünü yaptığı sergide yaklaşık 1300 fotoğraftan oluşan koleksiyonun özenle seçilmiş 260 parçası yer alıyor. "Anadolu'dan Bir Tanık: Bengüboz'un Objektifinden Mudurnu'da Erken Cumhuriyet Dönemi " sergisi Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi Füreya Koral Sergi Salonunda 30 Nisan 2016 tarihine kadar gezilebilecek.

İstanbul’da da Sergilenecek

Aynı Sergi 12 - 30 Temmuz 2016 Tarihleri arasında İstanbul MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezinde (Tek Kubbe Salonu) açılacak. İstanbul’da yaşayan Bolulu, Mudurnulu ve sanatseverler ile buluşacak.
Bengüboz Sergi Fotoğrafları için Tıklayın       Sergi Açılış Fotoğrafları için Tıklayın

 


YAZARLAR

Tamamı