25.04.2024 22:08:42
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Beypiliç den Bolu'ya Üniversite!

Beypiliç firması Abant İzzet Baysal Üniversitesine Meslek Yüksek Okulu yaptırıyor. Protokol Beypiliç ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi arasında, Vali Ahmet Zahteroğulları'nın da katılımı ile imzalandı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : KÜLTÜR-SANAT16 Şubat  2015 Pazartesi - 15:02

BEYPİLİÇ BOLU’YA ÜNİVERSİTE YAPTIRIYOR

Beyaz et sektörünün öncü kuruluşlarından Beypiliç firması Abant İzzet Baysal Üniversitesine Meslek Yüksek Okulu yaptırıyor. 'Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu' binası yapımı protokolü Beypiliç ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi arasında, Vali Ahmet Zahteroğulları'nın da katılımı ile imzalandı.
Beyaz et sektörünün öncü kuruluşlarından Beypiliç, şirket kurucularından Mehmet Tanrıkulu'nun adını yaşatmak için Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde meslek yüksekokulu inşa edecek. Beypiliç tarafından yapılarak üniversiteye bağışlanacak olan Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun Gazelle Otel’de düzenlenen protokol törenine Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Garnizon Komutan Yardımcısı Hüseyin Aziz Çetinkaya, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Beypi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Karaoğuz, Beypi Genel Müdürü Sait Koca, Beypi Genel Müdür Yardımcısı Hamdi Tanrıkulu, Beypi Genel Müdür Yardımcısı A.Teoman İnal, İzzet Baysal Mütevelli Heyeti Üyeleri, AİBÜ Senatosu Üyeleri, öğretim görevlileri ve bazı daire müdürleri katıldı.
src=
Düzenlenen protokol imza töreninde ilk olarak Beypi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Karaoğuz konuştu. Bolu’da eğitime katkıda bulunmanın sevincini yaşadıklarını belirten Karaoğuz "Böyle güzel bir günde sizlerle olmak bizleri mutlu ediyor. Mehmet Tanrıkulu adına yaptıracağımız bu okul nedeni ile son derece mutluyum. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum. Eğitim hizmetleri olarak Beypazarlı olduğumuz için geçen yıl Karaoğuz ailesi olarak Ankara Üniversitesi'ne üç tane bina yaptık ve bu yıl teslim ediyoruz. Bu sene burada ikincisine imza atmamız bizi son derece mutlu ediyor. Bu tip hizmetlerin bundan sonra da devamını diliyorum."
AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ise Beypi ailesine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Ülkemizde yükseköğrenime olan ihtiyacın her geçen gün arttığını belirten Rektör Coşkun, üniversitelerin bu yüzden her geçen gün büyümeye devam ettiğini dile getirdi. Bu büyüme karşısında bazı alanlarda daha da büyümek gerektiğinin altını çizen Rektör Coşkun, "Bu kapsamda bu büyümelere cevap vermek için üniversitelerin de bütçeleri bir yere kadar yetiyor. Bu esnada hayırseverler devreye giriyor ve bizler bu açıdan çok şanslıyız. Ben buradan Beypi AŞ firmasına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise "Gurur kaynağımız olan Beypiliç'in Bolu'ya böyle bir hizmet yapmasından dolayı kendilerini kutluyorum. Bolu'da bu hayırseverlik yarışını başlatan Rahmetli İzzet Baysal'ı bir kez daha şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.
/
Son olarak konuşan Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ise Abant İzzet Baysal Üniversite'nin Bolu'nun en önemli markası olduğunu dile getirdi. Üniversitenin hem adıyla, hem varlığıyla, hem kuruluş biçimi ile hem de ismi ile Türkiye'ye örnek bir kuruluş olduğunu ifade eden Vali Zahteroğulları, "Bugün gerçekten de hepimizin mutluluk duyduğu, gururlandığı bir hayır işinin başlangıcı için buradayız. İlimiz için gurur verici çünkü bu şehrin çok önemli iki markasının buluşması var. Abant İzzet Baysal Üniversitesi bu şehrin en önemli markasıdır. Adıyla önemlidir, varlığı ile önemlidir, kuruluşu nedeni ile, ismi ile Türkiye'ye örnek olmuş bir kurumdur. Diğer taraftan diğer firmalarımızla birlikte, ülkemizde beyaz et sektörünün öncüsü olan bu şehirde yine bu sektörün öncülerinden, Türkiye'nin ilk yüz firması arasında yer alan bizi gururlandıran Beypiliç de bu şehrin ve ülkenin önemli markalarından biridir. Biz bu şehirde yatırım yapan herkesin, her kuruluşun, her firmanın başka hiçbir hizmeti olmasa dahi yaptığı yatırımdan, istihdamdan, üretimden dolayı müteşekkiriz. Bunların da yapılması çok büyük hayır hizmettir. Ancak, şahısların, firmaların kendi hayır düşünceleri, kendi sosyal sorumlulukları var. Aynen bugün burada olduğu gibi öncü isimlerinin aile büyüklerinin isimlerini yaşatma, onlar ardına hayır yapma arzuları var. Bunları da takdirle karşılıyoruz. Hele hele bu hayır hizmetleri eğitim gibi sağlık gibi insana yönelik yatırımlar olduğu için çok büyük mutluluk duyuyoruz. Ben de rahmetle anıyorum, İzzet Baysal büyüğümüzün bu şehre sadece yaptığı yatırımlar ile değil, ektiği bir hayırseverlik tohumu da var. Birçok hayırseverimizle birlikte o tohum da git gide çoğalıyor. Bundan dolayı da biz gurur duyuyoruz. Böyle bir hizmet İzzet Baysal ismini taşıyan üniversiteye çok yakışıyor. Türkiye'nin ilk yüz firması arasında yer alan Beypiliç'e de çok yakışıyor. Diğer firmalarımızla beraber daha da büyüsünler, ekonomik başarılarının devamını diliyorum, ülkemizde daha çok üretim, daha çok ihracat, daha çok istihdam sağlasınlar ve daha çok hayır yapsınlar. Bu protokol ilimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
src=
Yapılan konuşmaların ardından protokol metni okundu ve Beypiliç firması tarafından AİBÜ'ye yapılacak olan 'Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu' binasının protokolü Vali Ahmet Zahteroğulları ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın huzurunda Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ile Beypi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Karaoğuz arasında imzalandı.

YAZARLAR

Tamamı