19.04.2024 02:04:47
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bir Kitap Bir Umut!

Adalet Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı işbirliğinde ceza infaz kurumları için başlatılan "Bir Kitap Bir Umut" kitap bağışı kampanyası ilimiz Bolu'da da başlatıldı. Bolu Valisi Ahmet Ümit ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bolu halkını kitap bağışına davet ettiler.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR31 Mayıs  2021 Pazartesi - 19:21
BOLU’DA DA KİTAP KAMPANYASI BAŞLATILDI
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ceza infaz kurumu kütüphaneleri için tüm illerde düzenlenen "Bir Kitap Bir Umut" adlı kitap bağışı kampanyasını başlattı. Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ortaklığında ceza infaz kurumları kütüphaneleri için başlatılan kitap bağışı kampanyası Bolu ilimizde Valilik koordinesinde, Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde başlatıldı.

Bolu Adliye binasında gerçekleşen programa Vali Ahmet Ümit, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Özalp, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı, Bolu 2. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Dündar Şahin Güngör, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ömer Ersever, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Bolu Belediye Başkan yardımcısı Rasim Özdemir, Bolu Barosu Başkanı Sabri Erhendekçi, hâkim ve savcılar katıldı.

HER KİTAP YENİ BİR UMUT, HER KİTAP YENİ BİR HAYAT
Programda konuşma yapan Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bolu halkını kitap bağışı kampanyasına davet ederek; “Adalet bakanlığı tarafından tüm Türkiye genelinde aynı anda yapılan ceza infaz kurumu kütüphanesi için kitap bağış kampanyasına katılım gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. İnsan yer yeryüzünde var olduğu sürece suç, ceza ve cezanın yerine getirilmesi olan infaz hep var olmuştur. Zaman içinde infaz usul ve yöntemleri değişmiş günümüzün modern toplumlarında cezanın infazı kişilere ceza etmek değil kişiyi rehabilite etmek ve topluma tekrar kazandırmaktır. Bu anlayışla yapılan yasal düzenlemelerle bakanlığımızın öncülüğünde ceza infaz kurumlarında mahkumların topluma kazandırılması için bir çok etkinlikler düzenlemektedir. İnfaz kurumlarında hükümlü ve tutukluların kitap okuma alışkanlığı kazandırılması ve bunun belirli bir süre sürdürülmesi için kütüphaneler oluşturulmuş ve hizmete sunulmuştur. Bu kütüphanelerin daha da zenginleşmesi için ‘her kitap yeni bir umut, Her kitap yeni bir hayat’ düşüncesiyle tüm kamu kurum ve kuruşları, Sivil Toplum Kuruluşlarını ve bolu halkımızı bu kitap bağışı kampanyasına destek vermeye davet ediyorum. Yaklaşık 15 gün adliyemizde Highway’da oluşturulan stantlarda bu kitap bağışı kampanyası devam edecektir. Ben kurumlarıma, bu kampanyaya destek verecek bolu halkına şimdiden çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ADALETİN OLMADIĞI YERDE FELAKET OLUR”
Gerçekleşen programın hayırlara vesile olmasını dileyen Vali Ahmet Ümit, “Bütün dünya tarihinde ceza olayları olmuştur. Devletlerin hukuk sistemleri vardır. Hukuk sistemlerinde de bir ceza sistemi vardır. Bütün mesleklerin, dinlerin bütün herkesin en değerli varlığı adalettir. Adaletin olmadığı yerde zulüm olur. Zulmün olduğu yerde insanlık olmaz. İnsanlığın olmadığı yerde hayır olmaz. Hayır’ın olmadığı yerde de huzur olmaz. Adalet çok önemlidir. Adalet en değerli kavramdır. Cezanın amacı sadece insanları bir yerde mahkûm etmek değil esas olarak onu topluma yeniden kazandırmaktır. İnsanın topluma yeniden kazandırılması için de elbette ki bir takım uygulamalara ihtiyacı vardır. Başsavcılığımız koordinesinde müftülük personellerimiz ve diğer ilgili arkadaşlarımız tarafından zaten konunun üzerinde duruluyordu. Esas itibariyle bilgiler kitaplarda saklıdır. Kitabı anlamak, okumak başlı başına bir iştir. Kültür Bakanlığımızın destekleriyle de Adalet Bakanlığımız tarafından çok değerli bir karar verilmiş, inşallah tüm ceza infaz kurumlarında kütüphane oluşturulacak. Bu da birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, bu topluma, bu kuruma uygun olan kitapların bağışlanmasıyla olacak. Bu konuda Bolu’da tüm sivil toplum kuruluşlarının, kamu kurumlarının hassasiyetle yaklaşacağını umut ediyorum. İnşallah ceza infaz kurumlarına gelen kişilerin topluma yeniden kazandırması için öncülük olacak. Yaklaşık 15 gün Adliyemizde ve Highway’da oluşturulan stantlarda bu kitap bağışı kampanyası devam edecektir. İnşallah arzu edilen hedefte ulaşılacaktır. Ben kurumlarıma, bu kampanyaya destek verecek Bolu halkına şimdiden çok teşekkür ediyorum” dedi.”

"BU BAĞIŞ ÇOK ANLAMLI BİR BAĞIŞ OLACAKTIR"
Kitapların teslim alındıktan sonra mahkûmların hizmetine sunulacağını ifade eden Vali Ümit, “İnanıyorum ki mahkûmlarımız da bundan en güzle şekilde faydalanacaktır. Bu kampanyanın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Adalet Bakanımız Sayın Aldulhamit Gül’e, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a şahsım ve Bolulu hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Tabi ki bu konunun taşradaki uygulamasını yapacak olan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca Bolulu hemşerilerimizi ceza infaz kurumlarındaki mahkûmların daha güzel eğitilebilmesi amacıyla ellerinde olan kitapları ya da gerekirse satın aldıkları kitapları bağışlamalarını, kitap bağışında bulunmalarını önemle rica ve umut ediyorum. Bu bağış çok anlamlı bir bağış olacaktır. İnsanların mutluluğuna vesile olacak önemli bir aktivite olacaktır. Ben bu vesileyle HSK kararıyla ilimizden gidecek olan tüm hâkim ve savcılarımıza da hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Gelecek arkadaşlara hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

“Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası” münasebetiyle düzenlenen program Bolu Valisi Ahmet Ümit ve beraberindekilerin Kitap Bağış standını gezmeleri ve kitap bağışlamalarının ardından sona erdi.






 

YAZARLAR

Tamamı