18.04.2024 22:28:56
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bolu Bilim Şenliği Başladı

Bolu Belediyesi, Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi'ne TÜBİTAK işbirliğinde düzenlediği 'Bolu Bilim Şenliği' ile destek veriyor. Bolu Belediyesi tarafından Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi'ne destek vermek amacıyla TÜBİTAK işbirliğinde düzenlenen 'Bolu Bilim Şenliği' başladı. Perşembe ve Cuma günü de Bilim Şenliğini gezebilirsiniz..

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM04 Ekim  2018 Perşembe - 01:07
Tabiatın Kalbi Bolu, Bilim Şenliğine Ev Sahipliği Yapıyor
TÜBİTAK Bilim Şenliklerini Destekleme Programı kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Türk Hava Kurumu, AFAD, Kocaeli SEKA Kâğıt Müzesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü’nün destekleriyle Kent Meydanına düzenlenen ve üç gün boyunca devam edecek olan Bilim Şenliği’nin açılış programı bugün gerçekleşti.

120 farklı bilim etkinliği, çılgın icatlar, deneyler, oyunlar, gösteriler ve çeşitli etkinliklerle dolu dolu geçecek olan Bilim Şenliği’nin açılış programına Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Vali Yardımcısı Ahmet Atılgan, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve Zerrin Biçen, TÜBİTAK temsilcisi Prof. Dr. Uğur Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Kurum ve Daire Müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti. Kürsüye ilk çıkan isim TÜBİTAK temsilcisi Uğur Çevik oldu. Çevik, burada yaptığı konuşmada, 5 yıldır bu tür etkinlikleri paydaşları olan belediyeler, il milli eğitim müdürlükleri ve üniversiteler ile düzenlediklerini, etkinlikler sayesinde halkın ve gençlerin bilimle buluştuğunu, ayrıca Türkiye’nin de 2023, 2053, 2071 hedeflerine kaktı sağladıklarını söyledi.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’de 4007 TÜBİTAK Bilim Şenliği’ne 13 okuldan 70 çalışma ile destek verdiklerini belirterek “Bu tür proje tabanlı çalışmalara çok önem veriyoruz. Geçen yıl 41 tane 4006 TÜBİTAK çalışmamız oldu. Yine bu sayı bir önceki yıl da 14’dü. Hedefimiz 241 okulumuzun tamamının şenliklere katılabilmesidir” diye konuştu. Cengiz, sözlerini, Bilim Şenliği’nin düzenlenmesinden dolayı Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a teşekkür ederek tamamladı.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, “Öğrendiğimiz konuları daha da geliştirecek, geleceğe taşıyacak ve yeni projeler üretecek nesiller yetiştirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz, genç nesile güvendiğini ifade ederek şunları söyledi: “Bu neslin içinden inşallah çok özel insanlar çıkacaktır. Ben, dünyaya hizmet edecek insanların çıkması için bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu tür çalışmaları TÜBİTAK, üniversitemiz, milli eğitim müdürlüğümüz ve diğer kuruluşlarımızla beraber sürekli yaparak bilimsel yöne doğru yönlendirmemiz lazım.”

Kürsüye son çıkan isim olan Bolu Vali Yardımcısı Ahmet Atılgan, konuşmasında organizasyonu yapanlar kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Atılgan, teşekkür konuşmasında, “Bu önemli organizasyonu tertip eden belediyemize, destek veren TÜBİTAK’a ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca eserleri ile bu şenliğe katılan çocuklarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından sahnede etkinlik sahnesinde deneysel gösteriler gerçekleştirildi. İlgiyle takip edilen gösterilerin ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Ahmet Atılgan ve diğer protokol üyeleri stant gezisinde bulunarak, geleceğin mucitleri ve öğretmenlerinin yaptığı deneysel çalışmalar ve icatlarla ilgili bilgiler aldı.





YAZARLAR

Tamamı