29.03.2024 18:23:04
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bolu'da Kaç Öğrenci Ders Başı Yaptı?

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklamasında, “Bolu merkezde 13 resmi ve 6 özel anaokulumuz ile bünyesinde anasınıfı bulunan okullarımızdaki 226 anasınıfında bin 926 öğrencimiz ve 63 adet ilkokulumuzdaki 172 sınıfta 3 bin 26 birinci sınıf öğrencimiz yüz yüze eğitime başlamıştır” denildi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM23 Eylül  2020 Çarşamba - 17:09
Bolu’da Kaç Öğrenci Ders Başı Yaptı?
Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, anasınıfı ve 1’nci sınıf öğrencilerinin okullarına kavuşmasının ardından bir basın açıklaması yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ülkemizde de 2020 Mart ayında etkisini hissettirdi. Bu kapsamda Millî Eğitim Bakanlığımız, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda 23 Mart 2020 tarihi itibariyle örgün eğitime ara verilmesi ve eğitim alanında oluşan bu boşluğun uzaktan eğitim yoluyla giderilmesi kararını aldı. Uzaktan eğitim sürecinde bakanlığımızca çok sayıda dijital içerik üretilmiş ve canlı sınıflar vasıtasıyla öğretmen-öğrenci arasındaki bağ devam ettirilmiştir. Sonraki zamanlarda EBA destek noktalarının da oluşturulmasıyla internet imkânı bulunmayan öğrencilerimizin uzaktan eğitimden faydalanmaları sağlanmıştır. Bolu ilimizde 36 okulumuzda EBA destek noktamız bulunmaktadır. Bunlarla ilgili bilgiye Web sitemizden ulaşılabilir” ifadeleri yer aldı.
“Canlı Dersler Vasıtasıyla Uzaktan Eğitim Çalışmalarına Devam Edecek”
Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı açıklamasında yüz yüze eğitim için gerekli tedbirlerin hepsinin alındığını aktararak; “Özellikle Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyada birçok ülkenin yüz yüze eğitime başladığı şu günlerde, Millî Eğitim Bakanlığımızın planlamaları doğrultusunda salgın açısından gerekli tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak, İlkokul birinci sınıflarımız ve anaokullarımızda 21 Eylül Pazartesi günü itibariyle yüz yüze eğitime başlamış bulunuyoruz. Okul Öncesi ve İlkokul birinci sınıf öğrencilerimiz, okula uyum haftası olarak adlandırdığımız 21-25 Eylül tarihleri arasında sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek, sınıflar 10 kişiyi geçmeyecek şekilde sadece bir gün okula gelecekler ve okullarını, öğretmenlerini, okul yönetimlerini tanıyacaklar, ikinci hafta ise ikişer gün okula gelecekler. Öğrencilerimizin salgın tedbirleri gereği okula gelemediği günlerde, öğretmenlerimiz canlı dersler vasıtasıyla uzaktan eğitim çalışmalarına devam edeceklerdir” şeklinde devam etti. 
Bolu’da Toplam 4 Bin 952 Öğrenci Ders Başı Yaptı
Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bolu’da kaç öğrencinin yüz yüze eğitime başladığını da açıkladı. Yapılan açıklamada, “21 Eylül tarihi itibariyle Bolu merkezde 13 resmi ve 6 özel anaokulumuz ile bünyesinde anasınıfı bulunan okullarımızdaki 226 anasınıfında bin 926 öğrencimiz ve 63 adet ilkokulumuzdaki 172 sınıfta 3 bin 26 birinci sınıf olmak üzere Toplamda 4 Bin 952 öğrencimiz yüz yüze eğitime başlamıştır. Okullarımızda her türlü temizlik ve hijyen tedbirleri alınmış olup Bakanlığımız tarafından tahsis edilen ödenekle öğrenci ve öğretmenlerimizin maske, el dezenfektanı vb. ihtiyaçları karşılanmıştır” denildi.

Bolu’da Güçlendirme Çalışmalarının Devam Ettiği Okulların Birçoğu Eğitime Başladı
Okulların yüz yüze eğitime açılmasının ardından Bolu Valisi Ahmet Ümit, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda öğrenciler ve öğretmenler ile bir araya geldi. Ahmet Ümit yaptığı konuşmada, en kısa zamanda bütün öğrencilerimizi okullarımızda görmeyi ümit ettiklerini, bunun hep birlikte maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymakla mümkün olacağını, bu konuda öğretmenlerimize, velilerimize, öğrencilerimize, idarecilerimize kısacası hepimize büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti. 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayan 8’inci ve 12’ncisınıflarda öğrenim gören öğrencilerin ‘Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına’ devam ettiklerine de dikkat çeken Vali Ahmet Ümit, devletin eğitim-öğretim alanında ihtiyaç duyulan hususlarda büyük imkânlar sunduğunu, Bolu’da güçlendirmesi devam eden okullarımızın birçoğunda eğitim öğretime başlandığını, diğerlerinin de kısa sürede tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunulacağını söyledi. Bir milletin en önemli gücünün yetişmiş insan kaynağı olduğuna dikkat çeken Vali Ümit, öğretmenlerden öğrencilerimizi devletine, milletine ve nihayet insanlığa faydalı birey olarak yarınlara hazırlama hususunda hassasiyet göstermelerini talep etti.


 

YAZARLAR

Tamamı