26.04.2024 15:47:50
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bolu'da Maskesiz Çıkılamayacak

Bolu Valisi Ahmet Ümit, İzzet Baysal Caddesi dışında il genelinde sokağa maskesiz çıkmanın yasaklanacağını açıklayarak, “İl genelinde evin dışına çıkan herkes maskesini takmak zorunda. Bunun için Hıfzısıhha Kurulu tarafından karar alındı önümüzdeki günlerde karar yayınlanacak” dedi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR16 Mayıs  2020 Cumartesi - 05:46
YASAKLARA UYMAYANLARA SERT TEDBİRLER GELİYOR
Bolu Valiliği, vatandaşların özellikle İzzet Baysal Caddesinde sosyal mesafeye uymayan ve maske takmayan kişilere yönelik kesilen cezaları arttıran sert tedbirleri yürürlüğe soktu. Bundan sonra Kabahatler Kanunu kesilen 392 TL ceza yerine Hıfzısıhha Kanunu kapsamında 3 bin 150 TL ceza kesme kararı aldı.
Bolu il genelinde evin dışına çıkan herkes maskesini takmak zorunda
Öte yandan Bolu Valisi Ahmet Ümit, İzzet Baysal Caddesi dışında il genelinde sokağa maskesiz çıkmanın yasaklanacağını açıklayarak, “İl genelinde evin dışına çıkan herkes maskesini takmak zorunda. Bunun için Hıfzısıhha Kurulu tarafından karar alındı önümüzdeki günlerde karar yayınlanacak”
Bolu Valiliği, koronavirüsün yayılımını azaltmak için özellikle insanların yoğun olarak kullandıkları İzzet Baysal Caddesinde maske takmayan ve sosyal mesafeye uymayan kişilere yönelik verilecek cezaları artırdı. Bolu Valisi Ahmet Ümit’in talimatıyla maske takmayan ve sosyal mesafeye uymayanlara Kabahatler Kanunu kapsamında kesilen 392 TL yerine bu kez vatandaşlara Hıfzısıhha Kanunu kapsamında 3 bin 150 TL ceza kesilecek. Yeni uygulama yürürlüğe girdi.
"Bizim Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek"
Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Biz bugüne kadar Kabahatler Kanunu kapsamında vatandaşlara 392 TL para cezası kestik. Bütün illerde Hıfzısıhha Kanunu kapsamında ceza kesiliyor bizde bundan sonra Hıfzısıhha Kanunu kapsamında 3 bin 150 TL para cezası keseceğiz. Biz bu zamana kadar Kabahatler Kanunu kapsamında ceza kestik. Niye? Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Vatandaşımız bunu anlasın. Bu uygulama Pazartesi gününden itibaren başladı.” dedi.
MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAK YASAKLANIYOR
Koronavirüs tedbirleri kapsamında İzzet Baysal Caddesine maskesiz çıkmak yasaklanırken Bolu Valisi Ahmet Ümit’in talimatlarıyla maske yasağı genişletildi. Vatandaşların İzzet Baysal Caddesi dışında maske takmaya özen göstermemeleri nedeniyle il genelinde maske takma zorunluluğu getirilmesi kararlaştırıldı.
Ev dışında maske takmayı zorunlu hale getiriliyor
Vali Ümit, il genelinde ev dışında maske takmayı zorunlu hale getireceklerinin altını çizerek, “Evin dışında maske takmayı zorunla hale getireceğiz. Bu karar önceden vardı ama sanırım yeterince iletişim kuramadık, yeterince anlatamadık. Bir kez sadece onun için bir Hıfzısıhha kararı çıkartıyoruz yazıldı ve bitti. Bundan sonra her mahallede maskesiz gezen kişiye ceza yazılacak. Bundan sonra ceza yazma işlemleri devam edecek. “ diye konuştu.
Haber: bolugazetesi.com.tr Bülent Velioğlu - Mutlu Yuca - Ayşe Songül Erhan



YAZARLAR

Tamamı