28.03.2024 22:53:27
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bolu'da Onbinler Nöbetteydi..

15 Temmuz hain darbe girişiminin 2'inci yıl dönümünde ülke genelinde olduğu gibi Bolu'da da on binlerce kişi milli birliğimize, demokrasimize ve şehitlerimize sahip çıkmak adına meydanları doldurdu. Milli Birlik Yürüyüşü katılan her yaştan on binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayraklarımızla dosta güven düşmana korku verdi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR16 Temmuz  2018 Pazartesi - 17:42
15 TEMMUZ UNUTULMADI, BOLU’DA ONBİNLER NÖBETTEYDİ
Bolu’da 7’den 77’ye on binlerce vatandaşın yer aldığı etkinlikler Milli Birlik Yürüyüşü ile başladı. Bolu Valiliği önünde başlayan ellerinde bağımsızlığımızın simgesi Türk Bayrakları ile yapılan yürüyüşe, Bolu Valisi Aydın Baruş, eşi Nagihan Baruş, Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ile Fehmi Küpçü, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Metin Eştürk, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfi Han, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Baro Başkanı Av. Ferit Atalay, Vali Yardımcıları Hakkı Loğoğlu, Mustafa Özsoy ve Ahmet Atılkan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nadir Çelik, daire müdürleri, şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz, Siyasi Partilerin İl Başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve her yaştan on binlerce vatandaş katıldı.
15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Milli Birlik Yürüyüşünün ardından Demokrasi Meydanında düzenlenen etkinlikler ile devam etti. Buradaki etkinlikler ilk olarak tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Yıldırım Beyazıt Camii İmamı Metin Yerlikaya tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.
DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI
Etkinlikte daha sonra 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterimi düzenlendi. Sinevizyon gösterisinde bundan 2 yıl önce hainlerin oyunlarının nasıl bozulduğu bir kez daha izlenirken, tören alanına gelen on binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayraklarıyla hainlere bir kez daha lanet yağdırdı.
CUMHURBAŞKANIMIZ TÜM ÜLKEYE SESLENDİ
Etkinlik devam ederken, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 81 ile aynı anda seslendi. Alana kurulan dev ekranlardan İstanbul’da Şehitler Köprüsünde yer alan tören alanında tüm ülkeye seslenen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sırasında Bolu’da büyük coşku yaşandı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın konuşmasının ardından ise protokol konuşmalarına geçildi.
SİZLERİ CAN-I GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM
Bu gece, 15 Temmuz Demokrasi Destanı’nın 2. Yıldönümünü idrak etmek ve bu destansı mücadelede şehadet makamına yürüyen Aziz Şehitlerimizi Anmak üzere bir araya geldiklerini ifade eden Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu’daki bu manzaranın, Milletimizin birlik ve beraberliğinin ne kadar sağlam temeller üzerine kurulu olduğunun açık bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Meydanı dolduran tüm vatandaşlara teşekkür eden Bolu Valisi Aydın Baruş, “Bu görüntü, değerlerimize olan sadakatin, şehitlerimizin emanetine olan vefakârlığın, birliğimize olan inancın ifadesidir. Bu manzarayı oluşturan Değerli Kardeşlerim, Sizleri Can-ı Gönülden tebrik ediyorum. Allah cümlenizden razı olsun” dedi.
“MİLLETLERİN TARİHİNDE, UNUTULMAZ ANLAR, VAR OLMAK İÇİN DÖNÜM NOKTASI TEŞKİL EDEN ANLAR VARDIR”
Milletlerin tarihinde, unutulmaz anlar, var olmak için dönüm noktası teşkil eden anlar olduğunu dile getiren Vali Baruş, “Türk Milleti, yaklaşık bin yıldır Anadolu topraklarında verdiği ölüm kalım mücadelesinde bu tarihi dönüm noktalarından her zaman muvaffakiyetle ve alnının yüz akıyla çıkmış bir millettir. Malazgirt Meydan Savaşı’nda Alparslan ve ordusunu, İstanbul’un Fethi’nde Fatih Sultan Mehmet Han ve yeniçerilerini, Çanakkale Savaşı ve İstiklal Savaşı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve askerlerini zafere taşıyan ruh, atalarımızın bizlere mirası olan şehadet ve gaza ruhudur. Vatan, din, bayrak, ezan, namus, şeref, özgürlük ve bağımsızlık gibi kutsal değerler söz konusu olduğunda, canını ve kanını esirgemeden mücadele etmeyi ifade eden bu fedakârlık anlayışı Milletimizin bu topraklar üzerinde bin yıldır izzetiyle yaşamasını temin etmiştir. Milletimiz; tarihi boyunca kendisini bu topraklardan atmak isteyen, birlik ve beraberliğini parçalamak isteyen, özgürlük ve bağımsızlığını yok etmek isteyen sayısızca düşman saldırısı ile karşı karşıya kalmıştır. Bize karşı savaş açan düşmanlar, harp meydanlarında mağlup edemedikleri bu kahraman milleti, içerisine nifak tohumları ekmek suretiyle bölmeyi ve ona boyun eğdirmeyi denemişlerdir” dedi.
“BU SEFER MİLLETİMİZİ İÇERİDEN VURMAYI PLANLAMIŞLARDIR”
Şer odaklarının daha önce olduğu gibi şimdi de ülkemizi bölmek için uğraş verdiğini dile getiren Bolu Valisi Aydın Baruş, ülkemizi içerden ve dışardan gelecek etkenlerle bölmeye çalışan güçlerin son taşeronunun FETÖ olduğuna vurgu yaparak, “Yaklaşık 35 yıldan beri; bölücü terör örgütünü kullanarak ülkemizin bir bölgesini Türkiye’den koparmak, insanlarımız arasına nifak düşünceleri sokarak birbirine düşman etmek, Ülkemizi ekonomik bakımdan zafiyete uğratarak kendilerine baş eğmeye mecbur bırakmak isteyen uluslararası güçlere ve onun piyonlarına karşı, polisimizin, jandarmamızın, askerimizin ve milletimizin verdiği kahramanca mücadele, bu şer amaçlara ulaşılmasına mani olmuştur. Türkiye’nin her geçen güçlenerek dünyanın ve bölgesinin önemli güçlerinden biri haline gelmesini, hak ve hakikati haykıran bir ülke olmasını, terörle başarılı bir şekilde mücadele etmesini, tüm dünya mazlumları için emin bir sığınak olmasını hazmedemeyen şer odakları, bu sefer Milletimizi içeriden vurmayı planlamışlardır. Devletimizi yönetenlere karşı güvensizlik oluşturmak, halkımızı birbiriyle düşman hale getirmek için binbir türlü komploya başvuran bu karanlık güçler, yıllardır himayelerine aldıkları işbirlikçileri vasıtasıyla girişimlere başladılar. FETÖ denen terör örgütü işbirlikçilerini kullanarak; seçimle gelmiş iktidarı ve devletimizin temel kurumlarını halkın gözünde örseleyerek, devletin kurumlarına olan güveni yok ederek bu amaçlarına ulaşmak istediler. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan iken telefonlarını dinleyen, MİT Teşkilatımıza baskın yapan, Gezi Olaylarını organize eden, 17-25 Aralık sürecini organize eden, MİT tırlarını Adana’da durdurarak ve devletin en gizli toplantılarındaki sırları ifşa eden, böylece Türkiye’yi dünya kamuoyu gözünde itibarsız hale getirmeye çalışanlar işte bu şer odakları ve bu odakların işbirlikçisi olan FETÖ terör örgütüydü” şeklinde konuştu.

“MİLLİ İRADEYİ ESARET ALTINA ALMAYI AMAÇLADILAR”
Tüm bu girişimleriyle, milletimizin teveccühüyle seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ve seçilmiş iktidarı halkımızın oylarıyla görevi başından uzaklaştıramayacağını anlayan kötülük mihraklarının bu kez hedeflerine sadece iktidarı değil milletimizi de koyarak canice bir girişime imza attıklarını dile getiren Vali Baruş, şöyle konuştu: “On yıllarca; devletimizi ele geçirmek için, bünyesine aldığı gençleri safsatalarla aldatarak, kendisine her koşulda itaat edecek birer mankurt yapan, onları insan olmaktan uzaklaştırarak riyakârca davranmayı karakterleri haline getiren bu örgüt, dini değerleri önemsediği yalanına sarılarak İslam’ın vazettiği en temel vasıfları bir tarafa atmıştır. Hepimizin bildiği Hadis-i Şerif’te Sevgili Peygamberimiz; “Müslüman diğer Müslümanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir. Mümin de canları ve mallarının güvende olduğu kişidir” buyurmuştur. Suret-i haktan görünerek dinimizin her kutsal değerini istismar eden, milletten topladığı yardımları menfaatleri için kullanan, başkalarının hakkını çalarak kendi elemanlarını devletin önemli kademelerine yerleştiren, kendisine boyun eğmeyenleri yalan, iftira, şantaj gibi şeytani desiselerle küçük düşüren, insanların özel hayatını takip ederek ahlaksızca bunları afişe eden, kendi menfaatleri tehlikeye düştüğünde devletin en gizli sırlarını dahi yabancılara teslim etmekten çekinmeyen, emniyet ve yargı içerisine yerleştirdiği sadık elemanları vasıtasıyla insanları haksızca yargılayıp mahkûm eden, FETÖ terör örgütü, sinsi emellerine erişmenin son çaresi olarak, şanlı ordumuzun içerine sızdırdığı militanları vasıtasıyla kanlı bir darbe girişimine kalkıştı. Milletine ve onun mukaddes değerlerine kurşun sıkarak ihanetlerin en büyüğünü sergiledi. Bin bir türlü hile ve iftira ile halkımızın iradesini etkileyemeyeceğini anlayan bu melun örgüt, bu kanlı darbeyle; Milletin iradesini temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırarak bu iradeyi esaret altına almayı, bağımsızlığımızı kaldırarak Türkiye’yi uydu bir devlet haline getirmeyi, halkımızı bir birine düşürmek ve güvenliğimizi yok ederek ülkeyi kaosa sürüklemeyi, ülkemizin bazı bölgelerinden terör örgütlerince işgal edilerek aziz vatanın parçalanmasını amaçladı.
“BU MİLLET ÖLÜMÜ, İZZETİNİN AYAKLAR ALTINA ALINMASINA TERCİH EDEN BİR MİLLET OLDUĞUNU UNUTMADI”
Türkiye’nin bundan tam 2 yıl önce bir suikastın hedefi yapmak istediklerini dile getiren Bolu Valisi Aydın Baruş, “Bundan tam iki yıl önce, 15 Temmuz 2016’da, Camilerde omuz omuza kıldığımız Cuma Namazının ruhumuza verdiği huzuru yaşarken, bu beraberlik ruhuna kurşun sıkan bir suikastla karşılaştık. Bu suikastın hedefi Türkiye idi. Ülkemizin güçlenmesini, dünya arenasında hakikati savunmasını, mazlumlara kol kanat germesini hazmedemeyenler Türkiye’ye diz çöktürmek istediler.Halkın teveccühüyle, seçimiyle işbaşına gelmiş Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alarak milli iradeyi, Türkiye Büyük Millet Meclisini bombalayarak demokrasimizi lağvetmek istediler. Devletin stratejik kurumlarını; MİT’i, Polisimizi, TRT’yi, TÜRKSAT’ı hedef alarak güvenliğimizi yok etmek istediler. Meydanlara akan insanlarımızı kurşun yağmuruna tutarak, tanklarla ezerek inancımızı, direncimizi ortadan kaldırmak istediler. Ülkemize, demokrasimize, şerefimize kast eden darbeci hainlere karşı Milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak, ölüme meydan okuyarak tarihin altın sayfalarında yer alacak destansı bir mücadele verdi. Bu millet ölümü, izzetinin ayaklar altına alınmasına tercih eden bir millet olduğunu unutmadı” dedi.
“CANIMIZDAN CANLAR KAYBETTİK”
Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle, polisiyle, askeriyle, jandarmasıyla verilen bu destansı mücadelede 251 kardeşimiz şehadet makamına, 2.193 kardeşimiz gazilik mertebesine ulaştığını dile getiren Bolu Valisi Aydın Baruş, şöyle konuştu: “Canımızdan canlar kaybettik. Her birinin hikâyesi bu direnişteki azmin, sebatın ve fedakarlığın simgesi oldu. Onların kahramanlığı, vatan ve millet aşkının ne anlama geldiği konusunda evlatlarımıza anlatacağımız ilham kaynakları oldu. Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanlığı’na girmeye çalışan darbeci hain Semih Terzi’yi Komutanı Zekai AKsakallı’dan aldığı emir ile alnından vurarak öldürdükten sonra, otuz kurşunla şehit edilen, 15 Temmuz direnişinin simgesi olan Niğdeli Kıdemli Başçavuş Ömer HALİSDEMİR, Boğaziçi Köprüsü’nde darbeci askerleri ikna etmeye çalışırken melunların kurşunlarına hedef olarak şehadete erişen Çorum’lu Erol Olçok, Kurşunlanan babasına yardım etmeye çalışırken zırh delici mermiyle vahşice katledilen 17 yaşında, hayatının baharında Abdullah Tayyip Olçok, Ankara Gölbaşı’nda TÜRKSAT girişinde darbecileri engellemeye çalışırken hainler tarafından makineli silahlarla taranarak şehit olan Ahmet Özsoy, Kazan’da, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi önünde darbecilere “biz buraya şehit olmaya geldik” diye seslenirken Hakkı Rahmana kavuşan Muhtar Ali Anar, Beştepe’ye gittiğinde kendisini arayan babasına telefonda; “Baba, bugün devletim, bayrağım için bir şeyler yapmazsam ne zaman yapacağım, Hakkını helal et” diye onunla vedalaştıktan sonra hain kurşunlarla şehit edilen Çankırılı Aydın Çopur, O gece dışarı çıkarken helallik istediği eşinin; “Sana bir şey olursa biz sensiz ne yaparız” sorusuna, “Vatan olmazsa biz de olmayız” cevabını vererek Genelkurmay Başkanlığı önünde hava saldırısında ölümsüzlüğe kavuşan Yozgat’lı Beytullah Yeşilay, Genelkurmay Karargahında, askerlik namusunun gereğini yerine getirerek darbecilere karşı dururken, mermilere hedef olup 15 Temmuz’un ilk şehidi olma şerefine ulaşan Iğdır’lı Başçavuş Bülent Aydın, Darbeye destek vermeyen askerleri güvenli bölgeye götürmeye çalışırken hainlerin açtığı ateşle şehadet makamına erişen Bolu’lu Polis Memuru Ozan Özen, Gölbaşı’nda Özel Harekat Daire Başkanlığı’na düzenlenen bombalı saldırıda hayatının baharında, 23 yaşında, Cennet’in kokusunu soluyarak şehitliğe yürüyen Kayseri’li Cennet Yiğit, “Cumhurbaşkanımızı Menderes gibi asacaklar” diyen annesine, “Ne demek millete kurşun sıkmak, bana vatandaşa kurşun sık diyen komutanı vururum, vatan için verecek tek canım var, silahım yok, canım var, onu da vatana veririm” diyerek evinden çıkan ve bir daha geri dönmeyen 21 yaşındaki gencecik fidan Bolu’lu Fatih Kalu, Bayrampaşa Emniyet Müdürlüğü önünde FETÖ’cü hainlere direnirken hayatının baharında, 15 yaşında, şehadet mertebesine erişen Şanlıurfa’lı Halil İbrahim Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbecilere hitaben; “Burası Çanakkale” diye haykırarak vücudunu siper ederken hain kurşunlara hedef olan İlhan Varank, Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine Atatürk Havalimanı’na eşi ile birlikte koşarken hainlerin tankı üzerine sürerek şehit ettiği Şanlıurfa’lı Mehmet Şefik Şefkatlioğlu, İstanbul’da, Acıbadem’de Telekom Binasını ele geçirmeye çalışan darbecilere karşı direnirken kurşunlarla şehadete yürüyen Erzincan’lı Muhtar Mete Sertbaş, Evinden çıkarken, eşine ve kızına; “Bugün şehit olma günü” diyerek veda ettikten sonra, Genelkurmay Başkanlığı önünde, helikopterden atılan mermilerle çok arzu ettiği şehadet makamına ulaşan Niğde’li Ramazan Konuş, İstanbul’da 66. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda darbeci hainleri teslim almaya çalışırken kurşunlarla şehit edilen Trabzon’lu Kurmay Albay Sait Ertürk, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda uçaklardan atılan bombalarla nişanlısı Polis Memuru Halit Gülser ile birlikte omuz omuza şehadete koşan Ankara’lı Polis Memuru Seher Yaşar, Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda bombalara hedef olarak, görevi başında şehitlik makamına erişen Mardin’li Polis Memuru Velit Bektaş”, Ve daha nice kahramanlar. Onlar, şehit kanlarıyla sulanmış bu Aziz Vatanın bağımsızlığı, Milletimizin bu topraklar üzerinde izzet ve şerefle yaşaması için canlarını Hakka teslim ettiler. Binlerce gazimiz, bu ülkeye ve insanına zara gelmesin diye vücutlarını siper ettiler. Allah şehadet makamına ulaşan kardeşlerimize rahmet eylesin, mekânlarını Cennet eylesin.”

“ŞEHİTLERİMİZİN VE GAZİLERİMİZİN, CANLARI VE KANLARIYLA TARİHİN ALTIN SAYFALARINA NAKŞETTİKLERİ BU DİRENİŞ BİR DESTANDIR”
“15 Temmuz kula kulluk edenlere karşı yalnızca Allah’a kulluk edenlerin destanıdır” diyerek konuşmasına devam eden Vali Baruş, 15 Temmuz ile ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz şeref ve izzetini ayaklar altına atanlara karşı iradesini asla çiğnetmeyenlerin destanıdır. 15 Temmuz aklını ve vicdanını başkalarına kiraya veren mankurtlara karşı hür iradesini kimseye teslim etmeyenlerin destanıdır. 15 Temmuz ruh planında ebedi helake mahkûm olmuş köle ruhlulara karşı “ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” diyenlerin destanıdır. 15 Temmuz milletini arkadan vurmaya çalışan namertlere karşı, canını ve kanını vatanına ve milletine adayan yiğitlerin ve mertlerin destanıdır. 15 Temmuz; insani ve milli değerlerimizi yok etmeye çalışanlara karşı ruhunu bu milletin değerlerine adayanların destanıdır. 15 Temmuz; milletin iradesi karşısında korkakça kaçıp başkalarının kucağına sığınanlara karşı ölüme meydan okuyanların destanıdır. 15 Temmuz; ülkesine ve insanına utanmazca ihanet edenlere karşı vatanını ve milletini canından aziz bilenlerin destanıdır. 15 Temmuz; yabancı güçlerin himayesi altında milletine komplo kurmakla meşgul bir zebuna karşı, milletinin iradesini yegâne dayanak bilerek zalimlere karşı dimdik duran bir liderin destanıdır.”
“15 TEMMUZ DESTANI’NI YAZAN AZİZ ŞEHİTLERİMİZE OLAN BORCUMUZU ASLA ÖDEYEMEYİZ”
Bolu Valisi Aydın Baruş konuşmasının son bölümünde ise şu ifadelere yer verdi: Ancak, şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve vefa borcumuz vardır. Bu borcu ifa etmek için üzerimize düşen vazifeler olduğunu asla unutmamalıyız. Ülkesini ve Milletini, hiçbir menfaat gözetmeksizin, pazarlıksız ve içten sevmek. Vatanı, Milleti, bayrağı, Namusu, Şerefi, Dini, Ezanı, İzzeti tehlikeye düştüğünde hiç çekinmeden canını vermeye hazır olmak, Zillet altında yaşamaktansa şerefli bir ölümü tercih etmek, Türkiye’nin ve Türk Milletinin yücelmesi için çok çalışmak, Ceddimizin ve şehitlerimizin emanetinin değerini çok iyi bilmek, Ülkesini ve milletini kendi nefsinden çok seven, Türkiye’nin gücüne ve geleceğine inanan, Milletimizin bekasını sağlayan mukaddes değerleri kalbinin en ücra köşesinde hisseden, sahip olduğu bu değerleri hiç korkmadan her ortamda cesaretle haykırabilen, mukaddes değerler uğrunda mücadele gerektiğinde ve “Kim var! Denildiğinde, sağına ve soluna bakmadan, ben varım!” diyebilme şuuruna sahip bir nesil yetiştirmek. İşte bu sorumluluklarımızdan sadece bir kaçıdır. 15 Temmuz’da şehit ve gazi olan kardeşlerimizin emanetine sahip çıktığını, 15 Temmuz ve demokrasi nöbetlerinde olduğu gibi bu gece de gösteren, buradaki tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak bu millete 15 Temmuz gibi ihanetleri bir daha göstermesin, FETÖ ve diğer terör örgütlerinin şerrinden bizleri emin eylesin, Yüce Mevla ülkemize ve milletimize tuzak kurmaya kalkanlara fırsat vermesin, Rabbimiz bizleri kardeşçe yaşama şuuruna sahip olanlardan eylesin, Yüce Yaradan kalplerimizi şehadet ve gaza ruhundan mahrum bırakmasın, Allah-ü Teala bu Aziz Milleti kıyamete kadar baki kılsın.”

TÜRK MİLLETİ 15 TEMMUZ’DA BİR KEZ DAHA TARİH YAZMIŞTIR
Bolu milletvekili Arzu Aydın ise yaptığı konuşmada özetle şu ifadelere yer verdi: “Yaşadığımız coğrafyada İslam medeniyetinin en önemli aktörü olan medeniyetimiz her zaman bu milletlerin en önünde olmuştur. Yaklaşık bin yıldır yer aldığımız bu coğrafyada daha önce olduğu gibi bölücüler 15 Temmuz’da bir kez daha karşımıza çıktılar. Ama aziz milletimiz bu zalimlerin de her türlü oyununu bozup bu ülkeyi bölemeyeceklerini alçaklara göstermişlerdir. Yüce Türk milleti 15 Temmuz’da bir kez daha tarih yazmıştır. Dış güçler ve onların taşeronları ne yaparlarsa yapsınlar ülkemizi asla yıkamayacaklardır. Bu vatan için şehit olanları bir kez daha minnetle anarken Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.”
BİZ KOCAMAN BİR MEDENİYET ÇINARININ EVLATLARIYIZ
Bolu Milletvekili Fehmi küpçü ise Türkiye Cumhuriyeti Devletinin adaletli bir devlet olduğunu ifade ederek, özetle şu ifadelere yer verdi: “Biz kocaman bir medeniyet çınarının evlatlarıyız. 15 Temmuz’da hainler 251 şehidimizi ve binlerce Gazimizi hesaplayamadılar. 251 şehidimize rahmet diliyorum. Sevgili ailelerimiz böyle evlatlar yetiştirdikleri için Allah onlardan razı olsun. Bu birlik ve beraberlik gecesinin milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”
BU ÜLKE TÜM HAİNLERE KARŞI HER ZAMAN DİK DURMUŞTUR
2 yıl önce çok önemli bir günün yaşandığını dile getirerek konuşmasına başlayan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “FETÖ 2 yıl önce sinsice devletimizi yıkmaya kalkıştı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla o gece sokaklara indik. 251 şehidimiz ve binlerce Gazimizle bu milleti yeniden dirilttik. Bu vatan evlatları devletine bir kez daha sahip çıktı. Bu milletin çocukları önce içerideki sonra da dışarıdaki hainlere karşı durarak vücutlarını mermilere siper ettiler. Böyle bir ülkenin ferdi olmanın gururunu hep beraber yaşadık. Bu ülke tüm hainlere karşı her zaman dik durmuştur ve durmaya devam edecektir. Biz bu fedakar milletimizle geleceğe daha umutlu bakıyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gazilerimize saygı ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.
ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYEN FETÖ’YE MİLLETİMİZ DİRENİŞİNİ GÖSTERMİŞTİR
AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ise “15 Temmuz’da ülkemizin geleceğine kast etmek isteyen, ülkemizi bölmek isteyen FETÖ’ye milletimiz direnişini göstermiş ve bu vatanın bölünemeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Allah milletimizden, şehitlerimizden, Gazilerimizden razı olsun. Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak bizim vatan borcumuzdur. 15 Temmuz gecesinde ülkemizin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a kast etmek isteyenlere milletimiz gerekli cevabı vermiştir. Vatanımızı bölmek isteyen güçlere bundan önce olduğu gibi bundan sonra da milletimiz onlara dünyayı dar edecektir. 15 Temmuz’un 2’inci senesinde bu meydanı dolduran kardeşlerime sevgimi arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

RABBİM BİR DAHA BÖYLE HAİN GİRİŞİMLERİ YAŞATMASIN
MHP Bolu İl Başkanı Cihan Başaran da yaptığı konuşmada “2 gün önce 15 Temmuz Şehidimiz Fatih Kalu kardeşimizin kabrine ve sonrasında ailesini ziyarete gittim. Ailesi şehidimiz Fatih Kalu’nun son 3 ayını ve 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattılar. Çok duygulandım ve bu duyguları hala yaşıyorum. Allah bu vatana şehit vermiş tüm anne ve babalara da cennet nasip etsin. Tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Gazilerimize Allah razı olsun diyorum. Allah FETÖ gibi ülkemizi bölmek parçalamak isteyen örgütlere aman vermesin. Allah, böyle günleri bir kez daha bu aziz millete göstermesin. Rabbim bir daha böyle hain girişimleri yaşatmasın. Düşmanımız gözümüzün görmediği hainler olmasın. Ne mutlu türküm diyene” ifadelerine yer verdi.
ŞİİRLER OKUNDU, DİLEK FENERLERİ UÇURULDU
Yapılan protokol konuşmalarının ardından ise şiirler okundu ve 251 demokrasi şehidimiz için 251 dilek feneri uçuruldu.
SELALAR OKUNDU
Konuşmaların ardından saat 00.13’te İlimiz genelinde okunan salalar eşliğinde demokrasi nöbetleri sona erdi.
STANDATLARDAN YEMEK VE ÇAY DAĞITILDI
Demokrasi nöbeti esnasında Demokrasi Meydanında gerek kamu kurumları gerek sivil toplum kuruluşları gerekse özel şirketler tarafından açılan stantlarda gece boyunca vatandaşlara çay, çorba ve yemek ikramında bulunuldu.





YAZARLAR

Tamamı