27.04.2024 16:19:28
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bolu Kültür ve Tarih Rotası

Bolu'nun doğal güzelliklerini gezmeye gelen yerli ve yabancı tatilcilerin kent merkezine uğramaları için 13 tarihi alanın içerisinde yer aldığı Bolu Kültür ve Tarih Rotası oluşturuldu. Rota üzerinde bulunan tarihi yapıtların üzerine tarihi geçmişini anlatan yazılar asılırken QR kod sistemi de eklendi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR26 Ekim  2022 Çarşamba - 17:47
BOLU KÜLTÜR VE TARİH ROTASI TANITILDI
Bolu'nun doğal güzelliklerini gezmeye gelen yerli ve yabancı tatilcilerin kent merkezine uğramaları için 13 tarihi alanın içerisinde yer aldığı Bolu Kültür ve Tarih Rotası oluşturuldu. Turist rehberliği protokol üyelerine rota üzerindeki tarihi alanları gezdirerek 13 ayrı alanı tek tek anlattı. Rota üzerinde bulunan tarihi yapıtların üzerine tarihi geçmişini anlatan yazılar asılırken QR kod sistemi de eklendi.
Bolu İlimize gelen turistleri şehir merkezine çekebilmek adına Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Bolu Kültür ve Tarih Rotası’nın tanıtımı yapıldı. İlimizde görev yapan yerel ve ulusal basınla birlikte yapılan ilk tura Vali Erkan Kılıç, Milletvekili Arzu Aydın’da katıldı.
Profesyonel tur rehberleri eşliğinde gezilen Bolu Kültür ve Tarih Rotasında Yıldırım Bayezit Camii, Yukarı Taşhan, Aşağı Taşhan, Stadion, Sultan Hamamı, İmaret Camii, Saraçhane Camii, Yıldırım Bayezit Hamamı (Orta Hamam), Kadı Camii, Gülezler Konağı, Tabaklar Hamamı ve Hükümet Konağı olmak üzere 13 lokasyon yer alıyor.

ARTIK ŞEHİR İÇERİSİNEDE GİRECEKLER
Bolu Kültür ve Tarih Ratasıyla ilgili açıklama yapan Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, “Binaları İngilizce ve Türkçelendirme yani tarihi kimliklendirdik. Kısa bir tur rotası oluşturarak Gölcüğe, Abant’a ve Yedigöller’e gelecek misafirlerin en azından bir gurubunun kültür turu olan grubunun şehir içerisine alıp şehrin ticaretine biraz daha katkı değer katmak istiyoruz. Amacımız bu. Yapmış olduğumuz teknik çalışmanın da basın lansmanını yapıyoruz. Bizler, devlet olarak bize düşenini yaptık. Bundan sonra iş gruplarda ve rehberlerde. Rehberler, kültür gruplarını şehir içine sokacaklar” dedi.
BUGÜN BAŞKA BİR GÖZLE BAKACAĞIZ
Ak Parti Milletvekili Arzu Aydın ise yaptığı açıklamada; “Hepimiz Boluluyuz ve yerleri de hepimiz az çok biliyoruz. Ama bunu bugün rehberler aracılığıyla farklı bir gözle turizm ve turizmci gözüyle bakmak için buradayız. İnşallah hep Bolulular olarak hep yakındığımız bir şey. Turistler geliyor Abant’a, Gölcük’e, Kartalkaya’ya gidiyor ama şehir merkezine girmiyor. Dolayısıyla bizler bu turistleri nasıl şehir merkezine dâhil ederiz şehir merkezinde dahil ettiğimiz zaman ticaretinde buna göre şekil alacağını ve vatandaşımızın da bundan katma değer elde edeceğini kanaatiyle bir yol haritası çizdik. Bu faaliyetlere ilçelerimizde de devam ediyoruz” dedi.

BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİBİZ
Bolu’nu turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Vali Erkan Kılıç; “Cenab-ı Allah’ın vermiş olduğu hem doğa hem de kültürel varlık anlamındaki potansiyelden biz yeterince istifade edemiyoruz. Kültür turizmiyle beraber vekilimiz, ilimizdeki bürokratlarla beraber Kültür Bakanlığımızın desteğiyle biz ilimizi turizm alanında geliştirmek istiyoruz. Bu kapsamda da bugün belirlemiş olduğumuz kültür rotası anlamında bir faaliyetimiz olacak. Proje kapsamında il merkezindeki kültürel önemi, değeri olan eserlerimizi beraberce ziyaret edeceğiz” cümlelerine yer verdi.
SON DURAK HÜKÜMET KONAĞI
Daha sonra profesyonel tur rehberleriyle birlikte rota içerisinde yer alan 13 lokasyon gezildi. Rehberler tarihi ve kültürel değere sahip olan yıldırım Bayezit Camii, Hisar Tepesi stadıon, Taş Han ve diğer yerlerin süreçlerini katılımcılara açıklayıcı bir şekilde anlattı. Tur son olarak Hükümet Meydanında tamamlandı. (Kaynak: boluhavadis.net)


 

YAZARLAR

Tamamı