18.04.2024 16:59:50
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bolu Ulusal Basının Gözdesi Oldu

Turizm şehri olma yolunda emin adımlarla ile ilerleyen Bolu, hafta sonu çok sayıda ulusal basın mensubunu ağırladı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın davetlisi olarak Bolu'ya gelen gazeteciler, Bolu Belediyesi'nin ödüllü çalışmalarına ve Bolu'nun doğal güzelliklerine hayran kaldı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL11 Ekim  2016 Salı - 14:19
ULUSAL MEDYA TEMSİLCİLERİ BOLU’YA HAYRAN KALDI
Bolu, hafta sonu Türkiye’nin en önemli yazılı ve görsel basın kuruluşlarında görev yapan 15 kişilik gazeteci grubuna ev sahipliği yaptı.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, aralarında Hürriyet, Yenişafak, Posta, Akşam, Türkiye, Dünya ve Başkent gazeteleri, ATV ve TV 24 gibi Türkiye’nin önemli televizyonları ile Sputnik News Ajansı’nda görev alan gazetecilere Bolu’yu tanıtarak, kentte yapılan çalışmaları yerinde gösterdi. Başkan Yılmaz’a 2 gün süren gezilerde Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu, Zerrin Biçen ve Ekrem Çetinkaya’da eşlik etti.

GÖLCÜK’E HAYRAN KALDI
Cumartesi günü şehre gelen gazetecilerin ilk durağı doğal güzellikleri ile ünlü Gölcük Tabiat Parkı olurken, ev sahibi Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından gazetecilere Bolu’nun geleceğine yön verecek mega projeler hakkında bir sunum yapıldı. Sunumun ardından gazeteciler göl kenarında gezdi. Gölcük’e hayran kalan ulusal basın mensupları, Gölcük’ün dillere destan manzarası eşliğinde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

MEGA PROJELERİ YERİNDE GÖRDÜLER
Gölcük gezisinin ardından gazetecilerin diğer durağı ise Bolu-Karacasu arasında bulunan Büyüksu oldu. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, turizm kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Bolu’da, su sporlarının yapılması ve halkın plaj özleminin sona erdirmesi amacıyla, Bolu Belediyesi tarafından yapımına başlanılan proje kapsamında yapılan ve su toplama işlevini gören şişme savak önünde gazetecilere projeyi anlattı. İlk etabı tamamlanan proje için televizyon kanalları da Bolu’nun çılgın projeleri arasında yer alan Büyüksu Projesi’ni Türkiye’ye tanıtmak üzere anonslar çekti.

ÖDÜLLÜ PROJE: "ENDEMİK BİTKİ BAHÇESİ"
Büyüksu’dan sonra Karacasu yolu üzerindeki Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne geçen ulusal gazeteciler, burada da seraları gezerek yetkililerden bilgiler aldı. 'Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri' yarışmasında Yeşil Alan ve Çevre Yönetimi Kategorisi ile 1'incilik ödülüne layık görülen "Endemik Bitki Bahçesi" ile topraksız tarım gibi bazı tarımsal Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı seraları dolaşan gazeteciler çalışmalara tam not verdi. Gazeteciler, Park ve Bahçeler Müdürlüğü gezisinin ardından ise Bolu turu yaparak, şehri dolaştı ve yöresel ürünler ile hediyelik eşyalar satın aldı. Günün sonunda ise gazeteciler Bolu’nun yükselen değeri Narven Termal Kasaba’yı gezerek ve burada akşam yemeği yedi.

BEBEK MEYVE ORMANI’NA TAM NOT

Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz’ın ev sahipliği ile gerçekleşen gezilerde ulusal medya kuruluşu temsilcileri, Pazar günü ise 3 önemli proje daha yerinde görülürken, gazeteciler ilk olarak Bebek Meyve Ormanı’nı gezdi. 2013 yılından itibaren Bolu’da her doğan bebek için bir meyve fidanının dikildiği, bunun yanı sıra kentte tarımsal çeşitliliği arttırmak amacıyla çeşitli Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı Bebek Meyve Ormanı’nı görüntüleyen gazeteciler, Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz ve diğer yetkililerden bilgiler aldı. Gazeteciler ayrıca, fidan dikimi için Bebek Meyve Ormanı’nda bulunan ailelerle ve miniklerle de söyleşi gerçekleştirdiler.

KARADERE TÜNEL İNŞAATINDA İNCELEME

Pazar günün 2’nci durağı Karadere içme suyu tünel inşaatı olurken, güvenlik önemlerinin alındığı tünele giren ulusal medya kuruluşu temsilcileri, tünel inşaatında incelemelerde bulundu. Bolu’da muslukları memba suyu kalitesinde su ile buluşturacak projeyi yerinde gören basın mensupları daha sonra da Karadere’de bulunan parkurlarda “trekking” yürüyüşü yaptı.

BAŞKAN YILMAZ TÜM TÜRKİYE’Yİ BOLU’YA DAVET ETTİ
Bolu’nun eşsiz doğal güzelliklere sahip olan Türkiye’nin nadir şehirlerinden biri olduğunu belirten Başkan Alaaddin Yılmaz, hükümetin de desteği ile turizm şehri olma yolunda önemli çalışmalar yaptıklarını ve bu yönde de emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Başkan Yılmaz, Bolu’nun hem yaz hem de kış turizmi açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirterek ulusal medya temsilcileri aracılığı ile tüm Türkiye’ye Bolu’nun doğal güzelliklerini yerinde görmeleri çağrısında bulundu.

2 günlük gezi boyunca Bolu’nun dört bir yanını gezerek tüm güzellikleri ve Bolu Belediyesi’nin çalışmalarını yerinde görerek adeta mest olan gazeteciler ise ev sahipliğinden dolayı Başkan Yılmaz’a teşekkür etti ve Bolu’nun tanıtımı için her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler.



 

YAZARLAR

Tamamı