25.04.2024 08:35:44
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bolulular Şaşkınlığını Gizleyemedi

Ankara da yaşayan Bolulular Mudurnu Belediye Başkanlığını ziyaretlerinde şaşkınlıklarını gizleyemediler. Belediye birimlerinin ve en önemlisi Belediye Başkanının Makam kapıları dahi yoktu. Türkiye de bir ilk. Bolulular Şeffaf belediyecilik uygulamasını gördüler.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR28 Şubat  2017 Salı - 22:40
Türkiye de bir ilk, "Mudurnu Belediyesi Kapıları Kaldırmış"
Mudurnu Belediyesini ziyaret eden Bolulular, ana kapıdan girdiklerinde birimlerin kapılarının olmadığını gördüler. Başkanın Makamına çıktıklarında bir kez daha şaşkınlık yaşadılar. Çünkü Başkanın da kapısı ve yan duvarları yoktu. Oturduğu makamdan tüm birimleri ve personeli görebiliyor.

Belediye binası iki katlı olup, giriş katında sağlı sollu belediye birimleri ve üst kata merdivenlerle çıkıldığında sağ tarafta Belediye Başkanı makamı, sol tarafta başkanın karşısında yine belediye birimleri mevcut. orta alan çatıya kadar boşluk olup katların kenarlarında ağaçtan korumaklıklar yapılmış. Çalışanlar birbirini, belediye gelen vadandaşlar, başta belediye başkanı olmak üzere tüm personeli rahatlıkla görebiliyor. Kimsenin kapısını çalmadan yanlarına ulaşabiliyorlar.

Bu durumu Belediye Başkanına soran Bolulular şeffaf belediyeceilik anlayışını kutluyarak, tebrik ettiler.

Türkiye’nin hiçbir belediye binasında böyle bir uygulamanın olmadığını iddia eden Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, “Şeffaf belediyecilik anlayışında kapalı kapılar olamaz. Bu nedenle bizde halkımıza kapılarımızı sonuna kadar açtık hatta kapıları kaldırdık. Bu durumdan hem personelimiz hemde Mudurnu halkımız son derece memnun olmuştur. Hizmetlerimizi bu şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.







YAZARLAR

Tamamı