29.03.2024 13:16:51
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

BOLULULAR ÜSKÜDAR'DA..

İstanbul Bolulular Derneğinin siyasetten uzak iftar programına İstanbul da yaşayan Boluluların yoğun katılımı oldu. Üsküdar Bulgurlu Semt Konağında İftar programı gerçekleştirildi. Yemeğe Bolulu Dernek Yöneticileri ile Boluluların ilgisi yoğundu.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR14 Temmuz  2015 Salı - 15:40
BOLULULAR ÜSKÜDAR’DA BULUŞTU!
İstanbul Bolulular Derneğinin organizasyonunda Üsküdar Bulgurlu Semt Konağında iftar verildi.
İstanbul Bolulular Derneğinin siyasetten uzak iftar programı, İstanbul da yaşayan Boluluların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
İftar Programına; Tuzla Bolulular Dernek Başkanı Serdar Toprak, Beşkonak Dernek Başkanı Ali Çınarlı, Bolu Küplüce Dernek Başkanı Münevver Ateşoğlu, Âdem Çevik ve Bolu’ya ait Dernek Başkanlarının ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve Ankara Bolulular platformu kurucusu ve yönetim kurulu üyesi Gülşen Çıracıoğlu katıldı.
İftar öncesi Kur’anı Kerim okunması ile başlayan programda iftar ile programında konuşan İstanbul Bolulular Derneği Başkanı Mustafa Aydemir; Boluluların birlik beraberliği adına verilen iftar programına geniş katılımın olduğunu belirterek önemli açıklamalarda bulundu.
İstanbul Bolulular Derneği Başkanı Mustafa Aydemir şunları söyledi;
“2014 yılı Temmuz ayında kurulan bir nevi yeni yaşını kutlayan derneğimiz siz üyelerimizin ve derneğimize gönül veren siz dostlarımızın sayesinde hak etiği temsile ulaşmıştır. Her geçen gün derneğimiz güçlenerek hizmetlerini sürdürmektedir. Bu kutsal ve ulvi günde dayanışma ve hasret giderme adına bir araya toplandığınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, hoş geldiniz.
Yapmış olduğumuz faaliyetleri içerisinde Ramazan ayı cami programları, Çanakkale kültür gezileri, İstanbul’un değişik semtlerinde örneğin Bağlarbaşı, Avcılar, Kâğıthane, Ümraniye, Üsküdar bölgelerinde Bolu adına yöresel stantlar açılmıştır. Bir takım TV kanallarında ilimiz adına katılım sağlayarak yöresel kimliklerimizi tanıtmaya çalıştık. İstanbul Şef Aşçılar Derneği ile birlikte Beykoz da kimsesiz çocuklar için bir piknik programı düzenledik.
14 Aralık Haldun Alagaş Spor Tesislerinde Bolulular Buluşmasıyla 3500 - 4000 kişinin katılımı ve 8 yöresel sanatçımızın katılımıyla birlikte Vizyon Türk canlı yayınıyla Bolulular olarak bizde İstanbul da varız dedik. Bu etkinliklere katılım sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.
Yapılan bu etkinlikler hız kesmeden devam edecek yine stant çalışmaları, cami ve kültür gezileri, STK buluşmaları ile birlikte sizlere hizmet vermeye devam edeceğiz.
İnşallah 30 Ağustos da Beykoz Kaymak Donduran piknik alanında piknik şölenimiz olacaktır. Şimdiden herkesi bu etkinliklere bekliyoruz.
Bir Hadisi şerifte buyuruldu ki “Kul, üç yemekten dolayı hesaba çekilmezmiş. Sahur yemeği, İftar yemeği ve (din) kardeşleri ile yediği yemekten” (Hadis-i Şerif)
Bizler burada bugün sizlerle birlikte ikisini birlikte gerçekleştirdik. Hem iftar yemeği ve hem de din kardeşliği yemeğini. Rabbim böyle güzel sofraların sayısını artırsın. Tutulan oruçlarımızı yapılan ibadetlerimizi kabul etsin
Bu birlik ve beraberliğin, bu sevdanın oluşumunda bizlere bu imkânı veren bu tesisi bizlere kullandıran her türlü katkıda bulunan, Üsküdar Belediye Başkanına da ayrıca teşekkür ediyoruz. Bugün aramızda bulunmayan, rahmet-i Rahman’a kavuşan tüm yakınlarımıza, hemşehrilerimize Allahtan rahmet mağfiretler diliyorum. Mekânları cennet olsun.
/
Sizler İstanbul’da yaşadığınız sürece hayata çok şeyler sığdırmaya çalıştınız. Dünyanın incisi güzel İstanbul’umuzun gökdelenlerinde ve varoşlarında kaybolmadınız, Kültürümüze sahip çıktınız, birbirinize daha bir sıkı sarıldınız. Bu vesileyle bir çatı kuruluşu olan derneğimize sahip çıkmanızı daha güçlü bir birliktelik içerisinde olmayı, hastalarımıza ve kimsesizlere yardıma koşmayı, okumaya çalışan öğrencilerimize destek olma konusunda bizlere yardımcı olmanızı bekliyoruz. Başta Dernek üyelerim olmak üzere bu gecede katkı ve emeği bulunan bütün kişi ve kurumlara şükranlarımı sunar, birlik ve dirliğimizin daim olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.
Katılımınızdan dolayı yönetim Kurulum ve şahsım adına hepinize saygı ve hürmetlerimi sunar, teşekkür ederim” dedi.
Ankara Bolulular platformu kurucusu ve yönetim kurulu üyesi Gülşen Çıracıoğlu hanımda yaptığı kısa konuşmada Ankara da yapılan çalışmalardan bahsederek, Boluların birlik ve beraberliğinden ve birada olmaktan mutlu olduklarını, sık sık bir araya gelmelerinden bahsederek, hemşehrilerine Ankara da yaşayan tüm Boluluların selamlarını iletti.
Günün anısına çektirilen fotoğraflardan sonra bir daha ki etkinlikte buluşmak üze Bolulular iftar programından ayrıldı.

YAZARLAR

Tamamı