29.03.2024 10:27:09
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bolululardan Geçmiş Olsun..

Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu ve Üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde yaralanan Dörtdivan Ömer Paşalar Köyü Azaplar Mahallesinden Gazi Ramazan YAMAN'ı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR08 Ekim  2016 Cumartesi - 16:33
BOLULULAR GAZİ RAMAZAN YAMAN'A GEÇMİŞ OLSUN DEDİ
Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu Yönetimi ve Üyeleri, 15 Temmuz gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde darbeci Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hain kurşunlarına hedef olup, 6 kurşun ile yaralanan Dörtdivan Ömer Paşalar Köyü Azaplar Mahallesinden Gazi Ramazan YAMAN'ı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
Yaman; "Mevlam bir daha o geceyi yaşatmasın"
15 Temmuz gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde Darbeci Hainlerin kurşunlarına hedef olup, 6 kurşun ile yaralanan Dörtdivanlı Gazi Ramazan Yaman o geceyi şöyle anlattı.

"Sanki o geceyi tekrar yaşarcasına anlatan Yaman; "Akşam balkonda oturmuş çayımızı yudumlarken yeğenim içerden koşarak, "darbemi marmebi ne ise oluyormuş" diyerek bize seslendi. Bizde hemen televizyonu açıp ne olduğunu anlamaya çalıştık. Televizyonlarda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu söyleniyorrdu. Sayın Cumhurbaşkanımız sokaklara çıkın deyince ben hemen çayı falan bırakıp meydana inmeye karar verdim. Amca oğulları ile buluşarak, Ankara Emniyet Müdürlüğünün önüne gittik. Fakat Ankamalın karşısındaki köprünün üzerindeydik. Köprünün alt kısmını askerler sarmıştı. Bize geri dönün diye bağırdılar. Ama kimse dinlemiyor üzerlerine doğru ilerliyorduk. Ellerimizde türk bayrakları, "Ya Allah Bismillah Alluhuekber" "Asker Kışlaya" diye de bağırıyorduk. Başlarındaki komutan bağırarak dönün diye bağırdı dönmeyeceğimizi görünce ateş emri verdi. Ve bizlerin üzerine kurşunlar yağmaya başladı. Ben sol bacağımın ayak kısmından vurulmama rağmen düşmeyip, ilerliyorduk. O sıra yaımda vurulanlarda vardı. Onlardan bazıları yerlere düştüler. Kimse geri çekilmiyordu. Biz ilerlerken tekarar ateş başladı. Bu sefer kalcamdan vuruldum ve yere düştüm. Gözlerim karardı, kendimi katbetmeye başlarken yarım yamalak, hatırlıyorum birileri beni oradan almaya çalışırken kolumdan da vuruldum ve bir kuşunda göğsümü sıyıyarak geçti. Benim yardımıma koşanlarda vurularak, yanıma düştüler. Ve Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastesine götürmüşler. Sonradan öğrendim. Çok kaybettiğimden bayılmışım. 2-3 ünite kan verilmiş."
Gözleri doluk, Mevlam bir daha 15 Temuz Gecesi gibi bir gece yaşatmasın. Vatanımızı Bölmek isteyen hainlere fırsat vermesin diyen Ömer Paşalarlı Gazi Ramazan Yaman ziyaretlerinden dolayı Bolululara teşekkür etti. Hemşehrilerinin arayıp, sormasından ziyaret etmesinden memnun olduğunu da ifade etti.

Bilgin; "Bu Miillet Hainlere hiç bir zaman fırsat vermeyecektir"
15 Temmuz gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında, Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde sivillere ateş açıldığı anlarda yaralanan hemşehrimiz, kardeşimiz Ramazan Yaman'a çok büyük geçmiş olsun diyen Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Bilgin; "O gece unutulmayacak bir gece, Kardeşimizi Ulusumuza ve Milletimize geçmiş olsun. 15 Temmuz gecesi demokratik düzene el koymaya çalışan FETÖ’nün, asker kıyafeti giymiş hainleri tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimini demokrasi, vatan bayrak sevdalısı 7 den 70 e, Erkeğinden Kadınına bu millet dur demiştir. Hainlere ve hainlerin yanında olanlara bir ders vermiştir. O gece yaşanan vahşeti gören gözler hiç bir zaman unutmayacaktır. Bu Vatanı ise kimse bölemeyecektir" diyen Başkan Bilgin "Tekrar hemşehrimize ve o gece gazi olan yiğitlere geçmiş olsun dileklerimizle acil şifalar dileriz. Ve o gece şehit olanlara da Allah'dan Rahmet Kederli ailelerine baş sağlığı ve sabırlar temenni ederiz" dedi.
Ziyarete katılanlarda bir bir Gazi Yaman'a geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Ziyaret Fotoğrafları için Tıklayın

 

YAZARLAR

Tamamı