25.04.2024 05:14:14
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bulut, EMİTT'te Aşçılığı anlattı

Bolu Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, İstanbul 21. EMİTT turizm fuarında Özgünlükleriyle Markalaşan Şehirler paneline konuşmacı olarak katıldı. Başkan Turhan Bulut yaptığı konuşmada, aşçılık mesleğinin doğduğu Mengen'in aşçılık tarihini anlattı. Festival çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL30 Ocak  2017 Pazartesi - 19:32
Bolu Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut İstanbul 21.EMİTT turizm fuarında Özgünlükleriyle Markalaşan Şehirler paneline, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ile birlikte katıldı. Prof. Dr. İbrahim Birkan´ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Başkan Turhan Bulut yaptığı konuşmada, aşçılık mesleğinin doğduğu Mengen’in aşçılık tarihini anlatarak, 1985 yılından itibaren bilimsel ve akademik eğitimle desteklenen aşçılık mesleğinin eğitim kurumlarının açılmasıyla Mengen´in, Aşçılık ve Gastronomi eğitiminde Türkiye de ilk örneklerini hayata geçirmenin onurunu yaşamış bir kent olduğunu dile getirdi.

Mengen’de bundan sonrada Aşçılık ve Gastronomi eğitimine katkı verecek yeni projeleri paylaştı. Türkiye ve dünyaya yıllardır sayısız aşçılar yollayarak turizm sektörüne katkı vermiş olan Mengen´i Türkiye’de olduğu gibi dünyada da eğitim kurumlarıyla sayılı Aşçılık ve Gastronomi Kenti yapmak ve ekoturizm ile tercih edilen bir şehir olması için tüm kurumlar ile gelişen ve yaşanacak bir Mengen için emin adımlarla ilerlendiğini kaydetti.
Ayrıca, Mengen´i Türkiye ve dünyaya tanıtan insan odaklı Aşçılık ve turizm festivalinin 31.’sinde dünyanın en büyük aşçı heykelini MAF tarafından Mengen´e kazandırıldığını dile getirdi. Bu sene kutlanacak 32. Festivale kadar ki olan süreci de paylaşaraktan her geçen gün büyüyen festivalde geçen yıl Anadolu’nun 56 Mutfağını getiren Taşpakon´un 32.Festivalde 65 Kent Mutfağını getireceğini ve ulusal mutfak zirvesinin Mengen’de oluşacağını, bununla birlikte uluslararası boyuta taşınacağını bildirdi.

Bulut, panele katılan tüm konukları ve Türofed üyesi iş dünyasını 32. festivale de davet etti. Ayrıca ASOMDER ile birlikte bu sene gerçekleştirilecek 3.Ulusal Mengen Aşçılık Kampında yurt içi ve yurt dışından gelecek konukları ağırlamaktan mutluluk duyacağını salondakilerle paylaştı.
Panele davet edilen 4 Belediye Başkanından biri olmanın onur ve gururunu yaşadığını, “bu gurur Mengen Halkının ve tüm Aşçılarımızın onur ve gururudur” diyerek bu fırsatı tanıyan Türofed´e bir kez daha teşekkür ederken konuşmasını tamamladı.

Panel sonunda Turofed Başkanı Osman AYIK tarafından plaket taktim edildi.



 

YAZARLAR

Tamamı