28.03.2024 17:15:44
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Bünüş de Anlamlı Etkinlik!

Bolu ili Dörtdivan ilçesi Bünüş Köyünde kurulan Bünüş Köyü Gençlik Derneği, Ramazan'ın son günü olan Arife Gününde (4 Temmuz Pazartesi) köylerinde bir iftar organizasyonu yapıyor. İftardan amaçları bir araya gelip kaynaşmak.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN30 Haziran  2016 Perşembe - 12:16
Bünüş Köyü Gençlerinden Anlamlı Etkinlik
Amaçlarının tüm köy ahalisini bir araya getirerek, bayram öncesi köyde birlik-beraberliği, yeni nesilin birbiriyle tanışıp, kaynaşması ile paylaşım ve muhabbeti arttırmak olduğu ifade edildi.
Dernek Yönetim Kurulu adına konuşan Başkan Tuncay Demirtaş şunları söyledi: "Bir çok örf ve adetimizin unutulduğu ahir zamanda, çok şükür ki biz Dörtdivan'ın bir çok köyünde olduğu gibi köyümüzde bu dini bayramlarımızı aynı heyecanla yaşamaya devam ediyoruz. Ülkemizde bir çok vatandaşımız için bu bayramlar bir tatil fırsatından öteye geçemezken, biz bu bayramları birlik-beraberlik, toplanma, kaynaşma ve muhabbet vesilesi olarak görüyor ve uyguluyoruz. Bu derneği kurma amacımız da tam olarak buydu zaten. Atalarımızın bizlere miras bıraktığı bu topraklara, bu örf ve ananelere sahip çıkıp yaşatmak hatta daha da ileriye götürmek gibi bir amacımız var. Bu iftar davetini de bu amaca hizmet etmesi için organize ettik ve gelenekselleştirip geliştirerek her yıl yapmayı düşünüyoruz. Bu noktada Bünüşlü bayan hemşehrilerimizi mekan yetmezliği yüzünden davet edemedik, bu vesileyle kendilerinden çok özür diliyoruz. Seneye inşallah bu problemi de çözeceğiz. Tüm Bünüşlü hemşehrilerimizi davetimize bekler, emeği ve desteği olan tüm dernek üyesi arkadaşlara teşekkür ederim"




 

YAZARLAR

Tamamı