29.03.2024 10:14:10
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Burs Başvurusunda Son Günler..

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ilköğrenim, ortaöğrenim ve lise öğrencilerine verilen “Ortaöğrenim Bursu”nda son gün 19 Ekim 2016 Üniversite öğrencilerine verilen “Yükseköğrenim Bursu” için başvurular ise 30 Ekim 2016 da sona erecek. Ortaöğrenim burs başvurusunun bitmesine yedi gün kaldı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM12 Ekim  2016 Çarşamba - 17:35
2016-2017 eğitim yılı Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Burs Başvuruları
TC Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ilköğrenim, ortaöğrenim ve lise öğrencilerine verilen “Ortaöğrenim Bursu” ile üniversite öğrencilerine verilen “Yükseköğrenim Bursu” için başvurular, 2016 - 2017 eğitim yılı için aşağıdaki tarihler arasında yapılacağı açıklanmıştı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ilköğrenim, ortaöğrenim ve lise öğrencilerine verilen “Ortaöğrenim Bursu” ile üniversite öğrencilerine verilen “Yükseköğrenim Bursu” için başvurular, 2016 - 2017 eğitim yılı için aşağıdaki tarihler arasında www.vgm.gov.tr internet sitemizden alınacaktır. Bu eğitim döneminde Vakıflar Genel Müdürlüğünce yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine verilen eğitim yardımı için başvurular da internet üzerinden alınacak olup başvuru tarihleri aşağıdaki gibidir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Bursu, öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere verilmektedir. Ortaöğrenim Bursu, Vakıflar Yönetmeliğinin, Yükseköğrenim Bursu ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendirilmektedir.
Yükseköğrenim Burs sonuçları, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından belli olmaktadır. Kendisine Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs çıkan öğrenciler Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursundan faydalanamamaktadır.
Burs başvuru, değerlendirme ve sonuç açıklama dönmelerine ilişkin duyurular www.vgm.gov.tr internet sitemizden takip edebilir.
BURS BAŞVURU FORMLARI
Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Burs başvuruları internet üzerinden alınmaya devam edilmektedir. Ortaöğrenim burs başvuruları 19 Ekim 2016, yükseköğrenim burs başvuruları ise 30 Ekim 2016 tarihinde sona erecektir. Başvuru süreleri bittikten sonra başvuruların değerlendirilmesine başlanacaktır.
Burs başvurularının doğru bir şekilde yapılabilmesi için aşağıdaki hususlara DİKKAT edilmesi gerekmektedir.
Başvurular mutlaka bilgisayardan yapılmalıdır. Cep telefonu ya da tabletten başvuru yapılmamalıdır.
Doğru ve kolay başvuru yapmak için başvuru yapmadan Başvuru Kılavuzları mutlaka okunmalıdır.
Başvuru formunda nüfus bilgilerinizi girebileceğiniz ekran açılmıyorsa, internete girdiğiniz yerdeki güvenlik ürünleri/cihazları formların açılmasını engelleyebilmektedir. Özellikle kamu kurumlarından yapılan başvurularda bu sıkıntı yaşanabilmektedir. Kurumunuzun Bilgi İşlemi ile görüşmek ya da Kurum dışından başvuru yapmak sorunu çözecektir.
Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursları Kredi Yurtlar Kurumunun (KYK) burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından açıklanmaktadır. KYK bursu almaya hak kazanan öğrencilerin Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs başvurusu iptal edilir. Öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin ise burs başvuruları iptal edilmez.
Yükseköğrenim Burs Başvuru Formu
Yabancı Uyruklu Yükseköğrenim Burs Başvuru Formu
Ortaöğrenim Burs Başvuru Formu (İlkokul, Ortaokul, Lise)


YAZARLAR

Tamamı