19.04.2024 04:45:01
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Çiftçi Eğitim Kursları Başlıyor

Tarımsal nüfus gençleşiyor projeleri kapsamında düzenlenen çiftçi eğitim kursları şubat ayı itibariyle başlıyor. Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2017 Yılı “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” Projesi Eğitimleri hakkında açıklamada bulunuldu. Yapılan açıklamada şunlar söylendi:

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL24 Ocak  2017 Salı - 23:29
2017 Yılı “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” Projesi Eğitimleri Başlıyor..
Tarımsal nüfus gençleşiyor projeleri kapsamında düzenlenen çiftçi eğitim kurslarımız şubat ayı itibariyle başlıyor. Hayvancılığın ve bitki yetiştiriciliğinin çeşitli alanlarında açılacak olan kurslarımız, çiftçilerimize modern tarım yöntemlerini öğretmeyi, hayvancılığa profesyonel yaklaşım yöntemlerini göstermeyi, verim düzeyini minimum masrafla arttırma konusunda bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır.
Kurslarımız İŞKUR, Halk Eğitim Merkezleri ile ortaklaşa açılmaktadır. Kurslara katılım 16-40 yaş arası, çalışmayan ve sigortası olmayan (çiftçi sigortası hariç) bayan veya erkek çiftçilerden oluşabilmektedir. Kurs alan ve sertifika almayı hak kazanan bireyler Bakanlığımız tarafından uygulanan Genç Çiftçi Desteklemesinden yararlanmak istedikleri takdirde +5 Puan almaya hak kazanacaklardır. Kurslarımız istihdam garantili değildir ancak edinilecek sertifikalar muhakkak alanla ilgili iş bulmada da artı puan sağlayacaktır. Sigortası olmayan kursiyerler kurs boyunca İŞKUR tarafından ferdi sağlık sigortasıyla sigortalanacak ve kursa devam ettikleri sürece günlük 20 TL yol ve yemek gideri hesaplarına yatırılacaktır. Kursiyerler kurs sonrası 6 ay içerisinde İŞKUR tarafından düzenlenen herhangi bir kursa katılamayacaklardır.

Kurslarımız yeterli başvuru olduğu takdirde köylerde de açılabilmektedir. Kayıtlarımız hala devam etmektedir. Kayıt yaptırmak isteyenler Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, KTV şubesinden kayıtlarını yaptırabilirler.
Açılacak kurslar ve kayıt edilecek çiftçi sayıları için Tıklayın



 

YAZARLAR

Tamamı