26.04.2024 07:50:02
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bolu da.!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Bolu İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresine katılmak üzere Bolu'ya geldi. Bolulularla buluşan Erdoğan, kongre öncesi salon önünde ve akabinde Karaçayır Spor Salonunda Bolulularla buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmalarında önemli açıklamalarda bulundu.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL11 Mart  2018 Pazar - 18:46
CUMHUBAŞKANI ERDOĞAN, BOLULULARA HİTAP ETTİ
Partisinin 6. Olağan İl Kongresine katılmak üzere Bolu’ya gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongreye geçmeden önce salon önünde toplanan binlerce Bolulu vatandaşa hitap etti. Konuşmasına Boluluları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gördüğü kalabalık ve coşku karşısında, “Dün Mersin böyleydi, Antalya böyleydi, bugün Bolu böyle. İnanıyorum ki şu an Sakarya da böyledir” dedi. En son 2009 yılında Bolu’ya gelmiş olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının devamında, “Uzun bir ayrılığımız oldu, uzun bir zaman gelemdik. Herhalde bizi bağışladınız. Yoğunlukları biliyorsunuz” ifadelerini kullanarak, konuşmasını sürdürdü..

ERDOĞAN “BİZ TERÖRİSTLERİ KOVALIYORUZ”
“Mehmetçiklerimiz terör örgütlerine karşı adeta bir savaş icra ediyorlar. Biz burada işgale mi gidiyoruz? Tam aksine, biz teröristleri kovalıyoruz. Teröristleri oradan çıkartarak, oranın gerçek sahiplerine, oraları teslim etmeye gidiyoruz. Bugün itibariyle 3300 teröristi etkisiz hale getirdik. Hani Yahya Kemal diyor ya: ‘Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyednâmın. Galip et; çünkü bu son ordusudur İslâm’ın’ Şimdi de Mehmedimiz öyle yürüyor. Bıkmadan, usanmadan, kar fırtına demeden, dağ taş demeden yürüyorlar. Allah yolunda öldürülenlere de ölü demeyin. Onlar diridir ama siz anlamazsınız. Bunu bildikleri için de şehadete yürüyorlar, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte yürüyorlar. Sevgili peygamberimize komşu olan o makama yürüyor şehitlerimiz. Rabbim bize de nasip etsin inşallah. Böyle yürüdüğümüz zaman hep büyümüş, yükselmişiz. Bu değerleri de kaybedince geri geri gitmişiz. Yeniden bir diriliş var. Bu diriliş kendisini Afrin’de gösterdi. Cerablus’ta, El Rai, El Bab’ta gösterdi. Orada 2 bin kilometrelik alan, burada da 952 kilometrelik alan kontrolümüzde. Biz burada işgale mi gidiyoruz? Tam aksine, biz teröristleri kovalıyoruz. Teröristleri oradan çıkartarak oranın gerçek sahiplerine, oraları teslim etmeye gidiyoruz. Cerablus’ta öyle olmadı mı? Afrin’de de o toprakların sahipleri topraklarına dönmeye başladılar. 100 bin kişi topraklarına geri döndü. Biz merhamet dininin mensuplarıyız. Merhamet dininin mensupları olarak bu azimle yürüyoruz. Bizim zerre kadar tavizimiz olmayacak” şeklinde konuştu.

“HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLACAĞIZ”
“Kardeşlerim sizden isteğim şu: Her şeyden önce bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Ve bizim Rabiamızı unutmayın. Rabiamızda ne var: Tek millet var, 81 milyon tek milletiz. İki, tek bayrak, işte bayrağımız. Üç, tek vatan. Dört, tek devlet. Şöyle hep beraber bir söyleyin bakayım, şu Bolu’nun dağları bir inlesin. Rabbim bu bütünlüğümüzü, bu beraberliğimizi daim kılsın, kardeşliğimizi daim kılsın”

ERDOĞAN, “DİN ADINA AHKÂM KESENLER VAR”
Merhamet dininin mensupları olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz merhamet dinin mensuplarıyız. Bu yolda azimle kararlılıkla yürüdük, yürüyoruz, yine yürüyeceğiz. Son zamanlardaki bazı ortaya çıkıp da din adına ahkâm kesenler var ya. Şunu açık net söylemem lazım. Din adına konuşmak bana belki yakışmayabilir. Müslüman olarak dinime zafiyet getirenlere konuşmak hakkımdır. Bir dini tedrisatın varsa konuşman gerekir. İlahiyat, Din İşleri Yüksek Kurulumuz, ilahiyat fakültelerimiz bir araya gelip, istişare ve şuralarla gereken cevabı bunlara vermeli. Meydanı da boş bırakmamalı her konuda. Dinin itikadi anlamından tutunuz, muamelata, ibadete, beşeri münasebetlerine varıncaya kadar, bunları anlatmaları lazım. İşte biliyorsunuz. DEAŞ gibi bu insanlar, ‘İslam adına bunları yapıyoruz’ diyorlar. Hadi oradan ya. Ne İslam adına? Bizim dinimizde durup dururken, siz bir insanı öldüremezsiniz. Bir insanın ölümü elinden olmak, tüm insanların ölümüne neden olmak gibidir. Her gün 5 vakit namazda okuduğumuz Fatiha suresinde Rabbim ne buyuyor bize? Bizim Rabbimiz hem rahman, hem rahimdir. Bu noktada da bizler dinimizi iyi sahiplenecek ve dinimize karşı yapılan saldırılar ümmeti bölmek isteyenler FETÖ gibi. Bölmeye çalışmadılar mı? O da kürsülerden din adına konuşuyordu. İblis, ilmi en ileri olandı. Sevgili peygamberimize de öncelikle Rabbimize isyan eden o olmadı mı? Tanımadı. ‘Ben’ dedi, ‘Diğer meleklerden daha üstünüm’ dedi. ‘Diğer meleklerden daha üstünüm’ diyerek orada isyanını ortaya koydu. O isyanla birlikte Allah ebediyen huzurundan kovdu. Bunları iyi bilip yolumuza öyle devam edeceğiz.”

ERDOĞAN “2019 İÇİN HAZIR MIYIZ?”
Mitingdeki coşkulu kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizden isteğim şu; her şeyden önce bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Unutmayın, bizim Rabiamızı unutmayın. Tek millet. Tek bayrak. Tek vatan. Tek Devlet. Mart 2019 için hazır mıyız? Kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız? Hanım kardeşlerim hazır mı? Kaleleri içerden fethetmeye hazır mı? Ana kademe hazır mı, gençler hazır mı? Ve bizler hiçbir zaman uzaklaştırıcı olmayacağız, kucaklayıcı olacağız. Hepiniz inşallah bu yoldaki dayanışmanızda inanıyorum ki Mart 2019’daki yerel seçimlerde, Kasım 2019’daki Parlemento ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçimlerinde olduğu gibi Allah’ın izniyle bayrağımızı yine buraya dikeceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingdeki konuşması sonrası halkı selamladı ve ardından kongrenin yapılacağı Karaçayır Spor Salonuna geçti.

ERDOĞAN, “DAVA ARKADAŞLARIMIZI SELAMLIYORUM”
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın salona girişiyle birlikte büyük bir coşku ve sevgi gösterisiyle karşılaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına Boluluları, partisinin kuruluşundan bugüne kadar teşkilatlarında görev yapmış olan dava arkadaşlarını selamlayarak başladı. “Kongremizin Bolu’yla birlikte ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” sözleriyle konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bolu, 16 Nisan'da yüzde 62 ile Türkiye ortalamasının üzerinde bir sonuç elde etti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yüzde 66'lık bir destekle aramızda yer almıştı. Bolulu tüm kardeşlerime özellikle teşekkür ediyorum. Bizim Bolu'dan beklentimiz daha büyük. 2019 yerel ve hükümet sistemi seçimlerine Bolu'yu çok daha üst sıralarda görmek istiyoruz. Köroğlu'nun ahfadına, Tokad-i Hayrettin’in, Akşemsettin’in, Ümmi Kemal’in yoldaşlarına böylesi yakışır. Şimdi öyle bir ses verin ki Bolu Dağının zirvesinde direksiyon sallayan kamyoncu kardeşim de, Bolu tünelinden geçen otobüs şoförü kardeşim de duysun. Öyle bir ses verin ki yuvaları Bolu’da olan, ama şu anda Afrin’de operasyon yürüten komandolarımız dahi duysun” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında AK Partililere 2019 seçimlerine hazır olun mesajı veren Erdoğan, salondan yükselen coşkulu ses karşısında, “İşte özlediğimiz, görmek istediğimiz Bolu budur. Maşallah, sizlerin desteği, Allah’ın yardımıyla 2019’da ülkemizi hem yeni yönetim sistemine geçirecek hem de 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaştıracağız” diye konuştu.
“PATATES DEPOSUNU HER YERDE BULURSUN”
“AK Parti milletimize aşık. AK Parti bu vatana aşık” diyerek sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Bolu Dağı’nda yaptıkları çalışmaya değinerek şunları söyledi: “Biz bu aşkla, bu heyecanla Ferhat olduk, milletimiz Şirin. Ve dağları deldik, dağları delerek Şirin’e ulaştık. Bolu Dağını kimse delemiyordu, ama biz deldik. Ve onlar ne diyorlardı: ‘Burayı patates deposu mu yapsak, yoksa buraya doğalgaz mı pompalasak?’ ‘Siz ne diyorsunuz’ dedik. Patates deposunu her yerde bulursun. Doğalgaz, onu da depolarız her yerde. Ama biz bu Bolu Dağındaki kazaları unutmuyoruz. Buralardaki trafik kazaları ile nice canlar gitti. Biz bu dağı deleriz dedik, deldik. Şimdi elhamdülillah oralardan bir ucundan girip bir ucundan geçiyor, öbür tarafta Şirine ulaşıyoruz.”

Bolu’ya yapılan yatırımlardan da bahseden Cumhurbaşkanı, “Geçtiğimiz 15 yılda Bolu'ya da 11 katrilyon yatırım yaptık Bolu'ya. Toplu konutta 5 bin 441 konutla şehrin çehresini değiştirdik. Bölünmüş yol uzunluğunu 300 kilometreye çıkardık. Tekke Barajı ile 3 barajın inşası da sürüyor. Dedeler ve Hasanlar Barajlarının inşasına da yakında başlıyoruz. Durmak yok, yola devam” şeklinde konuştu.
Kaynak:
Bolu Basını




YAZARLAR

Tamamı