19.04.2024 03:47:35
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Dörtdivan'da da coşkuyla kutlandı. İlk tören 28 Ekim Cuma günü Ataturk anıtına çelenk sunumuyla başladı

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN29 Ekim  2016 Cumartesi - 19:00
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çelenk Sunumuyla Başladı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile Dörtdivan’da Atatürk anıtına 28 Ekim Cuma günü çelenk sunuldu. Kaymakamlık Binası önünde Atatürk anıtına Saat 11.00'de gerçekleştirilen çelenk sunma törenine İlçe Kaymakamı Akın Karagöz, Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, Garnizon Komutanı Atilla Acarer’in yanı sıra Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amir ve Müdürler ile Ğğretmenler nezaretinde her okuldan öğrenciler katıldı.

Sırası ile gerçekleştirilen Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı Atatürk Anıtına çelenk sunma törenin ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile tören sona erdi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Dörtdivan da Çoşkuyla Kutlandı
Dörtdivan Belediye meydanında Saat 10.00’da başlayan törene; Dörtdivan ilçe Kaymakamı Akın Karagöz, Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, Garnizon Komutanı Atilla Acerer, İlçe Emniyet Amiri Süleyman Cömert, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bal, İlçe Müftüsü Mustafa Topsakal, İlçe Sağlık Müdürü Enes Veziroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Şahin Serin, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, Öğretmenler, Öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katılarak töreni coşkuyla izledi.
Program; Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Dörtdivan İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ile öğrencileri ve vatandaşları selamlayarak Cumhuriyet Bayramlarını kutladılar. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamı Akın Karagöz yaptı.

"Hakimiyetin kayıtsız şartsız Millete ait olduğunu ifade ederek, Cumhuriyetimizin 93. yılını birlik ve beraberlik içerisinde heyecan ve coşkuyla kutluyorum" diyerek sözlerine başlayan Dörtdian Kaymakamı Akın Karagöz konuşmasında şunları söyledi; "Cumhuriyet Anadolu insanının Büyük Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin onurlu duruşunun bağımsız yaşama iradesinin ortaya çıkardığı bir eserdir. 1919'un başlarında sütcü imamlarla, nene hatunlarla, şerife bacılarla başlayan milli mücadele ruhunun günümüzde Ömer Halis ve diğer isimsiz kahramanlarla devam ettiğini yaşadığını görmek birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denilenleri başardığımızı en büyük kanıtıdır.Türkiye Cumhuriyeti köklü tarihi geçmişi ve jeopolitik konumu itibariyle bölgemize ve dünyanın parlayan bir yıldızıdır. Bundan ötürüde Cumhuriyetimiz her dönemde dahili ve harici düşmanların kirli oyunlarına ve gizli hesaplaşmalarına maruz kalmıştır. Ancak bu hain girişimlere boyun eğmeyen ve milli mücadele eden aziz milletimiz aynı iman ve kararlılıkla 15 Temmuz'da da kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla canlarını siper ederek tankların üzerine yürümüş ve "kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım. Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım" beyitinin canlı halini bütün dünyaya göstermiştir. Yeni ve güçlü Türkiye olarak sadece kendi vatandaşlarımızın değil aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, kardeş topluluklarında umut kaynağı olacağına tüm kalbimle inanıyorum. Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizin 15 Temmuzda bu toprakları bir kez daha Vatan kılan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle, şükranla anıyorum. Büyük Türk Milletinin ve siz Dörtdivan halkının Cumhuriyet bayramını kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum"

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğinde ilçedeki Çavuşlar İlköğretim Okulu, Merkez Şehit Orhan Yalçın İlköğretim Okulu ve Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin Cumhuriyet ve Cumhuriyet yönetiminin faziletleri ile 15 Temmuz direnişini aktaran şiirleri okuması izleyenlerden büyük alkış aldı.
Dörtdivan Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Mehmet Ali Ayer da 15 Temmuz anısına kendisinin yazmış olduğu Büyüksün Milletim şiirini okudu.

Dörtdivan İlçe Kaymakamı Akın Karagöz Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu İlçe Garnizon Komutanı Atilla Acerer, İlçe Emniyet Amiri Süleyman Cömert, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bal, İlçe Sağlık Müdürü Enes Veziroğlu tarafından Amatör spor haftası nedeniyle çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları okullarını temsil eden öğrenci gurupları ve öğretmenlerin katılımıyla tören geçidi yapılarak program sona erdi.
Tören Fotoğrafları için Tıklayın
Haberin Videosu

YAZARLAR

Tamamı