19.04.2024 02:01:34
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Cumhuriyet Bayramını Kutladı

Bolu Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, Cumhuriyet'in ilanının 93'üncü yıl dönümünü kutlayarak, “Cumhuriyet, milletimizin büyük bir iman gücüyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseridir” dedi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN29 Ekim  2016 Cumartesi - 15:53
Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun
Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Belediye Web sitesinde mesaj yayınladı.
Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu yayınladığı mesajında, "Aziz ve büyük milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 93. yılını kutluyoruz. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları Vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyet, Vatan için siper edilmiş göğüslerin, kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla birleşmiş yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin tarihidir. Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Cumhuriyetimiz mana ve gücünü, milletimizin ortak iradesiyle ve büyük bir iman gücüyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseridir. Türkiye Cumhuriyeti bugünlere kolay gelmemiştir. Atalarımızın bizlere emanet ettikleri bu mukaddes topraklar uğruna, yüz binlerce şehit ve gazi verdiğimizi unutmamalıyız. Cumhuriyetimizin en önemli özelliği, herkes tarafından benimsenmiş, kavranmış ve herkes tarafından kucaklanmış olmasıdır. Bu Türkiye Cumhuriyetinin ebediyete kadar varlığının en önemli güvencesidir. Türk Milleti, bugün geldiğimiz noktadan daha ileri ufuklara ancak Cumhuriyet ile varabileceğinin bilincindedir. Bu anlamlı günde, hep beraber el ele kenetlenelim. Bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkalım. İstediğimiz; barıştır, birlik ve beraberliktir, bölünmez bütünlüğümüzün muhafazasıdır. Bu düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyorum. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Onun kahraman silah arkadaşlarına, milleti ve vatanı için canlarını seve-seve feda eden şehitlerimize, gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyor, rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.




 

YAZARLAR

Tamamı