16.04.2024 14:02:16
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

DAĞ MARATONU YAPILDI

Bolu Dörtdivan Köroğlu Dağları'nda Kısa adı DASK olan ?Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği? tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenen Anadolu Dağ Maratonu (ADAM) yapıldı. Dereceye giren yarışmacılara Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu tarafından ödülleri verildi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SPOR26 Temmuz  2015 Pazar - 15:16
DÖRTDİVAN DAĞ MARATONU SONA ERDİ
Bolu Dörtdivan Dağ Maratonu olarak adlandırılan 16. Anadolu Dağ Maratonu 23 - 25 Temmuz 2015 de Dörtdivan Köroğlu Dağları Seyricek mevkiinde düzenlendi. Başkan Uzunoğlu Konaklamaya gelen doğaseverlerle ve yarışmaya katılan maratoncularla sohbet etti. İki gün süren yarışmalarda farklı zorluk derecelerindeki üç parkurda, ikişer kişilik takımlar halinde dereceye giren yarışmacılara Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu tarafından ödülleri verildi.
/
Kısa adı DASK olan “Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği” tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen ANADOLU DAĞ MARATONU (ADAM) Bolu Dörtdivan Köroğlu Dağları’nda koşuldu.
Ülkemizde oryantiring ve dağcılık sporlarının karışımından oluşan tek yarışma olan ve uluslararası orijinal dağ maratonları standartlarında düzenlenen yürüyüş, dağcılık, dayanıklılık, hız ve yön bulmayı içeren Anadolu Dağ Maratonu (ADAM) 23-25 Temmuz tarihlerinde Bolu-Dörtdivan Köroğlu Dağlarında koşuldu.
/
Orta, uzun, ultra parkurları The North Face® Ultra-Trail du Mont-Blanc® (UTMB) tarafından referans yarışma olarak kabul edilen, sadece bu parkurları bitirenlerin puan aldığı ve dünya klasmanında derecelendirildiği zorlu yarışmaya bu yıl 60 takım (120 yarışmacı) katıldı.
120 yarışmacı ve 300’den fazla doğaseveri buluşturan ve Dörtdivan Belediyesi, Dörtdivan Kaymakamlığı tarafından desteklenen maratonda dereceye giren takımlara yarışmanın gelenekselleşen ödülü olan ADAM Heykelcikleri verildi.
/
Ödül Töreni öncesi konuşma yapan Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu; Geçen Yıl 15’ncisi Köroğlu Dağları Kirazlı mevkisinde düzenlediğimiz Dağ Maratonunun bu yılda 16’ncısı da Köroğlu Dağları Seyricek mevkiinde düzenlendi. Buraya gelen Doğasever ve yarışmacı arkadaşlara katılımlarından dolayı teşekkür ederim. Ayrıca DASK Başkanı ve yönetiminide, Dörtdivan’ı tercih ettikleri için de teşekkür ederim. Bu tür organizasyonlar bizim gibi küçük ilçeler için çok önemli. İlçenin tanıtımı ve Doğa güzelliklerini sergileme adına büyük fırsattır. İnşallah 17.sinide Dörtdivanımızın farklı noktasında ve ondan sonrakileride farklı noktalarda devam ettirmek istiyoruz. Dörtdivan Belediyesi olarak bu tür organizasyonları desteklemeye devam edeceğiz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
/

YAZARLAR

Tamamı