26.04.2024 22:50:51
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Davos'u Bolu'ya Getireceğiz!

Bolu Valisi Ahmet Ümit “Bu konuda iddialıyız, İnşallah biz Davos'u Bolu dağlarına getireceğiz. Bizim devlet adamlarımız İnşallah Davos yerine Bolu dağlarına gelecekler. İnşallah Ortadaoğu'nun ve Avrupa'nın en cazip turizm merkezlerinden biri olacak” dedi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR11 Ocak  2022 Salı - 13:03
DAVOS'U BOLU DAĞLARI'NA GETİRECEĞİZ
Bolu’nun turizm geleceğine yön verecek, yeni bir turizm dönemini Bolu’da başlatacak ihalenin yapılmasına sayılı günler kaldı. Bolu’nun turizm kaderini değiştirecek Bolu Köroğlu Dağları Gelişim Planı Master Planı İhalesi ile ilgili müjdeyi Bolu Valisi Ahmet Ümit verdi. 38 Bin hektarlık devasa alanda yapılacak çalışma için gerçekleşecek ihale sonrası Bolu’da spora ve turizme dair aranan bütün özelliklerin olduğu bir turizm merkezi için ilk adım atılmış olacak. Bu projeyle birlikte Bolu Ortadoğu, Balkanlar ve Avrupa’nın turizm cazibe merkezlerinden biri haline gelecek.
Bolu’nun turizm kaderini değiştirecek ihaleye sayılı günler kaldı. Bolu Köroğlu Dağları Gelişim Planı Master Planı İhalesi ile ilgili müjdeyi Bolu Valisi Ahmet Ümit verdi. Ümit Bolu’yu çok önemli bir turizm merkezine dönüştürecek çalışma hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Ümit 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda turizm master planı hakkında şu açıklamaları yaptı:
1 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK
Bu ihale Bolu için çok önemli. Cümlemin başında bu durumu ifade edeyim. Bu konudaki çalışmaları en yakın dönemde göreceğiz. Şuan ihale ilan aşamasında devam ediyor. Bu ayın içerisinde ihalesi bitmiş olacak İnşallah ve dolayısıyla start verilecek. Bolu Köroğlu Dağları Gelişim Master Planı ihalesi yapılacak. Burası bildiğiniz gibi 50 Bin hektarlık bir alan olarak çalışmaya başlandı ve sonrasında Ankara Mimarlar Odası tarafından açılan dava neticesinde Danıştay kararı ile bu toplam alanın bir kısmı iptal edildi. Şuan itibariyle 38 Bin hektarlık alan turizm gelişim alanı olarak süreci devam ediyor. Bu çalışma hakkında bir takım ayrıntıları da sizlerle paylaşmak isterim. Bu çalışma için Sayın Bakanımız en az bizim kadar bu konuda heyecanlı, bu konuda arzu ve istekli. Sayın Bakanımızın talimatlarıyla da bugünlere kadar bu çalışmayı getirdik. Bu çalışmanın istediğimiz hızda ilerlememesinin sebebi deminde dediğim gibi tespit edilen alanın tamamının bu kapsamda ihale edilmesinden yanaydık ama Sayın Bakanımız bu çalışmanın lokal olarak ilerlemesinin daha doğru olduğunu düşündü. Tabi onun bu konuda tecrübeleri çok daha fazla. Lokal olarak yapılacak çalışma ile ilgili ihale aşamasında istediğimiz oranda talep gelmedi. İhaleye ilgi gösteren katılımcıların şartları da şartnameye uygun değildi dolayısıyla ilk ihale bu sebeplerle iptal edilmiş oldu. Vatandaşlarımızdan gelen haklı talepler doğrultusunda yeniden düzenlemeler yapılarak 38 bin hektarlık alanının tamamının şartları belirlendi. Projelendirmek üzere ihale ilanına çıkıldı. İnşallah bu ay içerisinde bir aksilik olmazsa ihaleyi tamamlamış olacağız. Yaklaşık 1 yıl içerisinde planının gerçekleştirilmesi sağlanmış olacak.
ORTADAOĞU’NUN VE AVRUPA’NIN EN CAZİP TURİZM MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAK
Bu konuda iddialıyız arkadaşlar İnşallah biz Davos’u Bolu dağlarına getireceğiz. Bizim devlet adamlarımız İnşallah Davos yerine Bolu dağlarına gelecekler. İnşallah Ortadaoğu’nun ve Avrupa’nın en cazip turizm merkezlerinden biri olacak. Bu konuda hiçbir tereddüdümüz yok. Gerek yer, gerek su, gerekli bütün şartlar bu alanda uygun. Bu durumu Sayın Bakanımızla da paylaştık. Sayın Bakanımızın kayak konusunda özellikle çok önemli tecrübeleri var. Sabah kayağa başlayan birinin dilediğinde akşama kadar kayabileceği bir sistemi oluşturacağız. Sporun her çeşidinin olduğu bir mekân olacak.
BU OTANTİK YAPININ BOZULMAMASI İÇİN BİZ BÜTÜN ŞARTLARI HAZIRLADIK
Bütün bu çalışmalar olurken vatandaşlarımızda oluşabilecek bir endişe konusunda da aydınlatayım burada doğal hayat kesinlikle bozulmayacak. Sarıalan yaylamızda yayılan hayvanlarımız yine orada bulunmaya devam edecek. Diğer yaylalarımızda otlayan koyun sürülerimiz yine otlamaya devam edecekler. Bu otantik yapının bozulmaması için biz bütün şartları hazırladık. Bir tarafta otel olacak, bir tarafta kayak olacak, bir tarafta yüzme sistemi olacak, bir tarafta tenis kortları bir tarafta futbol sahaları, bir tarafta basketbol sahaları, voleybol sahaları olacak. Başta futbol takımlarımız olmak üzere Avrupa gibi ülkelere gitmelerine döviz bırakmalarına gerek olmayacak. Hem rakım itibariyle hem iklim itibariyle hem de ambiyans itibariyle buraların çok uygun olduğu, spor için çok uygun olduğu ve Bolu’da kamp yapan spor kulüplerimizin bu durumdan olumlu yönde sonuç aldıklarını görüyoruz. Yakın zamanda Aladağlar’a güreş takımımız kamp için gelecekler onların bize söylediği ne zaman Aladağlar’da kamp yapsak bu işin sonucunda mutlaka bir madalya alıyoruz diyorlar. Bizde bu durumu görüyoruz. Hem yerli hem yabancı takımlar için bolu çok cazip bir merkez haline gelecek İnşallah. Bolu Antalya’nın alternatifi demeyelim ama kış sezonunda Antalya yaz sezonunda Bolu diyebilirim. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu konuda herhangi bir durumla karşılaşmayız.
İNŞALLAH HEDEFİMİZ BU
Bolu Köroğlu Dağları Gelişim Planı Master Planı ihalesini bu ay içerisinde yapacağız ve bu konuda çalışmalara çok kısa sürede başlamak suretiyle dünyanın göz bebeği Davos’a alternatif Davos’tan çok daha iyi bölgenin, Ortadoğu, Balkanlar ve Avrupa’nın en güzel kongre merkezilerini en güzel spor alanlarının olduğu bir yer olacak İnşallah hedefimiz bu. Bunu başaracağız.
Haber: Zekeriya Ercivan / tvbolu.com.tr


 

YAZARLAR

Tamamı