28.03.2024 13:16:11
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Demirkol'dan Korona Notları

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol, coronavirüsle mücadele kapsamında ilimizde devam eden çalışmalarla ilgili “korona notları” başlığında yaptığı açıklamada; Bolu'da yapılan test sayısının 150, temas takip ekiplerinin sayısının ise 40'a ulaştığını ifade etti.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : SAĞLIK07 Nisan  2020 Salı - 18:50
Günlük test sayısı 150, temas takip timleri 40’a ulaştı
Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Bolu’da yapılan test sayısının 150, temas takip ekiplerinin sayısının ise 40’a ulaştığı belirtildi.
Bolu’da, coronavirüs ile mücadele kapsamında Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalar neticesinde laboratuvar çalışmaları 24 saate çıkarılırken, pozitif çıkan kişilerin kimlerle temas ettiğini takip eden tim sayısı 40’a çıkarıldı. Öte yandan yapılan açıklamada Bolu’da günlük 150 test yapıldığı belirtildi.
Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin DEMİRKOL’un “korona notları” başlığında yaptığı açıklama şu şekilde:
“*Bolu’daki tüm sağlık çalışanlarımız ve vatandaşlarımız için 7/24 psikososyal destek hatlarımız hizmete girmiştir.
*Fizik Tedavi Hastanemiz Bolu’da tanı konulmuş ve tedavisi tamamlanmış vatandaşlarımızın yakın takibi ve çevresine bulaş riskini en aza indirmek için izolasyon hastanesi/oteli olarak hizmet vermeye başlamıştır.
*Pozitif çıkan vakaların temaslılarını en hızlı şekilde tespit edip test yapmak ve izolasyonu etkin şekilde yürütmek amacıyla 7/24 esaslı filiasyon (temas) takip timlerimiz sayıca arttırılarak 40 ekibe ulaşmıştır.
*Evde sağlık timlerimizin sayısı, 20 yaş altı vatandaşlarımıza etkin ve hızlı sağlık hizmeti verebilmek için sayıca arttırılmıştır.
*PCR laboratuvarımızda 24 saatlik çalışma düzenine geçilmiş ve test sayımız günlük 150’ye ulaşmıştır.
*Hastanelerimizde, muayene için gelen tüm hasta ve refakatçilerimize maske verilmektedir.
*Sağlık çalışanları için tahsis edilen misafirhane ve yurt hizmetlerimiz, serbest eczacı, aile hekimliği çalışanları, intörnler ve özel hastane çalışanları dâhil tüm sağlık çalışanları olarak genişletilmiştir.
*Tüm aile hekimliklerimize koruyucu ekipman desteği sağlanmıştır “


 

YAZARLAR

Tamamı