19.04.2024 04:42:27
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivan'a Köroğlu Tabiat Parkı.!

Bolu Dörtdivan Sorkun Köyü'nde bulunan Akbaba Gözlem Evi Arazisi'nin Köroğlu Tabiat Parkı adıyla tabiat parkına dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN08 Ekim  2016 Cumartesi - 16:15
DÖRTDİVAN'A KÖROĞLU TABİAT PARKI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI
Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu’nun girişimleri sonucunda, Ankara Milli Parklar 9. Bölge Müdürlüğü’nden gelen heyet, Sorkun Köyü’ndeki Akbaba Gözlem Evi’nde incelemelerde bulundu. Akbaba Gözlem Evi ve Arazisiyle ilgili Başkan Hasan Uzunoğlu’ndan da bilgiler alan heyet, inceleme ve gözlemlerine ilişkin bir rapor hazırladı. Hazırladıkları raporu Ankara’da nihai rapora dönüştürecek heyetin kararı doğrultusunda Akbaba Gözlem Evi’nin Köroğlu Tabiat Parkı’na dönüştürülmesi kesinlik kazanacak

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, Akbaba Gözlem Evi’nin Körğlu Tabiat Parkına dönüştürülmesinin, Dörtdivan turizmine büyük katkı sağlayacağını, yurt içinden ve yurt dışından gelen turistlerin Köroğlu Tabiat Parkı’na akın edeceklerini söyledi.

Ankara’dan gelen heyet, Akbaba Gözlem Evi ziyaretinin ardından Sayık Köyü’nde bulunan Köroğlu evini ziyaret etti. Daha sonra Dörtdivan Belediyesi’nde Başkan Hasan Uzunoğlu tarafından heyete brifing verildi ve slâyt gösterisi izletildi.

Ankara’dan gelen heyet, Akbaba Gözlem Evi ile Sayık Köyü’nde bulunan Köroğlu evini gezdi.


 

 

YAZARLAR

Tamamı