25.04.2024 12:31:18
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

DÖRTDİVAN AYAKTA!

Bolu İli Dörtdivan ilçesi topyekun ayağa kalktı. İlçede bulunan tüm sivil toplum kuruluşları tamamı bir araya gelerek topluca bir basın açıklaması yaptı. İlçe halkının tek isteği Dörtdivan'a bir yüksek eğitim kurumunun kurulması.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : KÜLTÜR-SANAT25 Ağustos  2015 Salı - 02:12
DÖRTDİVAN'A YÜKSEK OKUL İSTİYORUZ.
Dörtdivan da bulunan Kızılay Şube Başkanlığı, Muhtarlar Derneği, Türk Hava Kurumu Şube Başkanlığı, İlçe Şoförler ve Otomobilciler Odası, İlçe Ziraat Odası ve benzeri irili ufaklı onlarca kurum kuruluş bir araya gelerek ortak açıklama yaptı. Ortak açıklamada, “Biz aşağıda imzası bulunan sivil Toplum Kuruluşları olarak ilimiz ve ülkemiz idarecilerine, mülki ve idari amirlerimize çok açık bir çağrı yapıyoruz. İlçemize Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde kurulacak bir yükseköğretim kurumu açılmasını yaşamsal önem arz eden bir konu olarak görüyoruz. Bu isteğimizi yıllardır dile getirmemize rağmen bir arpa boyu yol kat edilememiş olunmasını kamuoyunun dikkatine sunarak, bir kez daha bu hayati meseleye sahip çıkılmasını istiyoruz.
/
Kaldı ki; ilçemizde her türlü altyapı imkanı (okul binası, uygulama alanları, öğrenci yurdu) mevcut bulunmaktadır. Sadece üniversitemiz senatosunda alınacak bir karar ile okul oluşturularak öğrenci alımı yapılmaya başlanabilecek sağlıklı altyapı mevcutken, neden bu işlemin yıllardır verilen sözlere rağmen yapılmadığını anlamak mümkün değildir. Dörtdivan’ın makus talihini kökten değiştirecek olan bu halisane isteğimize daha fazla gözlerini kapayamayacak olan siyasilerimize ilçe halkı olarak bu konunun peşini bırakmayacağımızı hatırlatmak isteriz.
/
Bu günden itibaren ilçemizde ve ilçe dışında bulunan derneklerimiz ve vakıflarımız vasıtası ile başlattığımız imza kampanyasında Dörtdivan da yaşayan ve yaşamayan binler hemşerimizin imzaladığı dilekçeleri toplayarak, başta valilik ve AİBÜ Rektörlüğün olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığına, Başbakanlığa ve hatta Cumhurbaşkanlığımıza Dörtdivanlı analarımız ve dedelerimiz ile gidip teslim edeceğiz.
/
Bu mesele artık her Dörtdivanlının ölüm kalım meselesi haline gelmiştir. İlçemize bu okul kurulmadan hiçbir makamı rahat bırakmayacağımız kamuoyu önünde saygıyla bildiriyoruz” denilerek, Dörtdivan da Yüksek Okul için imza kampanyası başlatıldı.
/
Gazetemiz Bolu Gündem Muhabirleri özel olarak ulaştığı Dörtdivan Sivil İnisiyatif Platformu sözcüsü ve Dörtdivan Muhtarlar Derneği Başkanı Selvet Doğangün ise, “bu açıklama ile başlaya hareketi bir anlık öfke olarak görülmesin. Bu çok düşünülmüş, ölçülmüş biçilmiş bir olay. Bu konu ilçemizin olmazsa olmazı. İlçede alt yapıda var. O zaman insanlar neyi bekliyor. Ya da biz kimin keyfini bekliyoruz. Onlarca kurum kuruluş binlerce üyesi ile bu işin arkasında. Bu açıklamaları imza kampanyası takip edecek. Kalkıp, Bolu’ya gerekirse Ankara’ya kadar gideceğiz. Derdimiz bakan, başbakan cumhurbaşkanı kimi bulursak anlatacağız” şeklinde konuştu.
Haber; Gönül OLUTÜRK Foto; Esma CANBAS –bolugundem.com

/

YAZARLAR

Tamamı