26.04.2024 12:14:51
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivan'da ki Cinayete Karar Çıktı

Bolu Dörtdivan ilçesinde, geçtiğimiz yıl karısıyla yasak ilişkiye giren kız kardeşinin kocasını av tüfeğiyle öldüren, Hasan Adıyaman, Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde, “Tasarlayarak adam öldürmek” suçundan yargılanmasında karar çıktı. Tutuklu sanık 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL09 Mayıs  2019 Perşembe - 04:23
TAVUK ÇİFTLİĞİNDEKİ CİNAYETE KARAR ÇIKTI
Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada cinayet öncesi ve sonrası tüyler ürperten ifadeler ortaya çıktı. Kahramanmaraş’tan Dörtdivan ilçesine gelerek, burada tavuk çiftliğinde çalışan kız kardeşinin kocası Hasan Mitiler’i, yasak ilişki yüzünden öldüren Hasan Adıyaman tutuklu olarak yargılanırken, öldürülen Mitiler’in eşi Adıyaman’ın kız kardeşi Emine Mitiler ise, “Cinayete yardım etmek” suçundan tutuksuz olarak yargılandı.
KARIM İLE ENİŞTEMLE YATTI
Cinayetin ardından geçtiğimiz yıl ilk kez hakim karşısına çıkan ve savunmasında suçsuz olduğunu belirten cinayet zanlısı Hasan Adıyaman, “Karım Sibel ile kız kardeşimin eşi olan Hasan Mitiler arasında bir ilişki olduğunu sezmiştim. Hasan’ın sürekli olarak elinden telefon düşmüyordu. Beni görünce de telefonu hep saklıyordu. Sezgilerimde yanılmamıştım. Bir gün evde bir telefon buldum. Hemen telefonu kurcalamaya başladım. Telefonda eniştemin numarası ve mesajlar vardı. Eşime bu durumu sorduğumda ‘Her şeyi gördün, her şey ortada’ diye cevap verdi. Bu olaydan birkaç ay sonra karım Sibel ile eniştem Hasan, benim üç çocuğumu da yanı alarak önce Bursa’ya kaçmışlar ardında da Bolu’nun Dörtdivan ilçesine gelmişler. Burada kısa süreli tavuk çiftliğinde çalışmışlar. Yani karım ile eniştem 50 gün birlikte yaşadılar” dedi.
KARIMDAN BOŞANDIM
Bu olaylardan sonra karım Sibel ile eniştem Hasan, Kahramanmaraş’a geri döndüler diyen Adıyaman, “Eşim de evimize geri döndü. Her şey bitti zannederken, bu yasak ilişkiyi yine sürdürdüler. Bizim buralarda böyle olayların olması çok yadırganır. Bende utancımdan sokağa bile çıkamıyordum. Kendisinden boşandım. Ama çocuklarıma bakacak kimse olmadığından velayeti üzerime olan çocuklarımı boşandığım karıma bıraktım. Eşim evliğim döneminde eniştemle sürekli olarak yasak ilişkide bulunmuş” şeklinde konuştu.
İSTEYEREK ÖLDÜRMEDİM
Karısından boşadıktan sonra eniştesi Hasan’la zaman zaman görüşmek zorunda kaldığını dile getiren cinayet zanlısı Hasan Adıyaman, “Olaydan bir gün önce kız kardeşimle barışan eniştemin eşine Kahramanmaraş’ta bırakarak tekrar Dörtdivan ilçesine tavuk çiftliğinde çalışmak üzere geldiğini öğrendim. Bende tek amacım onu korkutmak ve yaptığını yanına bırakmamak adına, bir araç kiralayıp yanına gitmeye karar verdim. Oturduğu evi buldum ve kapıyı çaldım. Eniştem tam olarak kapıyı açmadı. Bu arada kapı önünde kapının açılış açılmaması konusunda arbede çıktı. Omuzda bulunan av tüfeğini tam elime aldığımda tetiğe bile basmadan tüfek ateş aldı. Ne olduğunu anlamadım. Kesinlikle tasarlayarak öldürme suçunu işlemedim” ifadelerini kullanmıştı.
SADECE AYAKLARINA SIKACAKTIM
Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde son kez hakim karşısına çıkan Hasan Adıyaman, mahkeme heyetine; “Başkanım amacım öldürmek değildi. Sadece bacaklarına sıkmak istemiştim. Başıma gelen bu olaylar yüzünden kimsenin yüzüne bakamadım. Siz devletsiniz, siz benim büyüğümüzsünüz. Ölen şahıs hem benim karımla birlikte oldu hem de bana cep telefonundan hakaretler yağdırıp, ahlaksız şeyler söyledi. Bu işi ağır tahrik altında yaptım” dedi.
Mahkeme heyeti, Adıyaman’ın cinayeti haksız tahrik altında işlediğine karar vererek, sanığı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına ardında cinayeti haksız tahrik altında işlediğinden dolayı cezayı 22 yıla ve iyi halinden dolayı da hapis cezasını 18 yıl 4 aya indirdi.
Haber: Kasım Şahin bolugundem.com




YAZARLAR

Tamamı