26.04.2024 22:51:22
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivan'da Yaya Geçitlerine Kırmızıçizgi

İçişleri Bakanlığı'nın yaya güvenliği ve önceliği için “30 Mart'ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” uygulaması kapsamında Dörtdivan'da etkinlik düzenlendi. Dörtdivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan etkinlik, Dörtdivan Şehit Orhan Yalçın Ortaokulu öğrencileri ile birlikte gerçekleştirildi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN30 Mart  2021 Salı - 19:58
ŞEHİT ORHAN YALÇIN ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ İLE
"ÖNCE YAYA UYGULAMASI" YAPILDI 
"Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz", "Hepimiz Yaya Geçitlerindeyiz" sloganıyla Devletin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi ve nöbetçisi olduğunu göstermek; sürücülerde ve yayalarda geçiş üstünlüğü yönünden farkındalık oluşturmak amacıyla yaya geçidi uygulaması yapıldı.
Bolu Dörtdivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.
"Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar." hükmü ile yayaların güvenliğini sağlayan yasa hakkında sürücülerde ve yayalarda farkındalık oluşturmak maksadıyla ilçemizde de "Önce Yaya Uygulaması" yapıldı.

"Devletin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi ve nöbetçisi olduğunu göstermek" amacıyla bütün ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de 30 Mart 2021 Salı günü saat 12:15'de gerçekleştirilen bu uygulamaya İlçe Kaymakamımız Okan AYAZ, Belediye Başkanı Hamza EFE, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhlis EVCİMEN, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve gönüllü vatandaşlar, Şehit Orhan Yalçın Ortaokulu Müdürü İlker HOTOĞLU ve bu okulumuzun öğrencileri katıldılar. Öğrencilerimiz, İlçe Kaymakamımız Okan AYAZ ve daire amirleri eşliğinde Belediye önünde bulunan yaya geçidinden karşıya geçtiler. İlçe Kaymakamımız, öğrenciler ile yaptığı konuşmada onlara yaya kaldırımı bulunan yerlerde yayaların geçiş önceliği olduğundan ama yine de karşıdan karşıya geçerken dikkatli olunması gerektiğinden bahsettiler.


 

YAZARLAR

Tamamı