24.04.2024 23:53:59
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivan İçin 2 Hayalim Vardı

Dörtdivan için iki hayalinin olduğunu söyleyen Başkan Hamza Efe; “Göreve geldiğimizde ilk yılımız için iki hayalim vardı. Birincisi hok hok kaynak sularımızı Dörtdivan'a kazandırmak, ikincisi ise Gerede Caddesi üzerinde bulunan atıl yapıları yıkıp Merkez Camiini ortaya çıkartmaktı. Artık kaynak su içilecek ve mimari olarak da güzelleşecek” dedi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN08 Kasım  2020 Pazar - 19:57
Dörtdivan’da Kışlar Artık Rahat Geçecek
Bolu Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe, Belediye olarak alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını dile getirerek, artık kışa hazırlık yaptıklarını belirtti. Efe, Dörtdivan’da artık kışların eskisi gibi zor geçmeyeceğini söyledi.
Alt yapı çalışmalarının bu dönem için tamamlandığını belirten Efe, yöresel hal pazarının yapımının tüm hızıyla devam ettiğini dile getirdi. Hal pazarı için ilk ödeneğin geldiğini fakat ek ödeneğe ihtiyaçlarının olduğunu söyleyen Efe, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ödeneğin sözünü aldıklarını belirtti.
Dörtdivan Kaynak Suyu İçecek
Dörtdivan için 2 iki hayalinin olduğunu söyleyen Başkan Hamza Efe; “Göreve geldiğimizde ilk yılımız için 2 hayalim vardı. Birincisi hok hok kaynak sularımızı Dörtdivan’a kazandırmak, ikincisi ise Gerede Caddesi üzerinde bulunan atıl yapıları yıkıp Merkez Camiini ortaya çıkartmaktı. Hok hok kaynak sularını geri almayı başardık. 6 yıl önce Tekke Barajı yapılırken bu sularımız barajın altına kalmıştı. Yaptığımız görüşmeler sonrası bu suları bu suları geri aldık. Şuan depolarımız yapıldı. Sadece boru hattı kaldı. 24 Kasım’da yapılacak Tekke Barajı ihalesine bu boru hattının yapımını da eklettik. İhaleden sonra hat yapıldığında artık Dörtdivan’da kaynak su içilecek” ifadelerine yer verdi.

Merkez Camii Ortaya Çıkacak
Yıllardır Dörtdivan’ın kanayan yarası olan Gerede Caddesinde ki atıl yapılar içinde çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Başkan Efe; “Bugüne kadar göreve gelen tüm Belediye Başkanlarının hayali Gerede Caddesindeki atıl dükkânları yıkmaktı ama bir türlü bu konuda ilerleme kaydedilmemişti. Biz bu işi çok önemsiyoruz. Dörtdivan’ın çehresini değiştirecek bir konu bu. Biz o yapıları yıkarak Merkez Camiinin ortaya çıkmasını sağlayacağız. Bu konuda ilk adımları attık. Artık Dörtdivan’ı mimari olarak da güzelleştirmemiz gerekiyor” dedi.
Bizler Üşüyeceğiz Ama Onlar Üşümeyecek
Pazar yeri projesi hakkında da bilgi veren Hamza Efe; “Dörtdivan’ın mimari yapısına uygun yöresel ürünler pazarımızın temelini attık. Burası Pazar yerinden ziyade bir sosyal alan olacak. İnşallah 2021 yılının baharında burası bitmiş olacak. Belediye olarak bizlerde kış hazırlıklarımıza başladık. Artık Dörtdivan’da kışlar eskisi gibi sert geçmeyecek. Çünkü vatandaşının yanında olan tüm tedbirleri alan bir Belediyemiz var. Vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu için ekiplerimiz bizler belki üşüyeceğiz ama onları üşütmeyeceğiz” cümlelerini kullandı.
Haber: boluhavadis.net



YAZARLAR

Tamamı