19.04.2024 02:27:23
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivan Masası Kurulmalı

Bolu Dörtdivan Bünüş Köyü Gençlik Derneği Yönetimi yaptığı açıklamada; “Dörtdivan Masası kurulmalı ve o masada herkesin sahip çıkacağı bir ortak akıl ve irade ortaya koyulmalıdır. Bizler de Bünüş Köylüleri olarak bu konuda üzerimize düşen ne olursa memleketimiz için seve seve yapacağımızın bilinmesini isteriz” denildi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN14 Şubat  2021 Pazar - 15:43
DÖRTDİVAN PTT MÜDÜRLÜĞÜNÜN ŞUBEYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA...
Değerli Dörtdivanlı Hemşehrilerimiz...
Dörtdivan PTT Müdürlüğünün PTT Şubesine dönüştürülmesi işlemini öğrenmiş bulunmaktayız. Bu konuyu daha geniş bir çerçevede ele alarak biz de bir açıklama yapma gereği duyduk.
Maalesef Dörtdivan’ımız ilçe olduğu günden bu zamana kadar atılan her adımın memleketimizi geriye götüren adımlar olduğunu görüyoruz. Her ilçede olması gereken kurumların bile kapatılıp Müdürlüğünün ya da temsilciliğinin başka bir ilçeye bağlanmasını ve yıllardır somut bir yatırım yapılmamasını, kökü Oğuz boylarına dayanan, divanların ve meclislerin kurulduğu, her zaman devletinin ve milletinin yanında olmuş bu diyarlara ve insanlarına yapılan bir VEFASIZLIK olduğunu düşünüyoruz.
Bildiğiniz gibi bu geriye gidişlerin en temel nedeni nüfus problemidir. Dörtdivan’ımız her geçen gün erimekte ve nüfus kaybetmektedir. İnsanlarımız hayat gailesi nedeniyle ilçemizden birer birer ayrılmaktadır. İlçemizde nüfusu tutacak bir yatırım, bir kalkınma hamlesi olmadığı sürece korkarız ki bu böyle devam edecektir.
Ancak bu noktada daha çok yapmamız gereken iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırmak olmalıdır. Maalesef geçmişten günümüze Dörtdivan’ımızda bir kalkınma olmamasının nedeni en çok da bizleriz. Bir araya gelememek, haset, küskünlük, koltuk sevdası, bana dokunmayan yılan bin yaşasın düşüncesi, atalet gibi kötü hasletlerimizden bir türlü kurtulamıyoruz. Bunun için önce kendimiz bir hareket başlatmalı, ortak bir akıl ve irade ortaya koymalıyız.
Bu konuda Dörtdivan’ın önde gelenlerini göreve davet ediyoruz. Başta siyasetin içinde olanların bir an önce küskünlüklerini ve kişisel çıkarlarını bir kenara koyarak bir araya gelmeleri gerekmektedir. Dörtdivan Belediye Başkanlığının öncülüğünde her türlü mecradan ve görüşten kişilerle bir DÖRTDİVAN MASASI kurulmalı ve o masada herkesin sahip çıkacağı bir ortak akıl ve irade ortaya koyulmalıdır.
Bizler de Bünüş Köylüleri olarak bu konuda üzerimize düşen ne olursa memleketimiz için seve seve yapacağımızın bilinmesini isteriz.
DÖRTDİVAN KAMUOYUNA SAYGILARIMIZLA...
BÜNÜŞ KÖYÜ GENÇLİK DERNEĞİ YÖNETİMİ


YAZARLAR

Tamamı