29.03.2024 15:20:16
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivanlı Öğrenciler Ankara'da!

Bolu Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri ATO Kitap Fuarı, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ve Ankara Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsünü gezerek, Anıtkabir'i ziyaret ettiler. Günün tatlı yorgunluğuna rağmen öğrenciler Ankara'dan memnun olarak ayrıldılar.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : DÖRTDİVAN29 Ekim  2021 Cuma - 23:55
DÖRTDİVAN ÇPAL ÖĞRENCİLERİ ANKARA’YI GEZDİ
Bolu ili Dörtdivan İlçesi Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesi 10, 11 ve 12.nci sınıf öğrencileri 28 Ekim Perşembe günü Ankara gezisine katılarak, bir dizi ziyaretlerde bulundular.
Bolu Dörtdivan Kaymakamlığı himayelerinde Dörtdivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Reşat Altınışık, Matematik Öğretmeni Emine Yaman, Edebiyat Öğretmenleri Ayşe Acar ve Sevdi Şen idaresinde 10, 11 ve 12.ncisi sınıf öğrencileri ATO Kitap Fuarı, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, Ankara Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü ile Anıtkabir’i ziyaret edip, gezme imkânı buldular.
Dörtdivan’dan erken yola çıkan 25 kişilik grup önce ATO Kitap Fuarına uğradı. Kitap stantlarını gezen öğrenciler, hem kitaplar aldılar, hem de fikir edindiler.
Fuar akabinde öğrenciler öğle yemeklerini yedikten sonra Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesine geçtiler. Millet Kütüphanesine giren öğrencileri, Kütüphane görevlisi ve Rehberi karşıladı. Rehber kütüphane hakkında kısaca bilgiler vererek şunları söyledi. “Kütüphane, 125.000 m² alanda 5.500 kişilik oturma kapasitesi ile okuyuculara hizmet vermektedir. Koleksiyonumuzda 2.039.000 basılı kaynak, 13.294 adet basılı dergiye ait 1.999.633 sayı mevcuttur. Ayrıca, erişim sağlanan 67 adet veri tabanı içeriğinde; 665.000 e-kitap, 7.000.000 elektronik tez ve 77.000’e yakın e-dergiye ait 209.000.000 makale, rapor, vb. bulunmaktadır. Bu bilgi kaynaklarının okuyuculara sunum hizmetleri modern kütüphanecilik anlayışı ile verilmektedir. Kütüphanemiz 7 katlıdır. Millet Kütüphanesi, ülkemizin en büyük kütüphanesi olup koleksiyonları ve hizmetleri açısından dünyanın sayılı kütüphaneleri arasındadır” dedi. Verilen bilgiler sonrası Rehber eşliğinde kütüphane gezildi. Öğrenciler -2 zeminde bulunan Matbaanın Ön Sözü “Basmacı İbrahim Efendi” Müteferrika Sergisini de gezip sergi hakkında bilgi aldılar. Sergi içeriğinde Müteferrika Matbaası’nda basılmış, Türkiye’nin farklı kütüphane ve arşivlerinde bulunan yirmi iki ciltten oluşan on yedi önemli eser, İbrahim Müteferrika’ya ait yazma eserler, Osmanlı matbaasının kuruluş sürecini, kurucu kadrosunu ve dönemin tasavvurunu ortaya koyan arşiv evrakları ve İbrahim Müteferrika vefat ettikten sonra Müteferrika Matbaası’nda basılan eserler bulunmaktadır.
Hayretlerini gizleyemeyen öğrenciler Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinden ayrılarak, Anıtkabir’i ziyaret etmek üzere yola çıktılar. Yol üzerinde bulunan Ankara Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü’nü de gezen öğrenciler, Anıtkabir’e geçtiler.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı arifesinde Anıtkabir’i gezen öğrenciler Atatürk’ün mozolesinde saygı duruşunda bulunarak, Askerlerin nöbet değişimini izlediler. Cumhuriyet Bayramı öncesi Anıtkabir’e yoğun ilgi vardı. Zamanın daralması ve kalabalık nedeniyle öğrenciler müze kısımlarına giremeden Dörtdivan’a dönmek üzere Anıtkabir den ayrıldılar.
Öğrenciler gezdikleri mahallerde fotoğraflar çekilerek, güzel birer anı oluşturdular.
Haber: Ramazan Yaman / www.dortdivandunyasi.com

ATO Kitap Fuarı, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphasi, GÜ Merkez Kampüsü ve Anıtkabir Fotoğrafları İçin TIKLAYIN


YAZARLAR

Tamamı