28.03.2024 21:42:21
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dörtdivanlı Vali Göreve Başladı

Resmi gazetede yayınlanan kararname ile Edirne Valiliğine atanan Dörtdivanlı Vali Ekrem Canalp görevine başladı. Vali Canalp, kamu yönetimi anlayışında değişimin yıllar önce başladığını belirterek kentle ilgili kararların da partnerlerle, muhataplarla ve vatandaşlarla ortak alınacağının altını çizdi.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR05 Kasım  2018 Pazartesi - 19:41
Edirne Valisi Dörtdivanlı Ekrem Canalp Göreve Başladı
Resmi gazetede yayınlanan kararname ile Edirne Valiliğine atanan Ekrem Canalp için valilik önünde karşılama töreni düzenlendi. Vali Vekili Dr. Yusuf Güler ve Efkan Yıldırım İlkokulu öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Canalp, tören mangasını selamladıktan sonra karşılamada yer alan protokol üyeleriyle tanıştı.
Karşılama törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Karşılama töreninde bir konuşma yapan Vali Canalp, kendisini bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını ileterek, “Edirne Trak, Bizans ve Osmanlı ile üç medeniyetin, Hristiyanlık, Musevilik ve İslam ile 3 semavi din de kentin ruhunda hissedilmektedir. Edirne fethedildiği günden bu yana ülkemizin Balkanlar'a ve Avrupa'ya açılan kapısı hüviyetindedir. Sahip olduğu 5 büyük sınır kapısıyla da aynı şekilde memleketimizin Avrupa'ya açılan penceresidir ve Balkanlar'a açılan kapısıdır. Balkanlar'da yaşayan Müslüman ve Türk coğrafyasında yaşayan insanlarımız Edirne'yi çok farklı bir gözle görmektedir" dedi.
Vali Canalp, kamu yönetimi anlayışında değişimin yıllar önce başladığını belirterek kentle ilgili kararların da partnerlerle, muhataplarla ve vatandaşlarla ortak alınacağının altını çizdi.

EKREM CANALP KİMDİR?
1971 Yılında Bolu İli Dörtdivan İlçesi Aşağıdüğer Köyü’nde doğdu. İlköğrenimini doğduğu köyde, orta ve lise tahsilini Ankara’da tamamladı. 1992 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden 1996 yılında mezun oldu. Aynı yıl Mülki İdare Amirliği mesleğine Muğla Kaymakam Adayı olarak başladı. 85. Dönem Kaymakamlık Kursunu birincilikle bitirdi. Sivas Koyulhisar, Gölova ve Ankara Güdül Kaymakamlık görevlerini yürüttü. 2008 yılında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde göreve başladı. Şube Müdürü, Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür olarak görev yaptı. Ayrıca İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 27 Ekim 2018 tarih ve 30578 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 2018/202 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Edirne Valisi olarak atandı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde “Avrupa Birliği Hukukunun Yerel Yönetimler Üzerinde Etkisi” ve İngiltere Keele Üniversitesinde "Yeni Kamu Yönetimi" konularında yüksek lisanslarını tamamladı.
İngilizce bilen Ekrem Canalp, evli ve bir çocuk babasıdır.



 
Habere ait Foto Galeri için tıklayın

YAZARLAR

Tamamı