28.03.2024 20:26:07
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Dünyanın Çevresini Hesapladılar..

Bolu ili Dörtdivan ilçesi Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Dünyanın çevresini hesapladılar. Deney esnasında ise Ukrayna Taras Shevchenko Okulu ile kardeş okul oldular. Bu deney ile Dörtdivanlı öğrenciler uluslararası bilimsel bir deneyin parçası oldu.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : EĞİTİM24 Eylül  2017 Pazar - 19:12
DÖRTDİVAN DA DÜNYANIN ÇEVRESİNİ HESAPLADILAR
Bolu ili Dörtdivan ilçesi Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri; M.Ö. 200 lü yıllarda dünyanın çevresini hesaplayan Eratosthenes´in yaptığı deneyi tekrarlayan uluslararası bir çalışmaya paydaş olarak katıldı. Dörtdivan da bir ilk, Uluslararası bir deneye katılım sağlandı.

Dörtdivan'da Dünyanın 47 ülkesinde yüzlerce okulla birlikte deney yapıldı.
Dörtdivan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Tuncay Demirtaş "Dünyanın 47 ülkesinde yüzlerce okulla yapılan bu deneyle; güneşin tam tepede olduğu anda oluşan gölge boyundan yola çıkarak dünyanın çevresini hesapladık. Bu deney esnasında bizimle aynı boylamda bulunan Ukrayna´dan Taras Shevchenko okulu ile kardeş okul olduk. Bu deney ile hem öğrencilerimiz uluslararası bilimsel bir deneyin parçası oldu hem de öğrencilerimize bilimsel merak duygusu kazandırmaya çalıştık" diyen Okul Müdürü Demirtaş "Deneyi öğrencilerimizle birlikte gerçekleştiren Fen Bilimleri Öğretmenimiz Hikmet Erdoğan´a ve öğrencilerimize teşekkür ederiz" dedi.




 

YAZARLAR

Tamamı