25.04.2024 14:44:43
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Efe'ye Ankara'dan Destek Sürüyor!

Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe'nin Köroğlu Evi Müzesi ile ilgili yaptığı açıklamaya, Bolu Federasyonu yönetimi de yaptığı açıklamayla; "Bu tip projeler bölgemizin kalkınması ve tanıtımı açısından son derece önemli projeler olup, Köroğlu Evi Müzesi'nin bir an önce faaliyete geçmesini temenni ediyoruz" ifadeleriyle desteğini ifade etti.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR19 Ocak  2021 Salı - 01:47
Başkan Efe’ye Bolu Federasyonu Yönetimi’nden de Destek!
Ankara da faaliyetlerini sürdüren Bolu Federasyonu Yönetimi de Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe’ye Köroğlu Evi Müzesi projesi için destek verdiklerini ifade ederek, sosyal paylaşım ağı facebook sayfasında aşağıdaki açıklamayı yaptılar..
Anadolu’dan Orta Asya’ya kadar geniş bir coğrafyada efsanesi yüzyıllardır korunarak günümüze kadar ulaşan, destanı UNESCO “İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi”nde de yer alan Köroğlu, 16. yüzyılda yaşamış halk ozanı olup Bolu’muzun Dörtdivan‘ımızın değeridir.
Halk kahramanı Köroğlu’nun Dörtdivan’ın Sayık köyünde bulunan evinde kültürel ve tarihi zenginliğe ilişkin restorasyon çalışmalarının başlaması Bolu’nun Ankara’da faaliyet gösteren en büyük sivil toplum kuruluşu olarak bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dörtdivan Belediyesi’nin beraber yürüttüğü ‘KÖROĞLU EVİ MÜZESİ’ projesini can-ı gönülden destekliyor ve emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz.
Dörtdivan Belediye Başkanı Sayın Hamza EFE’nin Köroğlu Evi önünde yaptığı basın açıklamasında, Köroğlu Evi hak sahiplerinden sadece biri dışında tamamının haklarını Dörtdivan Belediyesine karşılıksız devrettiğini öğrenmiş bulunmaktayız.
Böylesi bir elzem projede hiçbir karşılık beklemeden, gönül rızası ile haklarını belediyeye devreden hemşehrilerimize teşekkürü bir borç biliyoruz. Fakat Bolu’muz ve Dörtdivan’ımız için önemli olan bu projenin gerçekleşmesinde bir hemşehrimizin haklarının devriyle ilgili olarak çıkardığı güçlüğü de anlamsız buluyoruz. Yanlış anlaşılmalardan kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bu durumu hemşehrimizin vicdanen bir kez daha düşünmesini temenni ediyor kendisinin ‘KÖROĞLU EVİ MÜZESİ’ne destek vermesini bekliyoruz.
Bu tip projeler bölgemizin kalkınması ve tanıtımı açısından son derece önemli projeler olup KÖROĞLU EVİ MÜZESİ’nin bir an önce faaliyete geçmesini temenni ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
BOLU FEDERASYONU YÖNETİMİ


YAZARLAR

Tamamı