29.03.2024 15:44:40
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

Ehliyetler Kimlikle Birleşiyor

Çipli TC kimlik kartları için yeni bir dönem başlıyor. 21 Eylül'den itibaren ehliyetler çipli kimlik kartına yüklenecek. Ehliyetini yükleyen vatandaşların yanında yalnızca kimlik kartını taşıması yeterli olacak.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : GENEL19 Eylül  2020 Cumartesi - 12:09
Kimlik ve Ehliyet Kartları 21 Eylül’de Birleşiyor
Kimlik kartına ehliyeti yükleyebilmek için yeni tip sürücü belgeniz olması gerekiyor. Yeni tip ehliyetiniz ve çipli TC kimlik kartınız varsa 21 Eylül’den itibaren nüfus müdürlüklerinden randevu alarak ehliyet yükleme işlemi yapabilirsiniz. Bu işlem için herhangi bir ücret alınmayacak.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni çipli kimlikler ve ehliyetler, yeni dönemde tek kart içerisinde hizmet verecek. Bakan Soylu, "Pazartesiden itibaren, yeni tip sürücü belgeleri Türkiye genelinde Nüfus Müdürlükleri'nden randevu alınmak suretiyle yeni nesil kimlik kartlarına yüklenmeye başlayacaktır ”dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sürücü belgesi bilgilerinin T.C. kimlik kartına yüklenmesi projesi lansmanında açıklamada bulundu. Bakan Soylu, ''Teknolojinin bütün haliyle birlikte vatandaşımızın işlerini kolaylaştırması konusunda kullanılmasını sağlayan ve hakikaten her yıl milyonlarca nüfus ve vatandaşlık işlerine giren hizmet alan milyonlarca vatandaşımızın memnuniyetini sağlamak için çaba sarf eden, büyük bir devrimi gerçekleştiren arkadaşlarıma sizlerin huzurunda bir kez daha tebrik ediyorum.'' ifadelerini kullandı.
21 Eylülde Başlayacak
21 Eylül'den itibaren yeni sürücü belgeleri kimlik kartlarına yüklenmeye başlayacağını söyleyen Soylu, "Pazartesiden itibaren yeni tip sürücü belgeleri nüfus müdürlüklerinden randevu alınarak yeni nesil kimlik kartlarına yüklenecek. Ücret alınmayacak. Geçerlilik süresi dolunca sürücü belgesi kimlik kartından silinecek. 2021 yılında elektronik kimlik doğrulama sistemini getiriyoruz bu da bir devrimdir" diye konuştu. (Kaynak: bolugazetesi.com.tr)



YAZARLAR

Tamamı