29.04.2024 02:00:32
USD (Alış - Satış) : 18.84 - 18.89 EUR (Alış - Satış) : 20.12 - 20.21

El Birliği İle Köyü Yeniliyorlar

Bolu ili Gerede ilçesi Urgancılar Köyü sakinleri modern bir köy inşa etmek için harekete geçtiler. Köy sakinleri tarafından kendi imkanları ile başlatılan projeyle köyde inşa ve ıslah çalışmalarıyla köy baştan aşağı yenilenmeye başladı.

Editör : Dörtdivan DünyasıKategori : BOLULULAR23 Ağustos  2020 Pazar - 02:55
Gerede de El Birliği İle Köyü Yeniliyorlar
Bolu İlimiz Gerede ilçesinde bir köyde, köy sakinleri tarafından başlatılan proje ile köy baştan aşağı yenilenmeye başladı.
Bolu ili Gerede ilçesi Urgancılar Köyü sakinleri modern bir köy inşa etmek için harekete geçtiler. Köylüler kendi imkânları ile köyde inşa ve ıslah çalışmalarına başladı. Köy meydanında atıl ve kullanılamayacak durumda olan çeşmeyi yenileyen köylüler su olukları, aşevi, kadınlar için cenaze toplanma alanlarında da çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Köy içinden geçen derenin ıslah çalışmalarına da başlayan köy sakinleri köye büyük bir yenilik katıyor. İş insanı Seyit Mehmet Mutlu’nun katkıları ile başlayan alan çalışmaların proje tasarım ve organizatörlüğünü ise Hacı İbrahim Mutlu yürütüyor. Köy halkının elbirliği ile başlattığı çalışmaların civar köylere de örnek olacağı düşünülüyor.


 

YAZARLAR

Tamamı